spybot eror
Hjah, to je še eden znan bug pri Spybotu. Zgleda da so fantje malo zaspali in so jih trenutno pri Lavasoftu z Adwarom kar malo prehiteli.
Bo pa bug odpravljen v naslednji različici, ki jo že prav težko čakamo.
Do takrat pa uporabljaj Adware
Aja Xabot zna bit kar trdoživ za odstranit, posebej če ga odstranjuješ na roke, ker zapiše malo morje stvari v register.Ker ima tudi Adware nemalokrat probleme z odstranitvijo najdeš navodila za ročno odstranitev tulele
Saj adaware imam tudi (ad-aware 6.0-je to isti?) :oS. Ker nisem ravno iz te stroke verjamem večino kar slišim :o) in tako naj bi bil poled Ad-aware potreben še spybot,..a lahko dam potem tu kar uninstall?
Hmm,pa še eno vprašanje zate:o) Ene 14 dni imam instaliran mcafee firewall in mi dnevno blokira ene 3 vdore v comp. Je možno, da mi je že pred nastavitvijo vdrl kakšen v računalnik in mi jemlje njegovo moč, s tem, da ga zdaj firewall ne zazna, ker je že notri?
Hvala in lep dan ti želim:o)
Adware ima novo verzijo SE, tista 6.0 je bolj bolehna, uporabi tisti link, ki sem ti ga prej napisal.
Kar se tiče anti spy programov je drugače kot pri antivirusnih, ki se načeloma tepejo med seboj in se ne razumejo najbolje.
Antispy programi se pa nekako dopolnjujejo. Torej ne škodi če imaš 2 ali več, kakšne najde enega ki ga drugi ne in obratno. Sicer kakega hudega smisla ni imeti 5 antispyjev, ker tiste ta najhujše in najtečnejše nekako obvladajo vsi. Sam se sicer še kar držim pri Spybotu wndar če bodo fantje še dolgo štrikali, potem bom šel h konkurenci 🙂
Glede firewalla je možno vse, če ga pač prej nisi imela, potem je možno da je takrat kdo prišel do podatkov na tvojem compu. Kaj je pa sedaj, ko imaš firewall pa je čisto odvisno od tega, kako imaš nastavljenega. Smo pa o poskusih vdora in skeniranju IP portov tule pisali že kar nekaj, tako da si preberi tudi o tem in boš malo pomirjena. Mcafee pa naj kar blokira, za tiste vsaj veš, da niso notri prišli 🙂
Kako pa dostopaš do neta? Imaš fixen ali statičen IP?
Sam tega firewalla nisem nikoli uporabljal zato težko rečem kaj konkretnega, lohka ti ga pa stestiram 🙂
Po testih sodeč naj bi bil kar soliden, vendar je pri teh testih vedno vprašanje, koliko objektivni in nepristranski so, ker se zadnje čase vse preveč dogaja, da firme plačajo mastne dinarce za dobro oceno produkta.
Pri ADSL je IP dinamičen, torej se ti spreminja, razen če nisi dala zahtevek za statičen IP.
hehe, ja kko pa misliš, da se testira, to ja pač najboljši način, da ugotoviš kakšno varnost imaš 🙂
Ne boš verjela, kolko ljudi ima slabo varovane svoje podatke in nekateri pač to veselo iskoriščajo.
Če imaš statičen IP, pomeni, da imaš vedno enakega in nekdo, ki je pač naključno ali kakorkoli drugače prišel do tvojega IPja, lahko pride do tvojih podatkov brez problema kadarkoli, če le teh nimaš varovanih.
Če pa se ti IP spreminja, potem te naslednjič, ko se ti IP zamenja težje odkrije če v tvojo mašinco ne namesti kake zlobne kode.
Ja, lapsus, dinamičen sem mislila:o)
Pa saj meni ne gre toliko za podatke, ker itak nimam ne vem kaj gor, bolj za to, da sem slišala , da ti lahko nekdo krate moč računalnika v svoje namene,..to pa res ne bi rada, je pa moj comp odkar imam ADSL bolj počasen zato sem pomislila na to varianto (prostora mislim, da imam še dovolj na C skoraj 2GB, na D disku pa okoli 4,5GB, tako da prezaseden ni)
Kaj pa če ti slučajno rata vdret v moj comp , mi ne boš kakšne škode naredil, ne? :o) Pa itak bi to potem jutri oz. v četrtek, ker moram danes še “pripomočke” za izpit spisat in še nujno rabim comp:o)
Da bi kradel oz. izkoriščal tvojo procesorsko moč je malo verjetno. No najbrž si slišala nekaj glede kaze, ki naj bi imela nekaj takega kao pripravljenega, vendar ne uporabljenega.
Problem pri spy programih in podobnih navlakah je ta, da nekaj počnejo v ozadju za kar ti pač naj ne bi vedela. Tako se morajo skrivati in zato so pač napisani bolj “tko” drugi boljše, tako da nikoli ne veš koliko resoursov ti popapajo in koliko to “ohromi” tvoj comp. Lahko ti že en sam slabo napisan program čisto ohromi delovanje compa, pa ti niti ne veš da laufa.
Zakaj pa laufa počasneje pa je lahko tudi tavžnt možnosti. Kar se zasedenosti diska tiče, pač ne vemo koliko velik disk imaš saj če imaš 120G in imaš še 4.5G prosto je to sigurno lahko tudi problem. Diski se začnejo počasneje “vrtet” ko je zasedenega približno polovico in nato je vse huje.
Kar se pa vdiranja tiče:
Kaj pa če ti slučajno rata vdret v moj comp , mi ne boš kakšne škode naredil, ne? 🙂 Pa itak bi to potem jutri oz. v četrtek, ker moram danes še “pripomočke” za izpit spisat in še nujno rabim comp:o)
Poglej, jaz ti ne mislim nič vdirati, še manj kakšne škode delati, saj menda nismo za to tule, da bi škodo delali drugim. Niti me ne zanima, kaj imaš na disku oz. kaj imajo na disku vsi tisti nemalo številčni ljudje, ki pač nimajo dobro varovanih svojih mlinčkov. Ker imam pač svoje življenje, pa še kaznivo je to, kajnede 🙂
Jaz sem ti samo povedal, kako pač lahko ugotoviš kako dobro varovani so tvoji podatki. Kolko pomembne stvari imaš na disku veš sama in nekateri pač imajo gor take stvari, ki jih ne želijo deliti z naključnimi neznanci. Da pa varnost nastaviš pa imaš 2 varjante, ali nekomu pc zaupaš fizično v roke, da ti nastavi potrebne stvari, ali pa mu zaupaš, da ti pogleda na daljavo, kakšne možne zlorabe se lahko zgodijo na tvojem compu. Zaupati moraš pa obema.
Dej pošlji mi mail na hmmm@afnegunca.com, pa bova najprej kakšno o tvojem pcju rekla, da ne bova javno tvoj IP govorila in kar z “vdiranjem” začela 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.