spremljevalec invalida
Bi in nebi, odvisno od tega kakšni osebi bi bil spremljevalec, maš invalide k so ok, pa maš tiste k so praktično “žleht”, k so samopomilovalni, jezni na vse, težje komuniciraš z njimi itn. kolk je pa plača in kdo jo izplačuje pa žal ne vem, najboljš da vprašaš kar na zavod.
Bi sprejel ob naslednjih pogojih:
– pogodba za nedoločen čas za 8-urni delavnik;
– plača min. 1500 EUR bruto + nadomestilo za prehrano med delom, prevoz na delo in povračilo potnih stroškov za službena potovanja (tj. prevoze invalida);
– vsi dodatki in dopusti, ki pripadajo asistentu invalida po kolektivni pogodbi za socialnovarstvene dejavnosti.
Ja, sem že in ni mi bilo žal. Dobiš vpogled v eno drugo sfero – moraš pa sam razmisliti, ali imaš pravi karakter za kaj takega.
Če delaš na šoli, pa te znajo velikokrat še porabiti za kaj drugega (jutranje varstvo, druga spremstva, pomoč v tajništvu, tudi nadomeščanja, še posebej, če si že kdaj delal kot učitelj)
Zakaj pa ne? Če potrebuješ denar, ker si brezposelna potem je to odlična priložnost, da zaslužiš.
In ne vem od kod vam, da so invalidi žleht. Poznam jih veliko in vsi so zelo vredu ljudje, praktično normalni, tako kot mi vsi, le da žal ne morejo opravljati osnovnih življenskih potreb, ki jih ostali lahko. In mislim, da je pomoč tem ljudem humana in dobiš občutek, da si naredil nekaj dobrega, pogosto pa dobiš tudi dobrega prijatelja.
Ker je ta asistenca večinoma za mlajše invalide, ki si želijo samostojnaga življenja se lahko z njim pomeniš prav o vsem.
Takih, ki bi bili “žlehtt” pa mislim, da je zelo malo.
Forum je zaprt za komentiranje.