spreminjanje mp3-formata
ma mi ne spremeni; če prenesem komad v mp3-formatu v novo okno na levo stran (za sestavit nov CD in grem pod properties, mi napiše, da je komad še vedno mp3-format; kar se mi zdi v končni fazi logično); sej pod nerotom zberem audio, sam to še ne pomeni, da mi bo kar samo spremenilo format, ker audio je lahko tudi mp3 …
Se spomnem, da sem pred časom že snemala na tak način (sestavi nov CD, audio CD itd.; ravno tako sem dajala te mp3-je in potem, ko sem CD hotela poslušat v stolpu, ki ne predvaja mp3-jev, mi ga ni hotelo predvajat (logično) …
—
ma mi ne spremeni; če prenesem komad v mp3-formatu v novo okno na levo stran (za sestavit nov CD in grem pod properties, mi napiše, da je komad še vedno mp3-format;
—
Hmm, vendar na vrhu ti vseeno piše “audio track properties”.
—
kar se mi zdi v končni fazi logično); sej pod nerotom zberem audio, sam to še ne pomeni, da mi bo kar samo spremenilo format, ker audio je lahko tudi mp3 …
—
Ni ravno tako. Če pod nerotom izbereš “audio cd” ti pretvori zvok iz mp3 datoteke (mp3 ni zapisan v audio formatu ampak v podatkovnem – zakaj je tako kdaj drugič) v audio zapis, ki ga lahko prebereo klasični CD-predvajalniki.
—
Se spomnem, da sem pred časom že snemala na tak način (sestavi nov CD, audio CD itd.; ravno tako sem dajala te mp3-je in potem, ko sem CD hotela poslušat v stolpu, ki ne predvaja mp3-jev, mi ga ni hotelo predvajat (logično) …
—
Mogoče pa si le snemala nd CD-RW medij, ki ga starejši pšrevajalniki ne znajo brati.
lp
>Vendar, če grem preverit, kakšen format prenešenega komada je, mi napiše mp3 …
Dokler je komad še v Nerotu – pred zapisovanjem je v mp3 formatu. Nero ga pred/med zapisovanjem – peko spremeni.
Za Nero 6
1. Način – EXPRES
Odpreš Nerota, klikneš na ikono NOTA – Ustvari avdio CD,
klikneš gumb Dodaj, zgoraj v spustnem meniju pioščeš svojo mapo kamor si spravila komade, klikneš (označiš) prvega, pritisneš Ctrl+A (da označiš vse) in spodaj gumb Dodaj. Določiš hitrost zapisovanja… zapreš okno in klikneš Zapis.
2. Način – stara klasika
Odpreš Nerota, klikneš Nero Burning ROM (ta je v 6-ki pod Programi),
v levem oknu klikneš na Avdio CD, naslov, spedenaš zapis (hitrost – enako kot zgoraj) in zgoraj desno klikni gumb Nova ali New. V srednjem oknu pioščeš svojo mapo, jo 2-klikneš, da se odpre in v desnem oknu vidiš komade. Označiš (enako kot zgoraj) in z miško preneseš v skrajnje levo okno. Sedaj samo še klikneš ikono Zapiši ali Burn (ali pa v meniju Datoteka klikni Zapiši ali Burn – ista figa).
In ni hudič, da ne bi šlo, ker mora it!!
Če mu določiš, da ti ustvari AUDIO CD, potem bodo komadi zapisani za predvajanje v stolpu, torej bo to navaden glasbeni CD. V načinu ISO CD ti jih bo zapisal pa v obliki podatkov, torej v mp3 formatu.
Lp, Lady L
Aja, pa še tole:
>Se spomnem, da sem pred časom že snemala na tak način (sestavi nov CD, audio CD itd.; ravno tako sem dajala te mp3-je in potem, ko sem CD hotela poslušat v stolpu, ki ne predvaja mp3-jev, mi ga ni hotelo predvajat (logično) …
Lahko da ti ga ni hotelo predvajat, ampak ne zato, ker bi bili komadi (narobe zapečeni) v mp3 formatu, ampak zato, ker je z laserjem – glavo kaj narobe.
Meni se je zgodilo isto. Bral – predvajal je le še originale, pa še ti so se zatikali. V enem starem sinovem “klumpu” in v avtu, so pa vsi takole posneti cd-ji igrali. Če čiščenje ne bo pomagalo, bo ziher pomagala menjava glave. Ja, ja… tile stolpi znajo bit občutljivi kot pajkova rit.
Lp, Lady L
Hvala, Lady L.
“Lahko da ti ga ni hotelo predvajat, ampak ne zato, ker bi bili komadi (narobe zapečeni) v mp3 formatu, ampak zato, ker je z laserjem – glavo kaj narobe.”
Ma čudno, ker ostale zapečene CD-je mi normalno predvaja; tud mama ima v avtu dost zapečenih CD-jev in stvar deluje, ko pa je probala poslušat ta CD, o katerem govorim, ga niti ona ni mogla …
Lp
Ajajjaj, ala1, poslušaj zdaj dobro kar ti napišem:
Greš na start -> run -> cmd ter tam napiši:
greš na root dir od cd-roma – recimo, da je pogon pro tebi označen z črko e:
se pravi, napiši:
cd e:
dir *.* > c:\ala1.txt
notepad c:\ala1.txt
in sedaj prekopiraj to sem na forum………….
Uporabljaš CD-RW medij ali CD-R?
LP
Forum je zaprt za komentiranje.