Najdi forum

spreminjanje mp3-formata

živijo! zanima, me, kako se spremeni mp3 format v kakšnega drugega; fora je, da si hočem ene komade z diska posnet na CD, da bi ga poslušala tudi na stolpu, ki pa mi ne predvaja mp3-jev. za odgovor iskrena hvala.

Uporabi nerota, ki ima že vgrajeno to funkcijo. V StartSmart izbereš audio cd.

Iskrena prosim.

lp

hvala, lp.

ma mi ne spremeni; če prenesem komad v mp3-formatu v novo okno na levo stran (za sestavit nov CD in grem pod properties, mi napiše, da je komad še vedno mp3-format; kar se mi zdi v končni fazi logično); sej pod nerotom zberem audio, sam to še ne pomeni, da mi bo kar samo spremenilo format, ker audio je lahko tudi mp3 …

Se spomnem, da sem pred časom že snemala na tak način (sestavi nov CD, audio CD itd.; ravno tako sem dajala te mp3-je in potem, ko sem CD hotela poslušat v stolpu, ki ne predvaja mp3-jev, mi ga ni hotelo predvajat (logično) …

Še preden se ti odpre levo in desno okno s katerega prenašaš kaj želiš kopirat na cd ti nero ponudi možnost kopiraj disk, podatkovni disk, avdio disk, itd… izbereš možnost avdio disk in šele potem se ti odpre postopek kot ga ti opisuješ. Moralo bi delovati. Poizkusi!

ma mi ne spremeni; če prenesem komad v mp3-formatu v novo okno na levo stran (za sestavit nov CD in grem pod properties, mi napiše, da je komad še vedno mp3-format;

Hmm, vendar na vrhu ti vseeno piše “audio track properties”.

kar se mi zdi v končni fazi logično); sej pod nerotom zberem audio, sam to še ne pomeni, da mi bo kar samo spremenilo format, ker audio je lahko tudi mp3 …

Ni ravno tako. Če pod nerotom izbereš “audio cd” ti pretvori zvok iz mp3 datoteke (mp3 ni zapisan v audio formatu ampak v podatkovnem – zakaj je tako kdaj drugič) v audio zapis, ki ga lahko prebereo klasični CD-predvajalniki.

Se spomnem, da sem pred časom že snemala na tak način (sestavi nov CD, audio CD itd.; ravno tako sem dajala te mp3-je in potem, ko sem CD hotela poslušat v stolpu, ki ne predvaja mp3-jev, mi ga ni hotelo predvajat (logično) …

Mogoče pa si le snemala nd CD-RW medij, ki ga starejši pšrevajalniki ne znajo brati.

lp

Kljuka, saj sem naredila tako … Vendar, če grem preverit, kakšen format prenešenega komada je, mi napiše mp3 …

Katero verzijo Nerota imaš?

>Vendar, če grem preverit, kakšen format prenešenega komada je, mi napiše mp3 …
Dokler je komad še v Nerotu – pred zapisovanjem je v mp3 formatu. Nero ga pred/med zapisovanjem – peko spremeni.

Za Nero 6

1. Način – EXPRES
Odpreš Nerota, klikneš na ikono NOTA – Ustvari avdio CD,
klikneš gumb Dodaj, zgoraj v spustnem meniju pioščeš svojo mapo kamor si spravila komade, klikneš (označiš) prvega, pritisneš Ctrl+A (da označiš vse) in spodaj gumb Dodaj. Določiš hitrost zapisovanja… zapreš okno in klikneš Zapis.

2. Način – stara klasika
Odpreš Nerota, klikneš Nero Burning ROM (ta je v 6-ki pod Programi),
v levem oknu klikneš na Avdio CD, naslov, spedenaš zapis (hitrost – enako kot zgoraj) in zgoraj desno klikni gumb Nova ali New. V srednjem oknu pioščeš svojo mapo, jo 2-klikneš, da se odpre in v desnem oknu vidiš komade. Označiš (enako kot zgoraj) in z miško preneseš v skrajnje levo okno. Sedaj samo še klikneš ikono Zapiši ali Burn (ali pa v meniju Datoteka klikni Zapiši ali Burn – ista figa).

In ni hudič, da ne bi šlo, ker mora it!!
Če mu določiš, da ti ustvari AUDIO CD, potem bodo komadi zapisani za predvajanje v stolpu, torej bo to navaden glasbeni CD. V načinu ISO CD ti jih bo zapisal pa v obliki podatkov, torej v mp3 formatu.

Lp, Lady L

Aja, pa še tole:

>Se spomnem, da sem pred časom že snemala na tak način (sestavi nov CD, audio CD itd.; ravno tako sem dajala te mp3-je in potem, ko sem CD hotela poslušat v stolpu, ki ne predvaja mp3-jev, mi ga ni hotelo predvajat (logično) …

Lahko da ti ga ni hotelo predvajat, ampak ne zato, ker bi bili komadi (narobe zapečeni) v mp3 formatu, ampak zato, ker je z laserjem – glavo kaj narobe.

Meni se je zgodilo isto. Bral – predvajal je le še originale, pa še ti so se zatikali. V enem starem sinovem “klumpu” in v avtu, so pa vsi takole posneti cd-ji igrali. Če čiščenje ne bo pomagalo, bo ziher pomagala menjava glave. Ja, ja… tile stolpi znajo bit občutljivi kot pajkova rit.

Lp, Lady L

Hvala, Lady L.

“Lahko da ti ga ni hotelo predvajat, ampak ne zato, ker bi bili komadi (narobe zapečeni) v mp3 formatu, ampak zato, ker je z laserjem – glavo kaj narobe.”

Ma čudno, ker ostale zapečene CD-je mi normalno predvaja; tud mama ima v avtu dost zapečenih CD-jev in stvar deluje, ko pa je probala poslušat ta CD, o katerem govorim, ga niti ona ni mogla …

Lp

Ajajjaj, ala1, poslušaj zdaj dobro kar ti napišem:

Greš na start -> run -> cmd ter tam napiši:
greš na root dir od cd-roma – recimo, da je pogon pro tebi označen z črko e:
se pravi, napiši:

cd e:
dir *.* > c:\ala1.txt
notepad c:\ala1.txt

in sedaj prekopiraj to sem na forum………….

Uporabljaš CD-RW medij ali CD-R?

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close