Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Spremenijanje končnic večjemu številu datotek

Spremenijanje končnic večjemu številu datotek

Imam 100 datotek s končnico bpw. Odpreti se dajo recimo v beležnici pa tudi v Wordu. Primer imena datoteke je: 15251.bpw.
Vsem datotekam bi rada spremenila končnico v tfw. Se pravi, da bi bila zgornja datoteka 15251.tfw.
To se da narediti tako, da recimo odprem datoteko v beležnici in s pomočjo Shrani kot spremenim končnico. Problem pa je število teh datotek.
Ali je možno na kakšen način to narediti hitreje? Da ne bi bilo potrebno vsako posebej spremeniti, ampak vse naenkrat? Mogoče kak makro?
V glavenem telo imena vseh datotek ostane isto, končnico pa je treba spremeniti.

Če imaš kak nadomestek windows explorerja (npr. Total Commander) boš to lahko uredila kar v tem programu.

Drugače pa imaš prav v ta namen cel kup zastonjskih programov tule n npr zadnji Rename It je prav za to kar ti hočeš.

hmmm,
najlepša hvala. Sem uredila en dva tri. Datotek ni bilo le 100, ampak skoraj 300. Res si mi prihranil ogromno časa. sanjalo se mi ni, da obstajajo taki programi.
Hvala še enkrat.

Kljub temu, da je problem že rešen, je tukaj še dobri stari DOS (ukaz natipkaš v DOS oknu, moraš biti v istem folderju kot datoteke):

copy *.bpw *.tfw (naredi copije vseh datotek v datoteke z novimi končnicami)
ren *.bpw *.tfw (preimenuje vse datoteke tako, da se ime ohrani, spremeni se samo končnica)

Sith,
vidiš v kakšni prednosti ste tisti, ki ste kdaj delali z DOSom? Vse znate narediti.
Tisti, ki pa smo začeli brez DOSa pa smo malce manj podkovani v tej smeri oz. nas kar strese, če vidimo DOS.
Moram pa priznati, da ste ‘DOSovci’ res dobri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close