sprememba zakona, zaseg vozila
Pozdravljeni, najprej pojdite na upravno enoto in se pozanimajte zakaj nimate veljavnega vozniškega dovoljenja (v.d.). Malo neverjetno je, da bi vam odvzeli vozilo samo zaradi tega, ker niste imeli v.d. pri sebi. policist bi vas lahko oglobil zaradi ne nošenja dokumentov s seboj ampak to ni razlog za odvzem vozila. Vozilo se odvzame iz razlogov kot so neveljavno v.d. ali tehnična neizpravnost vozila. Da so vam vozilo zasegli obstaja nek razlog, predvidevam, da nimate veljavnega v.d., morda vam je poteklo ali kaj podobnega. Preverite in ko boste zvedli kako in kaj boste dobili tudi info za naprej. Če imate ne veljaveno v.d. ne smete voziti vozila. Pošljite mi na mail plačilni nalog iz katerega je razvidno po katerem členu zakona so vas kaznovali in odvzeli vozilo. Le tako vam lahko točneje odgovorim. Lp
Pozdravljeni,
Leta 2016 mi je zaradi neizpolnjevanja pogojev (zamudil sem rok za oddat potrdilo o vpisu na edukacijske delavnice), po sklepu prenehalo veljati vozniško dovoljenje, v katerem je pisalo da lahko po 6 mesecih ponovno opravljam vozniški izpit. Do sedaj ga nisem opravljal, so me pa pred kratkim ustavili in ker nisem imel veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo, ki ni v moji lasti, lastnik pa ni vedel, da sem vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Nisem napihal, nisem vozil prehitro. Če sem pravilno intrepretiral zakone, bi morala globa za to biti 500 e, zanima pa me če je za to potem predpisana ponovna prepoved opravljanja izpita. Kako je pa z avotmobilom? Ga v takšnih primerih vrnejo?
LP
Pozdravljeni, tako je globa za tak prekršek je 500€ oz. 1/2, če plačate v 16 dneh od prejma. Glede na navedbe ni predpisana ponovna prepoved opravljanja. Glede vračila vozila odloča sodišče. V večini primerov se vozilo vrne, ni pa nujno. Lastnik naj na sodišču pove zakaj vam je posodil vozilo in da ni vedel, da ste brez veljavnega v.d. Sodišče bo nato, proti plačilu stroškov, načeloma vrnilo vozilo lastniku z opozorilom glede odgovornosti. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.