SPREMEMBA DELOVNEGA ČASA
Pozdravljeni,
Sem zaposlena za nedoločen čas v nekem manješem podjetju. Trenutno sem na na porodniškem dopustu. Pred porodniškim dopustom je bil moj urnik od 8 do 16h, sedaj mi ga hočejo spremeniti od 11h do 19h. Zanima me če mi ga lahko, glede na to da sem mati dveh še ne 3 letnih otrok?
Hvala in lep pozdrav
da ne odpiram nove teme,
ali lahko delodajalec nekomu spremeni delovni čas (iz enoizmenskega dopoldanskega, v popoldansko ali celo v deljen delovni čas). Namen spremembe delovnega časa pa je predvsem, da se zaradi neugodnega delovnega časa znebi čimveč delovcev.
Na samo delo, delovni čas sploh nima vpliva (delo v administraciji).
Takšno razporejanje delovnega časa škodi tudi delu v administraciji – večina administracij dela v dopoldanskem času oz. od 7. do 15. ure in če bo delodajalec nekoga razporedil na delo v času od 15. do 22. ure, potem ta ne bo mogel komunicirati s strankami v živo po telefonu (lahko pa bo še vedno komuniciral preko e-pošte, ampak odgovora ne bo mogel dobiti še isti dan. Žal. Ker torej takšno razporejanje delovnega časa škodi tudi samemu poslovanju, ni ok.
Takšno razporejanje delovnega časa škodi tudi delu v administraciji – večina administracij dela v dopoldanskem času oz. od 7. do 15. ure in če bo delodajalec nekoga razporedil na delo v času od 15. do 22. ure, potem ta ne bo mogel komunicirati s strankami v živo po telefonu (lahko pa bo še vedno komuniciral preko e-pošte, ampak odgovora ne bo mogel dobiti še isti dan. Žal. Ker torej takšno razporejanje delovnega časa škodi tudi samemu poslovanju, ni ok.[/quote]
Pa saj administracija ni samo delo s strankami…pri nas delajo administratorke tudi v turnusi ali deljeno tako kot proizvodnja.
Forum je zaprt za komentiranje.