Sprememba delovnega časa v JU
Pozdravljeni.
zanima me ali je v JU možna individualna sprememba delovnega časa za posameznika. Gre za to, da z delom začnemo med 7.30 in 9h in končamo med 15.30 in 17.30, nimamo uradnih ur in ne delamo neposredno s strankami. Zanima me ali kdo ve, če je možno spremeniti delovni čas recimo prihod od 7h do 8.30 h in odhod med 15h in 16.30h, govorim seveda za posameznika. Če je to možno ali morda veste katera uredba to določa? Najlepša hvala za odgovor…
Lp,
Tea
Živio,
malo prej sem govorila s kadrovsko službo in so mi povedali, da je taka individualna sprememba delovnega časa prozakonita in da je potrebno vsakega, ki dela drugače prijaviti. Ja pa jade. Vem, da določeni ljudje delajo po spremenjenem delovnem času ampak so tiho kot riti. To je javna tajna. Jaz pa, ker sem iz porodniške jebem ježa pri novi šefici, ki si je vtepla v glavo, da sem slaba delavka, čeprav pod njenim vodstvom nisem delala še niti enega dneva… No ni važno, Pač, potebovala bi to informacijo, da jim pokažem, da me ne morejo j…t v glavo, ker so vstali na levo nogo. Iskrena hvala vsem za odgovore…
Lp,
Tea
A res? In kako ta sprememba delovnega časa oškoduje mojo šefico? To, da me zajebava bo imelo večji negativen vpliv kot to, da mi odobrijo spremembo. Nisem rekla, da bom delala manj ali da ne bom delala, samo spremembo želim in imam za to hudičevo dober razlog. Zadnje kar potrebujem je obsojanje…
Lp,
Tea
Saj vem kako je, ko prideš nazaj delat, vrtci pa odprti do 16.00 ali še manj. Enostavno je v JU lažje, da si prijazen do šefa in se poskusiš zmenit kot pa da odpreš bojno fronto in si a priori zelo nastrojen do svojega nadrejenega. Za trenutek se postavi v vlogo svoje šefice, pa boš morda dobila boljšo idejo za rešitev problema. Pri nas je bil rezultat enega takega posameznika, da direktor redno preverja, kdaj kdo dela…….
Pri nas zaprosijo s pisno vlogo in jo utemeljijo z razlogom. Največkrat zaprošajo zaradi otrok, ker jih nima kdo pobrati iz vrtca ali kaj podobnega in imajo tako potem ugodeno (ne vem če vsi, vem pa, da so jim odobrili s sklepi).
Da bi pa kar tako, ker je za nekoga bolj fajn, da bi prišel ob 10, drugi ob 7 pa ni možno.
Kako imaš en mesec po začetku še vedno čas?
Krajši delovni čas zaradi starševstva lahko uveljavljaš kadarkoli do otrokovega tretjega oz. šestega leta starosti. Sicer ti je delodajalec dolžan omogočiti krajši delovni čas, ni ti pa dolžan ugoditi v delovnem času, ko tebi paše. Če te hoče, te lahko zaj*******.
Za avtorico teme: nikjer ni določeno, da ti delodajalec mora omogočiti spremembo delovnega, to je zgolj njegova dobra volja.
Forum je zaprt za komentiranje.