sprememba delodajalca na podlagi 75. člena zakona o del. razmerjih
pozdravljeni,
s 1.10.2013 bo prišlo do spremembe delodajalca po 75. členu zakona o delovnih razmerjih ( zaradi vpisa oddelitve s prenosom premoženja prenosne družbe na prevzemno družbo). Že prejšnji teden sem dobila obvestilo od prevzemne družbe o spremembi delodajalca zdaj pa so mi dali tudi novo pogodbo v podpis, ki je bistveno slabša od prejšnje. Kaj naj naredim ? Če nas prevzemajo po 75. členu bi nam tudi leto dni mogli garantirati enake pravice kot pri prejšnjem delodajalcu. Lahko dobim izredno odpoved od delodajalca prenosnika, če ne podpišem novo pogodbo.
Jaz se strinjam s prehodom, ga ne odklanjam, rada bi pa zadržala staro pogodbo, ki je za mene boljša.
Prosim za hiter odgovor, ker pritiskajo s podpisom ( jutri moram v LJ. )
hvala in lep pozdrav
Posvetuj se s pravnikom. Na vsak način nisi dolžna podpisati novo pogodbo! Moraš pa hoditi na delo kot dosedaj in se po zakonu šteje, da si pač zaposlena pri delodajalcu prevzemniku.
Bistvo 75. člena ZDR je ravno v tem, da ne rabiš podpisati nove pogodbe. Do spremembe delodajalca pride na podlagi zakona. V praksi pa se dogaja, da želijo podjetja to izkoristiti za podpis nove pogodbe z nižjimi pravicami.
Forum je zaprt za komentiranje.