Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Sprašujem se..

Sprašujem se..

Ni za kaj.

Ampak tebi pa res ne bi škodilo če bi stopil korak nazaj in resno razmislil o svojih izjavah. Ob nesramnosti drugih se ti smeješ? In smeješ se jim zato ker si zadovoljen in srečen v življenju? In zato ker smo (ali sem) nesrečena v življenju me motijo tvoje enkrat tako-drugič drugače izjave? Zato ker sem jaz nesrečna me moti kako moderiraš – oziramo bolje rečeno nemoderiraš ker edini tvoj nasvet (menda) je ignoriraj žaljenje. Oh, good heavens, pa to ne moreš verjet kako lahko nekdo tako razmišlja..

Do sedaj se v svojih izjavah nisem obračala direktno nate, ampak na lastnika foruma (in podaljške – moderatorje). Si pa s to svojo zgornjo izjavo o sebi povedal veliko več, kot misliš da si.

Po vseh prebranih objavah mislim da se je najbolj resnici približal Paco. Vse skupaj je le igra interesa.

Robi je dober moderator, tu pač ni politike izključevanja, da se človeka zabriše ven če napiše kaj neslanega, kar seveda ima dobre in slabe strani. Če začneš s selekcijo, postane vse bolj neke vrste diktatura, ponavadi forumi takrat umrejo, ljudje odidejo. Preveč svobode pa užali čustva nekaterih, je pa res, da se eni tudi obesijo na vsako besedo in jo preobrnejo v svojo korist, samo da diskreditirajo “nasprotnika” in ga naredijo za negotovega.

Sadni je napisal, da naj ignoriramo NM-3w, da nam bo vsem lažje pri srcu.
In s tem se strinjam. Sem še dodal, da ukvarjanje z njim ne bo izboljšalo stanja, saj dvomim, da bi ga bili sposobni spreobrniti ter odvaditi prostaškega izražanja.

Ignoranca pomaga, da se še naprej ne širijo in ustvarjajo konfliktne situacije. A hkrati je pa treba z aktivnim sodelovanjem prispevati komentarje, ki pomagajo h konstruktivni debati.[/quote]
Še en izpad moderatorja slepega na eno oko.[/quote]
To je eden izmed primerov brezveznega komentarja, ki ima namen le žaliti. Argumenta pa nobenega.

Če ti je njegov komentar še najbližji tvoji resnici in razumevanju, potem mi je pa vse jasno. Človek lahko žali, pod pogojem, da se ti z njim strinjaš. 🙂

Seveda se smejem. Lahko mi napišeš, da sem bedak, pa se bom le smejal.
Razmišljam, da bo v primeru, ko se bom zaradi nekega komentarja neke anonimne osebe na nekem forumu sekiral, res že nekaj narobe z mano. 🙂

NM-3w res presega meje zdravega okusa, pa vsak dan pobrišem par njegovih postov…A jaz nimam pooblastil, da mu prepovem komentiranje.

Če se počutiš ničvrednega in je tvoje življenju v k. je to idealen razlog za napad, žaljenje ………….

Če ti je njegov komentar še najbližji tvoji resnici in razumevanju, potem mi je pa vse jasno. Človek lahko žali, pod pogojem, da se ti z njim strinjaš. 🙂

Seveda se smejem. Lahko mi napišeš, da sem bedak, pa se bom le smejal.
Razmišljam, da bo v primeru, ko se bom zaradi nekega komentarja neke anonimne osebe na nekem forumu sekiral, res že nekaj narobe z mano. 🙂

NM-3w res presega meje zdravega okusa, pa vsak dan pobrišem par njegovih postov…A jaz nimam pooblastil, da mu prepovem komentiranje.[/quote]

Kako ti izkrivljaš dejstva. Zakaj si brisal drugi del stavka ob Pacu? Ne strinjam se z žalitvami, ne tvojimi, ne njegovimi, ne xy. Paco je nekje napisal da Primož to vse dovoljuje zaradi denarja. In s to izjavo – po prebiranju odgovorov – se vedno bolj strinjam.

Drugače pa mislim da je res žalostno da se smeješ žalitvam. Ne mislim da si zaradi tega bedak, se mi pa smiliš. Pove pa to veliko o tebi in zakaj si tak moderator kot si. Med sekiranjem in ukrepanjem, med konfliktom in nasiljem je ocean razlike. Ne bi škodilo malo razmisliti o tem.

Pa dajmo to zaokrožiti in počasi zaključiti. Napisala sem kar me je dalj časa mučilo – vedno ko sem vsakih nekaj mesecev odprla vaš forum je bilo stanje enako. Zanimalo me je zakaj je tako in kako lahko dovoljujete da je tako in ta odgovor sem tudi prejela. Želja poganja spremembe in če želje ni, tudi sprememb ne more biti.

NE, da ne želim, verjetno pač drugače razumem kot ti. Robi je napisal: “Če pa smo nesrečni ali tečni, pa nas bo vse motilo.” in to je zame posploševanje, nič drugega. V tem ni nikjer NM označen, ampak vsak, ki ga kaj moti. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Anydela, če bi tistega, ki žali, ignorirali vsi, bi on še vedno lahko žalil naprej. Mogoče bi se čez čas res naveličal, če ne bi dobil nobenega odgovora, mogoče ne. Ampak problem je v tem, ker svet ni tak, da bi bili vsi podobni takim, kot si ti, da bi se vedno umaknili, zato imaš tu nerealna pričakovanja. In še sreča, da je tako. Kdo bi potem zaustavljal nasilje v realnem življenju, če bi se vsi obračali stran in nasilje ignorirali?!

Mene recimo žaljenje moti in se z njim spopadam drugače kot ti. Včasih se tudi umaknem, pogosteje pa bolj ne, kot ja. Pa ne zato, ker to potrebujem, kot je napisala Mishonka, ampak se s tem samo drugače soočam.
Vidim namreč, da tudi, če se od določene osebe umaknem, si le ta poišče novo žrtev, vedno znova in znova. In takih ljudi bo vedno nekaj okrog nas. Eni jih bodo ignorirali, drugi žalili nazaj, tretji se bodo z njimi hecali na način, kot da jih ne prizadane. Tebe recimo žaljivka prizadane, mene ne, posebej, če gre za ljudi, ki me ne poznajo in če neka izjava sploh ni podprta z nobenim argumentom oziroma se sploh ne ujema s tem, kar sam sporočam.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Anydela,

ti bi rada forum po svojih željah. Torej, da bi bil tak in tak. Podoben tebi.

Če si želiš tak forum, potem moraš imeti tudi sebi podobne ljudi, gor. Samo takšne ljudi. Določene vrste. Ker če so drugačni ljudje, bodo uporabljali sebi lasten način branja, reagiranja, občutenja (občutki so vedno v nas), izražanja, komuniciranja.

No, forum ni samo gručica nekih podobnih ljudi (čeprav si nismo tako zelo različni). Tudi ne vem, zakaj bi moral bit.

Veš, meni NM-3w sploh ne piše toliko žaljivk, mogoče je napisal eno, ali dve. Kaj misliš, zakaj? Če bi bila mogoče bolj aktivna tle gor, bi mogoče tudi prebrala par njegovih izjav, ko se je presenetljivo pravično zavzel za kakšno osebo, na katero smo se “spravili”. Jo nekako branil pred nami, “drhaljo”. Nam predočil še njeno morebitno razumevanje in posledice našega “šaljenja”. Mi smo se šalili, on nas je pa opozoril, da se to lahko bere tudi na drugačen način. Da je nekdo lahko prizadet. Zato jaz v njem ne vidim samo žaljenje, ampak vidim tudi še kaj drugega.

Jaz osebno v vsakem človeku vidim (ali vsaj poskušam videti) nek doprinos. Tudi če me kaj razočara ali celo prizadene (vsaj nekoliko) je to nekaj, ob čemer se jaz moram vprašati, zakaj. Zakaj me besede (slabe volje) nekega xy spravijo v tovrstno voljo. In odgovor je na dlani. Ker si to isto sama mislim o sebi.

Forum je odlična priložnost, da kaj spoznaš o sebi. Skozi ljudi. In to ne takšne ljudi, ki ti bodo samo kimali.

Nm mene osebno še nikoli ni užalil in vem za kaj se tukaj bori. Meni je njegov humor všeč, včasih gre čez mejo (mojega) okusa oziroma besednega zaklada, ampak razumem njegovo sporočilo. Mene večinoma nasmeji, tudi zato, ker se mi ne zdi škodljiv. Tega pa ne morem rečt za vse. Nekateri se kdaj počutijo tako ogrožene, da so začeli grozit že s fizičnimi napadi. To razumem kot obrambo, ne napad.

Se vprašaš od kje potreba, da iz mene narediš nekoga, ki se ti smili…Ki je pomilovanja vreden in s tem nemočen ter žrtev okoliščin ?
Mogoče kdaj razmisliš o tem, če je to le zrcalna slika tebe ?

Pač glede na to, da se tolikokrat pritožuješ nad vsebinami v forumih…In glede na to, da se te nekateri komentarji tako dotaknejo..In glede na to, da od drugih pričakuješ, da se bodo spremenili ter presegli svoje osebne omejitve, da se ne boš počutila ogrožene…Predvidevam, da se doživljaš kot nemočna žrtev okolice, ki definitivno ne more preseči svojih omejitev in se zaradi tega velikokrat znajde v podobnih situacijah.

Drugače pa ni potrebe, da se ti smilim, saj se ne počutim nemočnega. Smilil bi se ti lahko, če bi se počutil užaljenega in prizadetega, pa tistega ne bi mogel spremeniti.

Sigurno.
A takšni izzivi niso za šibke osebnosti.

NE, da ne želim, verjetno pač drugače razumem kot ti. Robi je napisal: “Če pa smo nesrečni ali tečni, pa nas bo vse motilo.” in to je zame posploševanje, nič drugega. V tem ni nikjer NM označen, ampak vsak, ki ga kaj moti. ;)[/quote]
Če to ni splošno res, da nas vse moti, če smo že sami po sebi tečni ? 🙂

Glede žaljenja in prostaškega izražanja pa je menda res jasno za koga se gre.

Ejh sem se na začetku ko sem začela tale forum prebirat,feeejst zafrknila ko se mi je zdel primerek od Nemka malce duhovit,kaj hitro sem dojela da je izredno stanje človeštva…

NE, da ne želim, verjetno pač drugače razumem kot ti. Robi je napisal: “Če pa smo nesrečni ali tečni, pa nas bo vse motilo.” in to je zame posploševanje, nič drugega. V tem ni nikjer NM označen, ampak vsak, ki ga kaj moti. ;)[/quote]
Če to ni splošno res, da nas vse moti, če smo že sami po sebi tečni ? 🙂

Glede žaljenja in prostaškega izražanja pa je menda res jasno za koga se gre.[/quote]
Aja? 🙂 Ne vem, če je. Pa naj ostane malo prikrito. 🙂
Missonka, pri meni je pa ravno obratno. 🙂

In ste na koncu kaj novega ugotovili? 🙂

Takšen forum kot si ga nekateri želite bi lahko imeli le, če bi na njem lahko pisali izključno registrirani uporabniki in če bi vsak od njih moral ob registraciji oddati tudi svoje osebne podatke; ime, priimek, naslov.
Najbrž mi ni treba posebej poudarjat, da takšen forum kmalu ne bi imel več obiska. So nekaj pdoobnega naredili na nekaterih spletnih medijih. Prej je bil ogromno obiska in komentarjev, zdaj komaj kakšen.

Forum, ki nosi že v naslovu čvek, človeku že sam po sebi pošilja sporočilo, da ne gre od njega pričakovati nekih hudih znanstvenih razprav. Meni osebno je všeč ravno zaradi tega, ker se na njem navkljub tenu, da je “čvek”, vendarle najde tudi kaj resnejšega, da so pravzaprav skoraj vsi sodelujoči na momente skrajno neresni, včasih pa vendarle sposobni tudi resnejše debate.
In vse žalitve o katerih je toliko govora, zanimivo za razliko od kakšnega drugega foruma ne letijo na neke zunaje akterje, družbo, vidne posameznike itd. ampak gre bolj za obkladanje z raznimi neprimernimi besedami med samimi uporabniki. Meni je ta situacija včasih kar smešna, kot kakšen srednješolski razred, v katerem so dijaki med seboj grupirani in pokregani. In ko pride kakšen nov pisec se nanj prav tako vsi odzovejo zelo predvidljivo, na podlagi tega s kom se bo ali se ne bo strinjal na forumu. Če boš pohvalil nekoga, ki je z nekom drugim skregan, boš takoj dobil provokacijo s ta druge strani itd. To je bil tudi razlog, zakaj sem se jaz osebno izogibala registraciji in pisanju pod istim vzdevkom. Ker se tukaj marsikdo niti ne osredotoča na vsebino zapisanega,ampak samo na to KDO je nekaj napisal. Saj, lahko naredite test, pa teden dni vsi pišete pod nekimi x vzdevki, po možnosti vsakih z drugim, pa boste videli reakcije. Kakšen sociolog bi imel tukaj veliko za preučevat. 🙂
Drugače pa jaz forumskih aktivnosti in odnosov načeloma ne jemljem zelo resno. Med internetnimi pisci je tudi veliko ljudi z izrazito domišljijo in včasih to svojo aktivnost dojemajo kot neke vrste igro vlog. Oblikujejo nek virtualen lik, ki se na vse zapisano odziva kot se pač odziva in v tem so dosledni. Ljudje smo očitno tukaj iz različnih razlogov. Ampak če bi se vsi držali tega, da je to vendarle samo “čvek”, po mojem večjih težav ne bi bilo.
Za zelo resne debate na določeno temo se pa seveda najdejo tudi drugi forumi. Pa verjetno se na tistih forumih ne menijo o ritkah. 🙂

Takoj smo vedeli, kako resno jemlješ ta forum, ko si odprla svojo prvo temo :-)))))

Nasplošno mi je pa ta tema “sprašujem se” ful dogočasna, nezanimiva…zeh.

Takoj smo vedeli, kako resno jemlješ ta forum, ko si odprla svojo prvo temo :-)))))

Nasplošno mi je pa ta tema “sprašujem se” ful dogočasna, nezanimiva…zeh.[/quote]

Ja kakšno “resnejšo” serviram drugam. 🙂

Kaj naj rečem, ne moreš v Cicibanu pisat o modnih zapovedih za tridesetletnice. In ne moreš v babji reviji objavljat neke hude znanstvene razprave s področja fizike.
Seveda pa to ne pomeni, da neka doktorica fizika ne bo nikoli s svojim otrokom brala Cicbana, da ne bo nikoli prelistala neke ženske modne revije oziroma bila anročena na kakšno zannstveno revijo, ki pokriva njeno interesno področje.

Nasplošno mi je pa ta tema “sprašujem se” ful dogočasna, nezanimiva…zeh.[/quote]

Ja kakšno “resnejšo” serviram drugam. 🙂

Kaj naj rečem, ne moreš v Cicibanu pisat o modnih zapovedih za tridesetletnice. In ne moreš v babji reviji objavljat neke hude znanstvene razprave s področja fizike.
Seveda pa to ne pomeni, da neka doktorica fizika ne bo nikoli s svojim otrokom brala Cicbana, da ne bo nikoli prelistala neke ženske modne revije oziroma bila anročena na kakšno zannstveno revijo, ki pokriva njeno interesno področje.[/quote]

A-ha, zdaj si pravzaprav razložila, kam po tvojem spadamo mi…toliko o tem zakaj ravno “ritke” 😛

Po moje je tale forum čist OK. Včasih kakšna tema malo zaide, večinoma zaradi izčrpanja odgovorov. Je pa lepo in zanimivo prebirat mnenja različnih ljudi in videt kako o isti stvari različno mislimo. Kako isto stvar različno razumemo…

Se strinjam, čeprav včasih ni le lepo, je pa vsaj zanimivo. :))

Sem opazila, da je treba po novem ne samo računat ampak tudi črke prepisovat pred oddajo komentarja kot neregistriran uporabnik.
To bo verjetno imelo revolucionaren učinek na forumske zapise. 🙂

Sem registrirana in moram ravno tako prepisat krace.

Sem registrirana in moram ravno tako prepisat krace.[/quote]

Hehe, hudo. A imajo zdaj na Starševskem čveku kaj manj porodnih popadkov? 🙂

1. spet sem se narežal … in zakaj sama PRVA ne upoštevaš svojih nasvetov ☺☺☺

2. saj, če prebereš svoje objave boš našla, kje si si “prislužila” neprijazne komentarje ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Tole s tem prepisovanjem besed so pa totalno mimo usekal – sicer pa je zraven še okenček za sporočilo upravljalcem strani … sem jim dal vedeti, da so naredili traparijo …

Pa še dvakrat te mučijo s tem, če si zaželiš še predogled teksta preden ga pošlješ …

Verjetno je pa tole “cepivo” proti kreganju ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close