Sprašujem se..
.. zakaj na tem forumu sodeluje le še 10 (?) oseb. Vsaka tema ki jo odprem, se po petih do šestih odgovorih razvije v:
a. žaljenje
b. poniževanje
c. tekmovanje
med par posamezniki, pomožnosti o tem kako ima nekdo majhnega lulčka, drug pa je zafustrirani mozoljasti gay.
Sprašujem se, kje so toleranca, sprejemanje, strpnost, razum in srčnost? A forum res prebudi najslabše v vas?
Forum je za veliko ljudi ventil, kjer sprostijo vse nakopičene frustracije, nezadovoljstvo, jezo itd., tako da se izživijo nad drugimi, žal. Torej, kar je v virtuali izvedljivo, je v realnem svetu odnosov povsem nemogoče in družbeno nesprejemljivo, da niti ne omenjamo kulture nivoja tovrstne komunikacije – gre za neprilagojenost.
Podobno je na celem MONu, je pa morda tukaj bolj opazno ker ste manjša in precej zaprta skupina piscev (ki se bolj šimfa kot drugje).
Ampak a to je edino opravičilo, zato ker to smem in vem da bom nekaznovan? A nekaznovanost res prebudi najslabše? Zakaj pa potem vsi šimfate npr. tajkune, saj niso nič drugačni od vas. Tudi oni so počeli stvari za katere so mislili da bodo nekaznovani?
Robi je peacemaker in anarhist, najboljši recept za nered. 😀
Skupaj s Primožem v teglčkih delita rožice tistim, ki so pridni, ampak ni tu nekih romantikov, se požvižgajo na kamilice, še za čaj niso dobre, pravijo, bližje jim je rokovanje s kladivom ali pa lopato. :)))
@matjazko: glej, pojma nimam kdo je kaj (po tvoje) in me tudi ne zanima. Moderator bi moral biti nekdo, ki zmore presegati svoje osebne omejitve.
@NM-3w: kakšne predsodke? To kar opažam ni predsodek ampak dejstvo. Jebanje v živo ima nek smisel, kakšen je pa smisel jebanja na netu? A se počutiš bolje po tem ko nekomu rečeš ti si idiot/kreten/budalo/peder/šunka itd? In mimogrede – to da nekomu rečeš kura pove veliko več o tebi kot ti upaš..
To kar si napisal v zadnjem odstavku lahko delaš samo v živo. A ni enako kot to kar delate tukaj? Kakšna je razlika? V obeh primerih misliš da povzdigneš sebe, ponižaš drugega?
@goveja župa: rasli smo v različnih okoliščinah in družinah in tako smo tudi oblikovani. Podobno kot če nekdo do 25 leta ni videl pribora. A ga bo znal uporabljati? Ne bo. Tako se v “poznih letih” prvič srečujemo s kakšno človeško lastnostjo, kar pa še vedno ne pomeni da jo moramo z odprtimi rokami sprejeti! Saj kuro tudi lažje jemo brez pribora 😉
ne blefiraj ☺ … še babnica med vtikanjem raje sliši, da je dobra pra.si.čka kot pa, da se dobro “khm khm” in, da je odlična v “tistih stvareh” ☺☺☺[/quote]
In to lahko potrdiš za čisto vsako?[/quote]
pošli mi na ZS dva termina “kdaj pa kje” … pa boš VSAKA ☺
In to lahko potrdiš za čisto vsako?[/quote]
pošli mi na ZS dva termina “kdaj pa kje” … pa boš VSAKA ☺[/quote]
Ali sem preneumna ali je ura prepozna, ampak tega pa res ne razumem. Pa v glavah ženske obstaja razlika med .. fukom in ljubljenjem. Četudi se ti sedaj poščiješ od smeha kako smo (seveda zate) glupe, tako pač je.
Tale Nm-3w je vsaj odkrit z nami, je lepo povedal, da si upa bit takšen samo za tipkovnico, zatorej predlagam, da ga ignorirajmo od danes naprej in nam bo vsem lažje pri srcu. Btw Nm-3w, upam, da dobro obvladaš omrežje, ker če ne te bo nekega dne nekdo izsledil prek IPja in te prebutal kot psa, da še tipkat ne boš več zmožen. Pazi se, da te kak Spider ne dobi v roke, potem boš res bogi hehe. Sicer pa dosti žalostno, da si tak bebec še pri 50+. Pa pravijo, da naj bi starejše spoštovali, samo poglejte to opico kakšen je, brezveze res…
Kako pa lahko nek človek preseže svoje osebne omejitve in zakaj bi jih moral? Omejitev je tam zato, ker se ne da naprej, sicer sploh ne bi bila omejitev. :))
V glavnem, ne vem, kaj si s tem mislila. Razen, če si mislila, da bi moral moderator ravnati, tako da bi bilo po tvojem okusu in ne več po njegovem. V tem primeru pa gre za subjektivno omejitev, ki je pri vsakem posamezniku drugačna. Pa poskušaj ti to sprejeti/razumeti, tudi to spada pod sprejemanje.
Komentiranje res marsikaj pove o avtorju…Večkrat pa pozabljamo, da tudi o tistem, ki se zapleta ter se ukvarja z nesramnimi komentarji, veliko pove o samem avtorju. Bilo bi nelogično, če bi to veljalo le za drugo stran. 🙂
V čem je potem tisti boljši, ki pri vsaki temi opaža le nesramnost, zbadanje, tekmovalnost ?
Ravno tako pride le jokat in stokat, širit negativno energijo ter trdit kako so drugi slabi in za vse krivi…Kot tajkuni. 🙂
Za kvalitetno debato lahko vsak sam največ naredi. Če je vmes kakšen provokator, ga ignoriraš in greš naprej..
Iskala sem pravila foruma, pa jih nisem našla. Dejstvo je da je forum lastniški in samo lastnik postavlja pravila kaj je ok in kaj ne in lastnik postavi (zaposli 😉 tudi moderatorja dela v skladu s njegovo vizijo.
Rezultat je, da na tem forumu lahko vsak vsakega pošlje v p.m. in žali preko vseh sprejemljivih meja. Vsak ki to počne ima seveda nek – “upravičen” razlog.
Osebno se s tem ne strinjam, tako kot se ne strinjam z “rešitvjo” ignoriranja.
Najbolj imaš pa prav v tem – take it or leave it 🙂
To je res in imaš prav. Vendar pa bi za kaj takega moral moderator, še preden se komentar pojavi javno, le tega prebrati in se potem odločiti ali ga bo dovolil objaviti. Za kaj takega pa potrebuješ nekoga, ki bo nonstop na netu, zaposlen in plačan za to. Če žaljivko pobrišeš naslednji dan ali pa čez 8 ur, je to jalovo početje, ker je že naredila svoj učinek in je že s strani avtorja in tistega, kateremu je bila namenjena, najverjetneje pozabljena zgodba. Poleg tega je smisel tega foruma čvek, to pomeni da se komentarji hitro izmenjujejo.
Nimaš druge opcije, kot da se sprijazniš s tem. Jst sem Primožu poslal že cel kup sporočil na zasebca in ni prav nič pomagalo. Če bi bila stvar v mojih rokah bi jaz temu retardu Nm-3wju že zdavnaj izbrisal račun, pa novo funkcijo bi dodal na forum – zmožnost blokiranja določenih uporabnikov, da ne bi bil prisiljen k prebiranju butastih prispevkov.
Marko&Sadni – tehnična izvedba kako zagotoviti kaj naj rečem “nek nivo etike komuniciranja” ni stvar uporabnikov ampak lastnika. Vsak tehta, tudi lastnik tehta in očitno je izmeril da prednosti sedanje ureditve premagajo slabosti.
Berem stare teme in vidim da ste o tem že meseca maja debatirali.
Meni, kot eni vmesni padalki je pač škoda ko vidim naslov zanimive teme, odprem, po petih odgovorih se začnejo žaljenja kdo komu mamo j* in temo zaprem preden spoh sodelujem v debati. Takšen nivo komunikacije je zame nesprejemljiv. Niti mi ni smešen, niti v njem ne vidim ene pozitivne stvari. Pa nima veze da žalitev ni namenjena meni. In potem dobiš občutek da se tukaj ne “pogovarjate” več, ker se čisto vsaka tema izrodi.
Ljudje imamo dve vrsti avtoritete – notranjo in zunanjo. In če sami ne zmoremo vklopiti znaka stop preden pošljemo drugega v p.m. ker se ne strinja z mano, bi bilo zaželeno da to stori zunanja avtoriteta.
Seveda, je to samo moje mnenje in ko bom žez eno leto odprla forum, lahko da bo še vse tako kot danes.
Brezveze pišeš vse to, še enkrat si preberi moj prispevek. Poišči si drug forum, če ti ne paše bit tu, jst npr hodim gor samo še iz navade in niti približno ne zaradi tega, ker me zabavajo takšne “debate”. Ti si pa očitno nova, če se ne motim ? :>
Forum je zaprt za komentiranje.