Spoznavanje samskih
Ne veš, ker me ne poznaš. Lahko se kvečjemu potolažiš s tem, če ti kaj pomaga. In tudi argumentiral tega nisi. Veš le to, da ti grejo moja vprašanja na živce. Zato, ker odgovori na njih bolijo. Postavljajo te na pot resnice, če si na njih iskreno odgovoriš. Na resnico pa očitno nisi pripravljen, zato imaš občutek, da ti grem na živce jaz, v resnici pa greš na živce sam sebi.
Ti še sama neveš kaj bereš / pišeš. Ne pozabit, da si tudi ti bila tista, ki se je prva začela vmešavat v moje komentarje. Ena kopica luzerjev na kupu, ki nima nič za počet čez dan kot pa pisat budalaščine po forumu.
Drugače pa buddha ne hodi nikamor, nikoli negre stran od računalnika. Zdaj bo že čez minuto odpisal, just watch out. Takoj za njem pa pride še Matjazko.
Sadni spet govoriš o sebi. Na forumu si bil ob 13h, ob 16h, 17h, 18h, 20h, 21h in še vedno si tu. Aktiven. Kdaj si bil pasiven, pa veš sam. 😉
Bilo je na Preverjenem nedolgo nazaj, kak mesec ali dva nazaj. Drugače pa tule poglej http://www.hitri-zmenki.net/seznam-dogodkov/speed-dating-hitri-zmenki-v-ljubljani oz. tile so drugi (tile so bili na Preverjenem) http://www.dogodkizasamske.si/ ali pa jim piši za podrobnejšo obrazložitev.
Mislim pa da tisti, ki gredo samo “preverjat govorice”, dobijo točno to kar iščejo. Potrditev. Ostali ki pa gredo tja pozitivni in brez pričakovanj, so lahko prijetno presenečeni. Tako simple je to, samo ljudje se še vedno radi zaletevajo v zid.
Krivokljun, saj je vedno tako, da dobiš, najdeš točno tisto kar privlačiš, bolje rečeno kar “vidiš”. Težava nastane, ko ne veš kaj iščeš, pa misliš, da veš. Kako ugotovit, kdaj je to? Takrat, ko vse po vrsti kritiziraš in vsepovsod najprej opaziš slabosti, pozitivnih stvari pa bore malo. No, takrat še ne veš, kaj si želiš. 🙂 Ali pa morda veš, le tega ne zmoreš videt… ker ne razumeš ne sebe, ne drugih.
Ko pa enkrat razumeš sebe, želje postanejo kristalno jasne, takrat povsod najdeš pozitivne lastnosti, pozitivne ljudi in tudi kritizirat nimaš več kaj. Seveda opaziš tudi negativno nastrojene ljudi, ampak jih ne kritiziraš, ker jih razumeš in veš, da se za njimi skrivajo dobre lastnosti, ki jih sami ne vidijo, ker v njih ne verjamejo.
Pogled na svet se spremeni, kot bi snel “temna” očala, cel svet se spremeni, vsaj občutek je tak. Nastopi sproščenost, pričakovanja se drastično znižajo in želje/sanje začenjamo uresničevat. Saj ko vemo, kaj želimo, jih z lahkoto uresničimo. To je logično. Ko ne vemo, pa samo nekje tavamo, saj ne vidimo v ljudeh tisti pozitivnih lastnosti, ki jih v resnici imajo, raje jih obsodimo, čeprav nič ne vemo o njih. Sodimo pa vedno po sebi. Ko o sebi nimamo dobrega mnenja, takrat tudi druge tako vidimo in razumljivo je, da z nikomer nismo prav zadovoljni. Vse pa se spremeni šele, ko sprejmemo sebe in smo zadovoljni sami s sabo. Tu je spet težava, da si ljudje lažejo, da so zadovoljni sami s sabo. Zato pa so tukaj drugi ljudje, ki so naše ogledalo in nam ves čas kažejo, kako smo v resnici zadovoljni oziroma nezadovoljni. Če druge obsojamo, žalimo in jih kritiziramo, v resnici to počnemo sebi, zato pa je vedno prisoten en tak čuden, temačen, neprijeten občutek, ko to počnemo. Na začetku morda nastopi trenutek zadovoljstva, ker verjamemo, da so na svetu ljudje, ki so še bolj nesrečni in bolj neumni od nas. To nam da nek začasen občutek zadovoljstva, ko se prepričamo, da nismo sami v tem, ampak to zadovoljstvo ne traja dolgo, saj le lažemo sami sebi. To pa naša podzavest prav dobro ve in nam kaže na to z vzbujanjem slabih občutkov, kot so jeza, frustracija, žalost, razočaranje, agresijam, samo pomilovanje itn.
Katenjka, če bi on med vrsticami pisal “pitajte me što god hoćete”, potem bi tu in na tam odgovoril na katero od mnogih vprašanj. Tako pa se vedno vsuje le plaz žaljivk, sodb, kritik in potem nam na koncu pove, naj se več z njim ne pogovarjamo, in da nas luzerje “zapušča”.
Verjetno pa je bil to le tvoj sarkazem. 🙂
Slučajno ni vse, kar napišem, sarkastično…
To je menda povratni psihološki inženiring, kar počne Sadni, o tem bi znal več napisati 12th DNA, on menda ne piše sem, ker ima vse “pošlihtano”, mi pač po defaultu nimamo… razen tebe, Marko, ti si svetla izjema zvezda danica, Robi menda tudi, Matjažko pa več ne, ker bo potem izjem preveč… 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Se pa ti je slučajno spet posrečilo napisati nekaj sarkastičnega. :)[/quote]
Ah Robi, ne, to je zdaj učinek pričakovanja, če bi napisala pod drugim nickom, bi me prav razumel, prepričana sem 🙂 🙂
Pravijo, da izjeme potrjujejo pravilo…[/quote]Ja, saj, izjeme ne smejo postati pravilo, kako bi pa zgledalo, da bi bili normalni, (po pravilu) tisti, ki imamo probleme?! Aja to se zdaj bere, kot da ima Matjažko probleme, tega seveda nisem napisala, namreč on je samo moj internetni znanec in ga sploh ne poznam, po intuiciji, ki pač nimam, si samo svoje mislim…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Robi, obstaja nekaj principov, s katerimi si pomagamo, ko imamo probleme a ne… logično-analitični, filozofski (kritika čistega uma ccc) brute force, intuicija,… nekateri so nam bližji, drugi so bolj latentno izraženi, pa si z njimi nimamo kaj početi,… no saj veš…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Ti si pa ziher v zvezi, a ne, tako kot Sadni?
Meni se zdi, da si tu bil ti najbolj prizadet, ker te nobena “obupana” 25-30 letnica ni povohala. To je pač tipična racionalizacija, da se zaščiti krheh moški ego: nobeni nsiem zlezel med hlačke, zato so vse “obupane” in “zafrustirane”.
Meni se zdi popolnoma normalno, da bodo tu nekoliko starejše osebe, npr. vsaj nad 30+.
Si ne predstavljam, kaj naj bi tu delale ali delali 20 ali 25 letniki, saj imajo ti obilico možnosti spoznavanja v prijetnejšem okolju.
Po 30+ se pa številčni izbor partnerjev precej skrči, veliko je že zasedenih, ljudje se ne najdejo.
Kako bo ena 30+, ki dela v ženskem kolektivu, ima morda nekaj malega poročenih prijateljic z dojenčki, ki nikakor nimajo več časa zanjo, sama ne hodi v diskoteke, nima družbe itd. našla ustreznega partnerja, pa da ne bo ravno kakšen mladič ali pa poročen. Ali pa vsi tisti nad 40 ali celo 50.
Če bi bila samska in bi si želela spoznati kakšnega potencialnega partnerja, bi se verjetno tudi sama poslužila kakšne takšne možnosti ali pa kakšnega portala. Za marsikaterega starejšega je to skoraj edina možnost, da spoznajo koga novega.
Za mladino pa se mi zdi to precej manj primerno, je le lepše “pecanje” v živo.
Forum je zaprt za komentiranje.