Spoznala sem tipa, ki ima nenavadno službo, je hazarder.
Stranke so igralci drug drugemu, ampak ne v enaki meri, ker niso vsi enako dobri, zato na dolgi rok nekateri zaslužijo, večina pa izgublja. Kazino pri pokru ne igra, ampak samo organizira in pobira takso, igrajo pa igralci med sabo to je pomembna razlika od drugih iger na srečo, kjer igralec igra proti kazinu (kazino pa seveda ni dobrodelna ustanova, da bo izgubljala denar). Poker je ena redkih iger, kjer igralci igrajo drug proti drugem in ne proti hiši.
Takšni, ki se ukvarjajo s pokrom, stavami ali katero koli drugo obliko iger na srečo imajo v veliki večini skupen imenovalnik “inteligenten in hkrati izredno len”. Jaz jih poznam par in pri vseh to drži. Imajo en svoj sistem, znajo razmišljati in jim vsake toliko tudi nekaj uspe kar takrat tudi velikoustijo medtem ko svoje neuspehe raje obdržijo zase. Organizatorji iger, stav so tako kot kazinoji vedno v plusu. Težava je v tem, da takšni res mislijo, da lahko zmagajo in sami sebi o tem lažejo. Končajo se pa vse te zgodbe, brez ene same izjeme enako.
Takšni, ki se ukvarjajo s pokrom, stavami ali katero koli drugo obliko iger na srečo imajo v veliki večini skupen imenovalnik “inteligenten in hkrati izredno len”. Jaz jih poznam par in pri vseh to drži. Imajo en svoj sistem, znajo razmišljati in jim vsake toliko tudi nekaj uspe kar takrat tudi velikoustijo medtem ko svoje neuspehe raje obdržijo zase.
[/quote]
Res inteligentni profesionalci se ne velikoustijo, imajo res dober pregled nad izgubo in dobičkom in predvsem svoj ego pod kotrolo, takih je malo. Ostali so pa ovce za striženje.
Takšni, ki se ukvarjajo s pokrom, stavami ali katero koli drugo obliko iger na srečo imajo v veliki večini skupen imenovalnik “inteligenten in hkrati izredno len”. Jaz jih poznam par in pri vseh to drži. Imajo en svoj sistem, znajo razmišljati in jim vsake toliko tudi nekaj uspe kar takrat tudi velikoustijo medtem ko svoje neuspehe raje obdržijo zase. Organizatorji iger, stav so tako kot kazinoji vedno v plusu. Težava je v tem, da takšni res mislijo, da lahko zmagajo in sami sebi o tem lažejo. Končajo se pa vse te zgodbe, brez ene same izjeme enako.
[/quote]
Eden najbolj znanih citatov Billa Gatesa,
“I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it.”
Res inteligentni profesionalci se ne velikoustijo, imajo res dober pregled nad izgubo in dobičkom in predvsem svoj ego pod kotrolo, takih je malo. Ostali so pa ovce za striženje.
[/quote]
Hellmuth, Kassouf, McKeehen, Duke, Lederer, Marafioti, Matusow, Tony G, Nguyen,…. Še bi lahko našteval, ja res so zelo skromni in imajo svoj ego pod kontrolo, lol.
Skoda besed kar koli napisat. Povprečni IQ tu je zelo nizek. Poker je sluzba, ki je lahko zelo dobičkonosna, pri večini pač ni. Pokeraš len? prosim te lepo, če hoče kadarkoli ziveti od tega mora ogromno truda vložiti v to, da premaguje igro. Leni ste vi običajne ovčke k delate za drugega vsak dan po 8 ur pa jamrate kako vam država jemlje x{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od plače pa kako so nizke plače.
Hellmuth, Kassouf, McKeehen, Duke, Lederer, Marafioti, Matusow, Tony G, Nguyen,…. Še bi lahko našteval, ja res so zelo skromni in imajo svoj ego pod kontrolo, lol.
[/quote]
Teli se bolj napravljajo in več služijo s šovom in sponzorji kot pa s samo igro. Je treba ločit igranje za kamere in dejansko kontrolo.
To je kategorija turnirskih TV nastopačev, oni imajo drugačen model zaslužka. Treba je pa zadeve bolj poznati, online igro, cash game, srednje nivoje, ne pa to, kar ti po TV prodajajo, blišč Las Vegasa, milijone in podobno. Veliko več je v pokru pač takih, ki služijo svojih 50 $ na uro v povrečju in je to to, seveda pa še veliko več takih, ki izgubljajo po 50 $ na uro.
Kot omenjeno, je to dejansko sindrom Petra Pana. Dostikrat se to začne že v šoli, otrok je “brihten” in mu šola ne predstavlja težav ampak v dobi od 20-25 mislijo samo na žure. Delovne navade so jim tuje, važno je, da uživajo. Imamo celotno generacijo takšnih, ki so sedaj stari od 25-40 let, ki jim nič kaj drugega ni šlo po glavi, kot žur, žur in še enkrat žur. Seveda med njimi prevladajo takšni, ki niso neki biserji in oni sedaj delajo čisto povprečna dela, za tišočaka na mesec. Ob tem seveda jamrajo in izkoriščajo svoje starše, pri katerih večinoma tudi živijo. Tisti, ki pa imajo možgane, da bi taktrat lahko nekaj dosegli so pa svoje možnosti zamudili. Tega se nekateri zavedjo, drugi spet ne. Gre za generacijo zapohancev, ki jim je žur, travica, tabletke pomenil vse. Zdaj ko so stari (ne odrasli, da ne bo pomote) si pa skušajo nekaj ustvariti s čim manj truda. Težava je v tem, da odrasli ne bodo nikoli, kajti oni so ostali na umski ravni najstnikov in zaradi predvsem medsebojnega druženja se to tudi ne bo spremilo. Boljše pa je biti na sociali in skušati nekaj priigrati, kot pa se podati v poslovni svet, kjer se jim bodo vrstniki, ki so nekaj dosegli lahko samo smejali.
Čemu?
Jaz sem z svojo ze 10+ let, zivim normalno od tega (niso miljoni, niti blizu) ampak komfortno zivljenje. Dogovor imava, da me ne sprašuje o zneskih, ker jo frustrira, ko slisi stevilke. Zato ji samo povem a je bil dober dan ali slab.
Edino kar je z njene strani prilagajanja je, da so nedelje za mene delovne zanjo pač ne.
Je pa zanimivo razmišljanje v tej tematiki na splošno, regularna služba je “tisto pravo” in “sigurno”, okej, niso vsi za vse ampak dajte malo razmisljat outside the box.
Zato, da si v nečem res dober rabiš ogromno truda in časa pa naj bo to poker, stave, kripto, trgovanje, odpiranje lastne firme na XY področju,..
Pa še nekaj za konec, te “sigurne sluzbe” in kariere, ki jih imate – so res tako sigurne, tudi v času korone? Name korona nikakor ne vpliva, pa na vaše delovno razmerje?
Lp
Jaz tudi rad igram poker. Enkrat letno grem na izlet za par dni, v Vegas, s skupino prijateljev in si damo duška, poker, ruleta, black jack pa še kaj drugega probamo. Vsak si vzame nek določen znesek, moj je $5000 za igranje. Jaz grem v Vegas z namenom to izgubit in se ob tem imeti dobro. Sicer pa imam svoje podjetje, ki je sicer stresno, tudi corona vpliva nanj, ampak tudi v resnično slabih časih, meni tistih $5000 + $5-10k za ostalo zabavo med izletom ne pomeni nič.
Hm. Zanimivo razmišljanje. Pošteno delo, v naši družbi oziroma današnji družbi zanimiv konstrukt. Poglejmo poklice ki res nekaj ustvarijo, pa tako brez žalitve ostalih in v moški osebi ker te verjetno ti zanimajo. Kmet iz nič naredi nekaj, rudar izkoplje nekaj, potem mi pa domišljija že malo peša. Po tem imaš pa precej predelave in storitev. Primerjajmo direktorja financ, in hazarderja. Oba s pomočjo zahtevne metodologije premikate denar iz enega konca na drugi nič drugega. Direktor prodaje v bank jemlje denar vsaki stranki tudi če banko ne uporabljaš. Direktor humanitarnega zavoda, jemlje denar bogatim in ga daje revnim ter sebi plačo. Sami zelo podobni hazarderju. No ja hazarder to počne s svojim denarjem vsi ostali pa na tuj račun. Če si kmetica oziroma rudarka tvoje razmišljanje razumem in se mi zdi korektno, drugače pa……… Preden sodiš druge poskušaj razumeti vsaj kako zahtevno je to kar delajo.
Jaz tudi rad igram poker[/url]. Enkrat letno grem na izlet za par dni, v Vegas, s skupino prijateljev in si damo duška, poker, ruleta, black jack pa še kaj drugega probamo. Vsak si vzame nek določen znesek, moj je $5000 za igranje. Jaz grem v Vegas z namenom to izgubit in se ob tem imeti dobro. Sicer pa imam svoje podjetje, ki je sicer stresno, tudi corona vpliva nanj, ampak tudi v resnično slabih časih, meni tistih $5000 + $5-10k za ostalo zabavo med izletom ne pomeni nič.
[/quote]
Tudi jaz živim od pokra že od 18 leta naprej. Zaslužim pa nekje v povprečju od 2-3k mesečno.
Mene pa tudi zanima kako ljudje živijo od tega. Ker tukaj mora nekdo izgubit. Sklepam, da tisti, ki igrajo veliko časa, nekako služijo na račun novih igralcev, med katerimi večina hitro obupa, ko izgubi nek znesek. Možno da je zelo veliko igralcev, ki igrajo mogoče po par dni. Pa tudi da je treba igrati precej časa, da se zmaguje na dolgi rok, kar pomeni igrati ogromno iger, tako da delavnik je dejansko precej daljši kot 8 ur. So pa to samo moja razmišljanja, ne pravim da so fakti.
Hecno, tudi jaz sem star 38 in tudi jaz sem profesionalni pokeraš. Študiral sem medicino, jo zamenjal za poker, mi ni žal. Neprimerno manj stresa, neposreden dostop do denarja in praktično brezmejna svoboda. Za seboj imam na milijone odigranih handov in že precej dobro vem, kaj delam, hkrati pa poskušam ostati samokritičen. Ni enostavno, ker je med profesionalci veliko inteligentnih nadarjenih ljudi, po drugi strani pa poker še vedno nažiga tudi ogromno analfabetov, ki sponzorirajo tako nas kot organizatorje iger. Sem se pa včasih prijel za glavo, ko sem moral poslušati podobne neumnosti, kot jih nekateri streljate tukaj. Najbolj glasni ste seveda tisti, ki se vam absolutno ne sanja, kako poker sploh funkcionira. V analize handov je vloženega zelo veliko dela in se lahko brez težav primerja z delom v zahtevnejših strokah. Ima pa poker tudi svojo temno plat in če nisi iz pravega testa, te lahko dobesedno požre. Tragičnih zgodb je za mini ocean. Ponavadi se potem znajdejo na takšnihle laičnih forumih v obliki “moj bivši je spušu 70 jurjev pr pokru hazarderji so budale”. Nak. Kot prvo, poker sploh ni igra na srečo, kod drugo pa je tvoj bivši degen, ki ima resne probleme in bolj malo pojma, kaj dela. Ampak perle, kakršna je avtorica, so seveda podobno clueless, pa pač mečejo vse v isti koš. Kar naj, povprečje naj se s povprečjem meša.
No kot naslov pove sem gamer ne hazarder. Star 36, od pokra zivim ze od 19tega, sihta se nisem imel, socialne tudi ne. Loto listka se nisem napisal, tudi sportne stave ne, ne preden sem zacel s pokrom in ne kasneje.
Kak sem prisel do pokra? Kot nick pove sem vcasih bil gamer, tja do konca srednje. Potem je nekaj kolgov ki sem jih poznal preko gamanja zacelo igrati poker, in to zelo uspesno. No potem sem se jaz dobil promocijskih 50$ in zacel, svojega denarja nisem polozil nikoli. Rezultat? 6 mesecov, 1500+ ur igranja in 100k$ na racunu. No potem se mi hoditi na faks da bom nekoc imel 3k place ni zdelo smiselno.
Kako zgleda moja kariera? No dohodek je variabilni, moje najbolse leto je bilo 426k, od tega 150k iz turnira, najslabse 42k. V 17letih so sta bila 2 mesca ki sem koncal v minusu.
Danes sicer ne gre tako kot je, se vedno se pa vredi zasluzi. Letos mam urno 44.65$, 2318 ur, ce je to lenoba precenite sami. Je pa res da sem letos ful ur nabil med karanteno, ocitno so drzave dale se prevec podpore glede na to kolko ste zapravli na pokru. Pa to sploh ni rezultat s katerim bi se lahko hvalo, mam kar nekaj kolegov ki se vedno ruknejo med 30 in 100k na mesec. Live ne igram.
Glej nevem zakaj bi poker bil problem pri zvezi. Bol prilagodljivega urnika skoraj ne mores met in ce ves kaj delas zasluzis bolse kot vecina sihtov. Enostavno mu povej da te to skrbi pa naj ti razlozi kak vse skupaj deluje. Mas program ki ti vodi cisto vse, pa naj ti pokaze kolko ur igra po mescih, koliko je kateri mesec zasluzo, pa naj ti pokaze vsaj za leto nazaj da vidis kak mu gre, ce mu gre res dobro ti bo ziher z veseljem razlozo, drugace pa zna res bit kaki wannabe na socialki.
Enostavno. Od kje dobimo denar?
V osnovi pri pokru dolgorocno zmaga tisti, ki naredi manj napak od drugega. In taki kot sem jaz ki igramo vsaki dan ze leta, naredimo manj napak od nekoga ki se je med karanteno spomnil da zdaj ima cas da bo zasluzil nekaj iz pokra, sej na igrah s kolegi mu vedno gre.
Nope. Tam v enem veceru zaigra mogoce 100 handov, jaz jih letno 2-3 miljone, zdaj ze 17 let zapored. On enostavno ne more bit tak dober kot jaz, to je isto kot da bom se jaz jutri odloco da bom NBA player ko Doncic ker 3x na leto igram basket s kolegi pa vedno zmagam!
Tak da mi ki redno igramo in vemo kaj delamo naredimo manj napak ki tisti ki igra 1x na teden zato posledicno zmagujemo na dolgi rok. Res da tudi slabi igralec lahko zmaga, ma pac dober dan, in ravno zaradi tega mislijo da znajo igrat. Ko zgubijo itaq nimajo srece, ko zmagajo pa zato ker znajo. To je fora ki je folk zgleda nikak ne more razumet, poker sploh ni odvisen od srece, moras znat igrat, isto ko sah, edina razlika je da v sahu ni Luck factora, kar pomeni da bolsi vedno zmaga, zato pa noben nebo sol saha z grandmasterom igrat za denar. Lahko pa gres 1v1 turnir z najbolsim igralcem pokra na svetu pa se vedno zmagas ce mas zegn, pac sansa je verjetno okoli 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Moras vedet da je tu se rake. To je provizija za poker stran. To pomeni da ce midva igrama en turnir 1v1 za 10$, glavna nagrada nebo 20$, ampak samo 18$, 2$ si vzame poker stran za organizacijo turnira. Tak da od nasprotnika moras bit prvo dovol dober da placas rake preden tebi kaj ostane. Tak da ce recema da sedaj profesionalec in amater igrata 10 turnirov, je to 100$ vlozek. In ce ma amater zmaga samo 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} to pomeni da je on zmagal 3×18=54e, je 44 v minusu, profi pa je zmagal 7×18=126, torej je zasluzil 26e v 10 turnirih, oziroma 2.6e na turnir. 20e je slo za rake.
Na tem principu tudi dobivas razne bonuse na straneh ce zberes dovol tock. Vbstvu to pomeni da jim placas 3000$ raka pol pa dobis bonus za 1000$ nazaj. Vbistvu ne dobis nic, samo svoj rake nazaj s tem pa motivirajo igralce da bol dolgo igrajo da odklenejo ta bonus. Marketing fore pac.
Upam da ti to malo razjasni kako poker sistem deluje. V principu slabi igralci placajo tako nas kot rake za pokerstran.
Forum je zaprt za komentiranje.