Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Sporazumna odpoved – pod prisilo

Sporazumna odpoved – pod prisilo

Pozdravljeni,
zanima me, kaj lahko storiš v primeru, da ti delodajalec namesto poslovne odpovedi, ponudi le odpoved zaradi krivdnih razlogov ali sporazumno odpoved. Hkrati ti ob primeru da pristaneš na prvo možnost, grozi s tožbo in kazenskim pregonom ter s tem, da zgodba pride v medije. Sporazumno odpoved sem sicer včeraj podpisala, ampak me zanima, če imam še vedno kakšne pravice in možnosti se bivšemu delodajalcu postaviti v bran. Krivdni razlogi so bili le neprimerna komunikacija s stranko, ki je dogodek izzvala sama.

L.p
swix
,

Če ti delodajalec ni grozil s fizičnim nasiljem, ipd. temveč zgolj s policijo, kazensko ovabdo ali tožbo, potem je zadeva končana. Predlagam, da si pri kakem znancu najdeš službo za 1 mesec, tako da dobiš nadomestilo na zavodu.

a če se za en mesec zaposlim uradno in me odpustijo, ker ni ustreznega delovnega mesta zame, potem pa mi pripada nadomestilo?

Zaposliš se za določen čas zaradi povečanega obsega dela, potem ti nadomestilo pripada.

Če je bilo podpisano sporazumno, na tej strani potem nimaš kaj. Če meniš, da ti je bila strojena krivica, še vedno lahko uveljavljaš na sodišču stvari, kljub sporazumni odpovedi, ki navsezadnje to ni.

Kako pa naj se postopka lotim? Naj pošljem pritožbo zoper postopka in ukrepov delodajalcu, ali naj se obrnem direktno na odvetnika? Stvar je v tem, da se v podjetju na veliko odpušča, vodja območja si na ta račun dviga ego in bi ji rada pristrigla krila, zaradi sebe in zaradi ostalih 100+, ki jih je na isti način postavila na cesto.

Najbolje, da se obrneš na odvetnika.

A je to mogoče podjetje Hofer?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close