Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev sporazumna odpoved, dopust in regres

sporazumna odpoved, dopust in regres

Na kateri datum naj datiram sporazumno odpoved 30.6.2008 ali 1.7.2008 da mi bo pripadal ves dopust in regres?

Hvala

2.7.?

Jaz sem dala na sredo julija pa mi tu pripada sorazmerni delež dopusta in regresa, v novi službi pa dobim še ostalo.

Na tisti dan ko se sporazumeš z delodajalcem?

Ni več, da ti pripada po pol leta vse, ampak sorazmerni delež. Če bi bila npr. samo tri mesece pri enem delodajajlcu, bi ti pripadalo 3/12 regresa in dopusta, za npr. 10 mesecev za 10/12.

Jana11, nekaj me zanima, če slučajno veš 8ali kdo drug)

Praviš, da ti v vsakem primeru pripada sorazmerni delež.
QA nista letni dopust in regres vezana eden na drugega? Po 6 mesecih ti pripada ves dopust, potem bi moral tudi regres?
Pa regres naj bi bil izplačan najkasneje z julijsko? plačo. Kaj potem če npr. hipotetično oktobra daš odpoved?

Lp, Maja

Ja, samo, če bi jaz vedela, da gre delavec stran, bi mu dala samo sorazmerni del. Ker v novi službi bo spet pridobil pravico do dopusta in regresa in drugi delavci ne bi bili v enakopravnem položaju. Je pa tako, da so podjetja, ki izplačujejo regres kot 1/12 vsak mesec. Ne verjamem, da bi ti nakazovali regres, ti pa bi bila zaposlena drugje.ž
Če bi bil zaposlen do 30.6. je to pol neprekinjeno 6 mesecev, drugje pa od 1.7. do 31.12.. Potemtakem bi pri obeh izpolnil pogoje in dobil dva regresa in dvojni dopust.

Spremeba je bila novembra 07 v spremebah zakona o delovnih razmerjih.

Pri vsakm delodajalcu pripada sorazmerni delež dopusta in regresa in sicer od tega kot bi bil določen pri posamznem delodajalcu.

Recimo če si pri prvem delodajalcu 5 mesecev in imaš 23 dni dopust in minimalni regres ti pripada.

5/12 od 23 dni in 5/12 od minimalnega regresa.

Potem prideš pa k drugemu delodajalcu in ti mora izdati nov izračun dopusta in regresa. Če ti ta novi delodajalec izračuna, da ti na novem del. mestu pripada 28 dni dopusta in dobivajo pri njih maximalni možen regres ti pripada:

7/12 od 28 dni in7/12 od maximalnega regresa.

Pri vsakem delodajalcu moraš načeloma izkoristiti sorazmerni delež, ki ti pripada razen če se sporazumno dogovoriš drugače.

http://www.uradni-list.si/1/content?id=83126

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close