sporazumna ločitev-sprememba sporazuma
Lepo pozdravljeni!
Zanima me slednje. Kmalu imava s partnerjem sporazumno ločitev na sodišču. Problem je, da sva predhodno sestavila sporazum o premoženju in skrbništvu nekoliko prehitro in brez izkušenj. Kot se kaže v praksi se partner ne drži vseh točk, oziroma problem nastaja pri prilagajanju glede stroškov in časa z otroki.. Zanima me , kako lahko sporazum spremenim? Ker ne bi rada ločitve zavlačevala bi verjetno to verzijo na sami obravnavi sprejela… Kako pa po ločitvi lahko spremeniva sporazum?
Zanima me tudi ali so ure, glede obiskov otrok določene? Koliko časa npr. traja obisk med tednom.
Se priporočam…
S spoštovanje!
Sodišče razveže zakonsko zvezo na podlagi sporazuma zakoncev, če sta se sporazumela o varstvu, vzgoji in preživljanju skupnih otrok ter o njihovih stikih s staršema v skladu z določbami tega zakona in če sta predložila v obliki izvršljivega notarskega zapisa sklenjen sporazum o delitvi skupnega premoženja o tem, kdo od njiju ostane ali postane najemnik stanovanja in o preživljanju zakonca, ki nima sredstev za življenje in brez svoje krivde ni zaposlen.
Predlagamo, da zadevo glede nespoštovanja sporazuma ter o morebitni spremembi vseeno omenite na sodišču, saj je sodišče tisto, ki takšen sporazum potrdi in je njegova kasnejša sprememba mogoča le zaradi izjemnih okoliščin. Opozarjamo pa vas, da je s strani sodišča potrjen sporazum izvršilni naslov, zato lahko v primeru nespoštovanja sporazuma na njegovi podlagi sprožite ustrezne postopke.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.