Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Sporazum o preživnini

Sporazum o preživnini

Pozdravljeni.

S partnerjem sva dogovorjena o sporazumni določitvi preživnine.
Na sodišče morava oddati vlogo,da sva sporazumno dogovorjena o preživnini 50 eur mesečno,ker on nima zaposlitve .Tudi jaz sem prejemnica dsp,pa me zanima ali sva oproščena sodne takse.Ali je ta znesek preživnine dovoljiv,če se oba tako strinjava?
Namreč na csd.ju mi je dala pogoj,da moram to urediti,drugače nisem upravičena do prejemanja dsp.Je to zakonsko…poznam kar nekaj ljudi ,ki so prejemniki dsp in jim ne grozijo s tem,da če nimajo urejeno preživnino ne dobijo pomoč…Kako je pa s tem,če nima več stalnega prebivališča in dejansko ne veš kje je?Je vseeno treba tožit?

hvala za vaš odg.in lp

Spoštovani,

v kolikor sta se s partnerjem dogovorila o višini preživnine ins e z njo strinja tudi CSD, je vse v redu. V kolikor v bodoče preživnine ne bi plačeval, boste morali vložiti predlog za izvršbo in v primeru, da z izvršbo ne boste uspešni (ker dolžnika ni, nima premoženja ipd.), boste lahko dali vlogo na preživninski sklad, od katerega boste prejemali (vsaj delno)preživnino. Preživninski sklad bo v takem primeru plačane zneske kasneje terjal od vašega partnerja.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close