Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Spor z delodajalcem – brezplačna pravna pomoč

Spor z delodajalcem – brezplačna pravna pomoč

Pozdravljeni!

Pred časom sem prišel v spor z delodajalcem v zvezi z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. V pogodbi so bila namreč določila, ki niso ustrezala zakonskim normam in so bila protizakonita (da mi ne pripada malica, da ni potnih stroškov itd…) in še nekaj drugih nepravilnosti. Sedaj pa želim proti njemu vložiti tožbo. Ker komaj shajam iz meseca v mesec bi za plačilo stroškov sodnega postopka potreboval brezplačno pravno pomoč. Ali kdo ve, kakšni so pogoji za pridobitev brezplačne pravne pomoči? Kdo je do nje upravičen in koliko premoženja lahko imaš, da jo še pridobiš??

Hvala, lp
Darko

Ravno pred kratkim sem zasledil članek na to temo. Če povzamem, tvoj dohodek oz. dohodek družine ne sme presegati 2kratnika minimalnega dohodka (nekaj čez 520€/člana družine). Omejitve so tudi glede premoženja,ki ga imaš ti ali tvoja družina v lasti. V to premoženje se ne všteva stanovanje in avto do neke vrednosti. Podrobneje je brezplačna pravna pomoč opisana v temle članku http://www.pravnitelefon.si/aktualno/upravicenost-do-brezplacne-pravne-pomoci

V vsakem primeru velja, da lahko vložiš predlog za BPP. V najslabšem primeru ti ga zavrnejo. Stane te nič.

Sicer pa glede prenehanja delovnega razmerja velja zakonski rok za vložtiev tožbe 30 dni, za denarne terjatve pa 5 let.

Hvala rogi69si in hvala bomberman. Zanima me le še to, pri katerem sodišču moram to vložiti?

Na delovnem sodišču, če je to v Ljubljani, potem Resljeva 14. Spisek sodišč: http://www.sodisce.si/

sem z delodajalcem imao spor v zvezi “sporazum o razveljavitvi pogodbe o zaposlitvi” 28 04 2010 a pogodbu smo sklenili 10 03 2009 i je bila veljavna do 09 02 2012 v tem sporu me zastupo sindikat.
TOŽBA je odana 25. 05 2010 in je 2-x preložen narok za obravnavu z razlogom izobraževanja sudnikov.
tako da je obravnava začela pole enega leta med tem sam se zaposlio za polovičan delovni čas jel mi je
invalidska komisija določila invalidost lll kategorije odločba je postala pravnomočna na dan odpovedi pogodbe o zaposlitvi.Sudišće je 24.11.2011 rasudilo da je sporazum o prenehanju delovnega razmerja
z dne 28.04 2010 neveljaven.Moje prašanje je:Kako da razrešim problem jel verjamem da nisu zaštičene moje pravice iz:Zakona o DR, ZPP, iz Obligacijskeg prava….Gdo bi bio nadležan da utvrdi resničnost iz mojih navedb jel nimam denar da plačujem odvetnika a sindikat ima več interesov da ščiti delodajalca.
HVALA!

POZDRAVLJENI-moja težava je da nadrejeni ne razume moje stiske z varstvom otroka ki je star 6 let.do zdaj sem delala samo zjutraj,prejšnji teden pa me dal na novo delavno mesto kjer se dela 3 tedne popoldan in en zjutraj delavni čas pa je od 14h-pa do konca dela se pravi da je to lahko ob pol devetih zvečir ali pa tudi do pol enih zjutraj.mož pa ima delo na terenu.jaz pa varstva za tak čas ne morem najt ker nihče noče čuvat otroka ponoči.nevem na koga se naj obrnem ali obstaja sploh kak tak zakon’

Ker vidim, da link ne dela več, je tule nov link do teme: BREZPLAČNA PRAVNA POMOČ

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close