Spontani splav
Zanima me, če je mogoče kakšna dala to skozi?
Zanima me predvsem kako spontani splav izgleda?
Bolečine v trebuhu, nato krvavitev; kako izgleda splavljeno tkivo, ki naj bi se razvilo v otroka??
Se opravičujem, če se komu tema zdi neprimerna, se pa zahvaljujem vsem, ki bi mi zadevo pojasnili!
Hvala in lep pozdrav
Spontani splav sem doživela pri 10-ih tednih nosečnosti. Prej sem imela občutek polnega trebuha in na pristisk so me zelo bolele prsi. Ko pa je plod v meni prenehal rasti, so bolečine v prsih izginile, pa tudi občutka, da nekaj nosim pod srcem ni bilo več. Krvavela sem in sicer je bil to nekakšen rjavkasto rdeč izcedek, ki ga ni bilo veliko. Ko sem šla zaradi izcedka na urgenco, sem globoko v sebi čutila, da je moja nosečnost izginila, saj se enostavno nisem več počutila nosečo (prej sem že imela eno nosečnost in hvala bogu, da se mi to ni zgodilo tudi prvič, saj sem veliko lažje prenesla izgubo potem ko že imam mojega ljubčka…..). Kako izgleda splavljeno tkivo, ti ne bi vedela povedati, ker mi ga po abraziji niso pokazali in verjetno to tudi ni praksa.
Verjetno so občutki pri splavu vsakič in pri vsaki ženski drugačni, tako kot je to z nosečnostjo…..če te še kaj zanima, ti bom z veseljem povedala.
LP Špelca
Pri spontanem splavu , so prisotne bolečine, krči , izcedek je pa odvisen kako in kdaj ženska splavi.
Lahko je svetla krvavitev ali temnejši izcedek.
Predolgo bi trajalo!
Absolutno TAKOJ na urgenco, če sumiš na spontani splav , krvavitve so lahko dokaj hude, zato takoj do zdravnika, saj je potrebna abrazija.
srečno iza
Spontani splav sem imela v 13-tem tednu nosečnosti.
Pred tem ni bilo nikakršnih znakov, ki bi mi nakazali da je kaj narobe. Ponoči (proti jutru)…sem se zbudila in opazila , da krvavim. Hitro sem šla v kopalnico. In ker sem bila že cela krvava , sem se hotela hitro stuširati preden greva v bolnišnico. In iz mene so “padali” pravi “kosi” krvi.
Ko sem prišla v bolnišnico je bilo že prepozno in preostalo jim ni nič drugega,kot da me sčistijo (pod narkozo)…..čeprav so imeli pomisleke,če bi mi narkozo sploh dali, glede na to, da sem izgubila veliko krvi. Moja prijateljica je bila nekaj let prej na istem in so jo sčistili brez narkoze!!
Ko sem se zbudila iz narkoze, sem dobila še kri. In ležala v bolnišnici 3 dni. In še kasneje doma sem morala počivati cel teden.
Ampak ne glede na to , da sem imela doma že sina, me je vse skupaj zelo prizadelo.
lp
Živjo!
Zahvaljujem se za odgovore!
Zanima me, kdaj se lahko pojavi spontani splav- tudi zelo kmalu po oploditvi??
Da napišem svojo zgodbo;
Imela sem nezaščitene sp. odnose (lahko mi rečete, da sem neodgovorna, pa me ne bo prizadelo 😉 ) , nato pa mi je ginekolog dal tablete Orgametril, ki pa so le 97 %.
S prvo menstruacijo naj bi začela jemati kontracepcijske, preden sem jih začela jemati pa sem imela ponovno nekajkrat nezašč. spolne odnose.
Ne verjamem, da bi lahko zanosila.
Sem pa imela izjemno podobne simptome kot navaja Špelca.
Zelo so me bolele prsi, kar okoli dva tedna (mislila sem, da je to znak, da prihaja menstruacija, a je ni bilo na spregled) ter trebuh!! Trebuh me ni še pred ali pa med nobeno menstruacijo tako!
Nato sem imela tudi jaz zelo temen izcedek- močno močno preveč rjav, da bi stvar lahko poimenovala menstruacija.
Nato sem včeraj mislila, da sem dobila menstruacijo, a sem se kar ustrašila, saj sem na higienskem vložku čez nekaj časa opazila nekakšno tkivo (??)
Malce sem pobrskala po netu in našla besedo o nekakšnem tkivu (odmrli plod) ter veliki možnosti splava ob kajenju- sama pa sem kadilka.
Povejte mi, a je to, da pride med ”menstruacijo” ven nekakšna gmota (ni bil kakšen močno gost izcedek!!) normalno?
lep pozdrav
Verjetno pri tebi, ne gre za nosečnost, glede na opis, vendarle je najbolje če stopiš do zdravnika.
Menstruacije so različne, če je daljše obdobje – ciklus , ali pri neredni menstruaciji in je sluznica debelejša, je tudi izloček pri menstruaciji drugačen- lahko v kosih, pa to še ni splav.
Ali si naredila Clearblue ali drug nosečnostni test?
Najprej naredi to , ali pa urgenca !!!!!1
Zdravo.. Zanima me glede krvavitve po spontanem splavu. Prejšni teden sem imela spontani splav, brez čiščenja.. Prvih nekaj dni krvavitve kot menstruacija in rahli krči. V petek sm pršla domov,in imela do danes še izcedke. Danes pa temn temn izvedek črn in me zanima če je to vredu? Oz. Normalno, da po koncu takšen izvedek ali je nevarnost da gre za kakšno okužbo? Vnaprej hvala za odgovor. Lp
Hei, pri meni sem v ponedeljek na vložku zagledala blago kri, ki se je naslednji dan koncala z temno rjavim izcedkom. Naslednji dan sem naredila test, in bil je pozitiven, potem pa se enega naslednji dan, ki mi je tudi pokazal dve crtici. Trenutno sem v šestem tednu. Problem je, ker se že tri dni, od konca vgnezditvene krvavitve, vsak dan pojavlja rjav izcedek in majhno spikanje spodaj na levi strani. Je možno, da gre se vedno za vgnezditev ali bi me moralo skrbeti?
Forum je zaprt za komentiranje.