Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika spomladanski zvitki

spomladanski zvitki

zala se ni nic javila-jih je dobila ali ne!?:)

napisala bom recept-mogoce bo komu prisel prav !?

testo:
200 g moke
2 skodelici mleka
2-3 jajca
sol
arasidovo olje za peko-lahko je tudi navadno

nadev:
2 piscancji prsi
2 zlici olja
2 mladi cebuli
200 g sojinih kalckov
50g namocenih kitajskih gob
2 zlici omake hoisin
1 zlicka jedilnega skroba
1 skodelica kokosje juhe
maaalo cilija v prahu
sol
glutaminat!? /po potrebi/
2 zlici sojine omake

najprej naredimo gladko testo-naj pociva pol ure.
v ponvi pogrejemo olje, testo po obrokih zlivamo na olje in opecemo na obeh straneh /priblizno tako kot palacinke/…postavimo na toplo.
piscanca razrezemo na trakove, tudi cebulo,gobe odcedimo in narezemo..
na olje damo najprej piscanca, potem vse ostale sestavine…prazimo dobro minuto/ vok/-sicer par min. vec. primesamo omako hoisin in ostale zacimbe in prilijemo kokosjo juho v katero smo umesali jedilni skrob.
nadev porazdelimo po palacinkah,zavijemo. zvitke specemo v olju…pred peko jih lahko premazemo s sestepenim jajcem.

druga varianta je brez mesa. vse ostane isto…doda pa se ponavadi malo na rezance narezanega kit./ ali navadnega/ zelja. mi dodamo se malo sampinjonov.

petra

Prav vesela sem,da sem danes pogledala,kaj je novega. Lepo,da si napisala recept !! Delala sem jih samo 1 x …malo drugače.Tokrat se bom držala tega recepta. Pozdrav Petja

Živjo, tudi jaz sem vesela tega recepta, samo nekaj mi razloži prosim. A, zvitke v olju ocvreš??? in koliko časa?

Hvala!
LP

ja, zvitke ocres v olju. na vsaki strani par minut. poces tokiko casa,da postanejo zlato rumeni. petra

petra, hvala – res se opravičujem, ke rs enisme javila, sem zelo zaposlena (ni več toliko prostega časa kot v gimnaziji :))

LP

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close