Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Spomladanska testeninska solata?

Spomladanska testeninska solata?

Zelo rada imam testeninske solate. Zdaj pa, ko rasejo nekatere stvari, ki jih sicer (svežih) ni, bi si zaželela kakšen recept za testeninsko solato z redkvicami in regratom. Bi šlo kaj takega? Kaj naj še dam noter? Včasih je manj več, zato me zanima, če imate kakšne izkušnje s takšnimi solatkami. Pa saj ni nujno, da je testeninska, bi pa jo rada jedla kot samostojno jed! Lp in hvala.

Nimam sicer recepta, a bi naredila nekako takole:

Skuhala makarone, jih stresla v skledo.
Regrat bi dala čez tople makarone in zmešala. Čez bi prelila na maslu precvrto slanino – vse bi še enkrat zmešala. Da bi zakisalo, bi dala limono.
Počez bi potresla na drobno narezane redkvice.

Hm … nekaj mi manjka, pa ne vem kaj:)))))
Mogoče bi limono zmešala z malo tekočega jogurta … Seveda k vsem pašejo še začimbe:)))

Tole sem si zdajle zmislila, zato ni sprobano:))Če ima katera kakšno idejo … lepo prosim:)))))

<http://kate.moj-album.com/>

Saj bi rada kaj pametnega napisala, ampak….navada – zelezna srajca mi ne pusti do idej:)

Solatne testenine ali riz delam bolj ali manj enako ze leta. Nekako si z regratom ne znam predstavljati. Pa bi bilo vredno nekaj novega poskusiti.

Spomladi dam rada v tako solato od novih zelenjav najveckrat mlade cebulice , cesen ( zeleno stebelce tudi),drobnjak in se kvecjemu drobno narezano rukolo.

Kate, kaj manjka tvojemu receptu? Mogoce malo balzamicnega kisa:) Lp

Veste kaj, regrat sem nabrala in (če bom uspela danes kupiti redkvice) bom pač nekaj sčarala. Sem si že sama predstavljala nekaj podobnega kot Kate. Mene mika dodati še nekaj sirastega – feto ali mocarelo ali kaj takega. Če bo dobro, vam sporočim, če ne, bom tiho molčala 😉

Babi, saj se mi je zdelo, da kisa nisem napisala:)))))) In to ja, ki vedno v gostilni porabim celo stekleničko kisa:)))))

Asana, mislim, da bi bil slani sir krasen zraven! Lahko pridem:)))

Načrt zamenjan! Na tržnici so imeli tako lepe šampinjone, da bodo zdaj prišle v solatko namesto sira surove gobice. Tudi redkvice so videti slastne. Na kis pa sem že sama mislila, balzamični seveda! Kar pridi papacat, Kate, če bo le kaj ostalo ;))

Danes se lahko pohvalim, da je bila solata SUPER.
regrat
barvne testenine
sveži šampinjoni
redkvice
trdo kuhano jajce
sveža bazilika
poper
sol
med
balzamični kis
olivno olje

Temu bi jaz rekla : ” Cesarska spomladanska solata”.
Bo kmalu na mizi:))), ampak zraven nicesar drugega. To je “dovelj” !

Lep dan

Mogoče bm izpadla nevedna, ampak, ali lahko šampinjone narežem kar sveže, brez da bi jih npr. malo podušila. Ne predstavljam si namreč jesti surovih gob? Mar to res gre? Hvala in lep sončen pozdrav!

Jap, gre. In je slastno. Tudi sama sem prvič poskusila tokrat. Pa sem jih precej na tanko narezala, kar pravzaprav sploh ne bi bilo potrebno. Poskusi, meni so mega!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close