Spominska kartica
Potem je problem v čitalcu kartic oziroma gonilnikih zanj.
Ali je vaš računalnik že kdaj prej bral ta tip kartice in je sedaj nehal ?
Poizkusite odstraniti in ponovno namestiti gonilnik za čitalec kartic.(če je le ta vgrajen v računalnik – notesnik).
Če imate zunanji čitalec kartic pa ga preizkusite na nekem drugem računalniku – tako boste ugotovili ali je problem na vašem računalniku (zmešnjava s programi).
Če še vedno ne deluje,nesite računalnik v garancisko popravilo.(če je v garanciji).(če bodo ugotovili da je napaka v programski opremi – operaciskem sistemu ali kakšen virus, vam znajo pregled zaračunati – zato se prej pozanimajte koliko bo to stalo).
Če računalnik ni v garanciji vas nov čitalec z vgradnjo stane cca 20€ pri osebnih računalnikih,pri notesniku bo stvar precej draga in se popravilo ponavadi ne izplača, ampak se preprosto kupi zunanji čitalec ki stane od 5€ naprej.(velikost vžigalnika)
Jaz mislim, da je kriva kartica, ker Sony kartica ima tiste kontakte zelo majhne in jih čitalec ne more pravilno prebrati. To se je tudi meni dogajalo pred kratkim z eno podobno kartico.
Poskusite kartico počasi potiskati v čitalnik in malo premikati v vse možne smeri. Meni so se ikon slik odprle, a slik ni pokazalo, ker ni bila kartica dovolj jasno prebrana.
Najbolje da poskusite z kakšnim adapterjem in šele potem kartico vstavite v čitalec.
Lep pozdrav!
Živjo,
Da, recimo – tole sam uporabljam (oranžne barve).
Forum je zaprt za komentiranje.