Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice spominek "blue eye" iz turčije -cipra

spominek "blue eye" iz turčije -cipra

Sorodnica nam je prinsla iz cipra en spominek..kao nek blue eye, ali evil eye….

A kdo ve, kaj pomeni to…

Sama sem vesela vsakega darila, ampak nimam pa rada takih good luck spominkov, nekega preganjanja “zla”….in ker ne bi rada predmeta “oskrunila”, mi povejte, ali ga lahko kako podarim naprej….nekako ga ne bi želela prejeti…pa spoštujem njihovo kulturo…

Ali ga lahko kam lepo nesem…je pa kot obesek.

Gre za zaščito pred uroki, zlim pogledom druge osebe. Pač del njihove kulture.

ja v grčiji te učke rišejo na čolne, ravno tako za zaščito, poglej si slike na internetu, je lepo

Hvala antilopa…

Ampak a je kaj narobe če ga podarim naprej…

nekako ne bi imela tega obeska od te osebe….

obesek je lep, ampak ne bi ga imela od osebe ki ga je prinesla

Taki obeski visijo v avtobusih v Grčiji (videla na Kosu), kot zaščita pred nesrečami. Tako nam je povedal naš vodič.

Naš je tudi prinesel blue eye z maturantskega v Grčiji. Avtorico naj pomirim, da ga ji ni treba šenkvati naprej, saj čez par tednov samo zgine, prej pa še postane postopoma zeleno in rumeno.

Ja, na začetku še malo na vijolično vleče. :))))

Ja, na začetku še malo na vijolično vleče. :))))
[/quote]

Res je, tisti barvni prehod je sploh žlahten :))))

Avtorica, ne verjemi v te čira-čare. To je nekaj takega kot talisman, amulet ipd., ali če bi nosila nogavice različnih barv za srečo pred tekmo. Z darilom naredi tako, kot bi naredila z vsakim darilom, ki ti ni všeč oz. ti ne sede oseba, ki ti je darilo dala. Nobena posebna moč ali prekletstvo ni v tem darilu, razen če se v to prepričaš.

To je sedaj tvoje treje oko, ki se počasi odpira. Potrpi, da spregledaš.
Lahko ti pa tudi jaz dam kakšnih deset, ki se jih je s časoma nabralo.

Antilopa, hvala ti za prijazen odgovor…

Ampak res res spoštujem vsako kulturo, še vsak najmanjši spominek in sem pri teh stvareh res previdna. 🙁

Ne bi rada NIČESAR oskrunila.. :-((((

Vse lepo želim turkom in njihovi kulturi

<3 <3 <3

Če imaš slab občutek, ga vsekakor ne nosi.
Niti ga ne podarjaj drugim.
Če se ga želiš znebit, ga zakoplji ali vrzi v reko.

Ah dejnodej – če ne bo tako naredila, bo pa kaj – bad karma ? 🙂

Jaz sem tudi take sorte – ne verjamem v te talismane, pa konec. Pa nisem zaradi tega hladen, brezsrčen in brezčuten človek. Pač mi je to: balast. In ja, če mo to nekdo prinese, vseka mimo. Raje nič, kot to :9

Četudi je darilo, podarim, dam naprej na kakšnem bolšjaku, kaj pa tudi vržem v reciklažo.

Se hecas..ce ti ni vsec, ga vrzi v kanto za smeti..ali pa ce se ti da, prej vprasaj koga
Ce bi imel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close