Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Spolno nadlegovanje na delovnem mestu

Spolno nadlegovanje na delovnem mestu

Kako ukrepati?

Šefica je na službenem potovanju. Obvestila sem vodjo, ki dela zraven, nato šefico poklicala. Kaj naprej?

Odvisno, kaj hočeš doseči. Če hočeš, da se neha, zahtevaj pri delodajalcu oziroma očitno si že, naj ti zagotovijo, da se to ne bo nadaljevalo. če tega ne bodo storili, lahko daš izredno opoved, upravičena si do odpravnine in odškodnine zaradi izgubljenega plačila za čas odpovednega roka, lahko se prijaviš tudi na Zavod in dobiš nadomestilo.

Kaj pa so ti rekli šefi?

V bistvu me je nadlegoval šofer, ki je zaposlen v drugem podjetju.

Isti dan sem obvestila vodjo, ki dela zraven naše pisarne in šefico. Naslednji dan, se pravi včeraj pa še vodjo kadrovske službe. Nato smo dali prijavo na policijo.

Včeraj zjutraj mi je tudi šef od osebe, ki me je nadlegovala, po faksu poslal pisno opravičilo, da je to dejanje resnično sramotno … in sem še to dala policiji.

Včeraj popoldne me je ta oseba klicala v službo in me začela žaliti in groziti, da sem 5 člansko družino spravila ob kruh … in naj umaknem prijavo …

Aja pa ta oseba, je tako dejanje že naredila v drugem podjetju kako leto nazaj, in to smo preverili direktno pri tem podjetju.

Drugače sem pa odločena, da bom postopek nadaljevala, čeprav ga ne bom osebno tožila.

Ta isti problem sem imela že v 7. razredu osnovne šole, oz. je bilo huje. In takrat se ni nihče potegnil zame in je ostala zadeva na miru. V srednji šoli sem se komaj ognila enemu takemu kretenu, sedaj pa želim zadevo zaključiti dokončno. Želim imeti zadoščenje, pa čeprav je to samo zaznamek v njegovi kartoteki.

Meni se zdi, da si ti zelo zakompleksana ženska. Daj MIR porka duš. Saj nisi samo ti ok. drugi pa težavni. V tvoji glavi ni nekaj dobrega, priporočam ti, da obiščeš psihiatra!!!

Kako mene nihče ne nadleguje???
Če mačka ne migne z repom tudi pes ne bo šel za njo!!!!!!!!!!

hja no, tukaj pa ti moram oporekati! Spolno nadlegovanje na delovnem mestu je nedopustno, pa če delavka hodi napol naga na delo! Meni pa se zdi prav, da kdo kaj naredi in ne, da se ves čas samo zgražamo, kaj se dogaja po službah.

Upam Nemy, da je šlo vse v redu in se ti to ne bo več zgodilo.

hja, no, ne morem verjeti da si tako primitivna!!!! Žrtve posilstva tudi same prosijo, ali kaj?

Nemy, izpelji zadevo do konca, če si pametna. Če se je to že zgodilo, se bo tudi v prihodnosti nadalevalo. Vse, dokler ga kdo ne ustavi. Ukrepaj, dokler ni prepozno! Gre za nedopustno ravnanje!!!

HJA NO, če si moški, še lahko razumem tvoje mnenje, ker večina moških tako primitivno razmišlja. Če pa si ženska !!!!!?????
Če sem malo zlobna: ker vas nihče ne nadleguje, mogoče zavidate tistim, ki jih nadlegujejo ?! Pa jim ni treba, ker je to zelo hudo.

Službe ni treba pustiti in iti drugam, sploh če je bil nadlegovalec iz
drugega podjetja. Prav je, da je zadeva prijavljena in naj se spelje do konca. Na njegove grožje in tarnanje , da boš spravila ob kruh 5 ljudi, pa nikar ne nasedaj: sam naj bi mislil na te ljudi takrat , ko je
šaril ali mislil šarit po tebi !
A je imel takrat glavo na sprehodu ????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close