spolni odnosi med menstruacijo???
Ko vas takole prebiram sem zasledila, da je veliko parov takih, kateri med menstruacijo ne prakticirajo spolnih odnosov.
Zanima me zakaj ne,kaj vas moti, boli,kaj se dogaja v vasih glavah,da takrat ne seksate.
Ce sklepam po sebi, mi v casu menstruacije se bolj pase seksat, kot sicer, seveda pa poskrbim, da vse izgleda lepo,cisto…kajti drugace bi tudi jaz rekla ne hvala seksu med mestruacijo,ce bi bilo okoli mene polno krvi,smradu al ne vem cesa se.
Mogoče prvi ali drugi dan res še ne paše, ker imamo nekatere bolečine in če se prekmalu lotimo seksa nas še bolj vse skupaj boli. Ko pa začutiš da se je glavno čiščenje pri menstruaciji zaključilo in se začne celjenje, pa vsaj iz mojih izkušenj vem da paše in tudi pomaga da se hitreje zaceli. Mislim, da se je potrbno, kot za vsako drugo stvar poslušati, kaj ti paše, delati po občutku in partnerja opozoriti če ti kaj ne ustreza!
Kamila,ne sodi po sebi! Se mi zdi,da ti pa bi, pa ne mores…
Moja menstruacija je normalna, ni obilna, pa vseeno se da pod ritko brisacko al kaj podobnega , skratka da se poskrbeti,da je vse lepo in se nobemu ne obraca zelodc.
Cist razumljivo pa je,da je to stvar posameznika.Ko sem nacela to temo,sem predvsem pomislila na tiste moske, ki se jim “gnusi” menstruacija, ko zenska bi seksala tudi v tem casu, pa ne zaradi tega ker njemu to ne pase.To sem imela u mislih… Ker mi to ne gre u glavo, ce nekoga ljubis, kako se ti potem lahko nekaj upira?!
Katerikoli ginekolog vam bo odsvetoval spolne odnose med menstruaijo. Najprej iz zdravstvenega vidika pa tudi konec koncev iz estetskega.
Ženska, ki ima menstruacijo je v teh dneh bolj občutljiva in dovzetna za razne okužbe, ki so možne kljub higieni. Zato priporočajo naj se v teh dneh vzdržijo odnosov.
Kar se pa estetike tiče pa mora vsako dekle ali žena presoditi kako se
zdi njej seksati v tistih dneh. Moje osebno mnenje je, da je takrat spoštovanje moža ali fanta do vas na preizkušnji.
Sicer pa – to je moje mnenje, ve pa kakor vam drago.
Janja, nisem re razumela. Te partner bolj spostuje, ce te med menstruacijo pusti pri miru, ali te bolj spostuje, ce se s tabo ljubi.
Bila sem s takim, ki me je pustil pri miru, pa se mi je zdelo, da me zavraca. s sedanjim partnerjem se je zgodba ponovila v drugo smer. On bi, jaz pa zaradi stare zgodbe ne. Ampak kaj pa vem, moji hormoni so v tem casu tako podivjani, da mi toliko bolj pase. Sicer pa to lahko preberes v vsaki knjigi. no ja, telefonski imenik in nekatere druge knjige so izjema.
Aja, za cistoco poskrbiva tako, da se prej pac stusiram. On pa tudi. In seveda, brisacko pod ritko, ki je tako ali tako skoraj obvezen pripomocek v najini postelji.
Sicer pa, nikoli ne reci ne!
Bla, bla, bla že deset let delam to tudi med m pa se mi še nikoli ni pojavila kakšna boleze oz vnetje. Če mi paše seksam in če mi ne pač ne seksam pa vseeno kater dan je in ali jo imam ali pa ne, absolutno pa se ne gre da se ne bi mogla zadržat ampak res ne vem zakaj bi se pač branila če paše obema. Tako da m pri meni ni ravno ovira.
Draga “modra”, jaz seveda mislim, da v zrelem odnosu partner svoji partnerici izraža s tem, da ji pusti mirno preživeti te dneve, obzirnost in spoštovanje. Dostikrat se v teh dneh ženska slabše počuti, mogoče je tudi malo nervozna in ji celo dobro dene, če jo partner malo “pockrlja”. Da bi imela občutek, da ti s tem izraža še več ljubezni, ko hoče imeti odnos prav v času menstruacije? Meni to še nikoli ni prišlo na misel. Sama vem, da me moj mož ljubi, ker je v teh dneh do mene bolj pozoren, saj me večkrat vpraša kako se počutim in če mi lahko kaj postreže. Seveda se ne pustim “pedenati”, vesela pa sem, ko vidim, da želi, da se dobro počutim.
Saj pravim, vsakdo živi na svoj način, moj oz. najin je pač tak. LP
Draga Janja,
jaz pa mislim, da ti “te dneve”, kot čas menstruacije sama imenuješ jemlješ kot obdobje, ko ženska ni več navadna ženska.
Oprosti, ampak menstruacija je popolnoma normalna zadeva v življenju vsake ženske (in je del vsakdanjega ženskega življenja), zato enostavno ne razumem, zakaj bi mi moral partner ravno v teh dneh posvečati več pozornosti. Pozornost ljubečega partnerja si vsak človek (pa nja bo ženska ali moški) zasluži vsak dan in jo mora tudi vračati.
Ženska se stresno in nervozno počuti lahko v vsaki drugi strsni situaciji (kamor jaz ne štejem menstruacije) in upam, da mi bo partner takrat v oporo.
Meni še na misel ne pride, da bi me moral partner v teh dneh, kako posebej ali drugače obravnavati. Če mu zapaše seks in paše tudi meni, zakaj pa ne, če mi pa ne paše, ga pa zavrnem tako, kot kak drug dan, ko nisem pri volji.
Znak zrelega odnosa je tudi to, da ne “izsiljujemo” s svojo “drugačnostjo”. Pri tem seveda “drugačnost” mislim ironično.
Žal je tako, da se v današnjem svetu ženske borimo za emancipacijo, hkrati pa svojo “borbo” s takimi zahtevami (kot si jih ti opisala v opisu “zrelega odnosa”) demantiramo.
Aja, pa da še na vprašanje odgovorim: s partnerjem seksava tudi takrat, če obema zapaše.
Kar pa se higiene tiče – halo!! V življenju je toliko “umazanih” trenutkov, da to ni res. Pri normalni osebni higieni para je najbrž veliko manj možnosti, da se česa nalezem, kot takrat ko v javnem veceju samo za kljuko primem.
Nisem želela tvojega mnenja na moj način življenja. Svojega nikomur ne vsiljujem. Tudi tebe nisem vprašala po tvojem. Na svoj način potrjujem emancipacijo in jo take, za katero se ti boriš, sploh ne maram. Če jo kdo potrjuje s tem, da seksa tudi “v umazanih trenutkih” (tvoje besede), prosim, naj izvoli.
Še enkrat, tokrat zadnjič: vsak po svoje.
Če je mokro in spolzko je mokro in spolzko za oba. In če ti nic ne čutiš, potem tudi on čuti malo. Ane?
Sicer pa, draga Janja! Obzirnost in spostovanje sta lahko besedi, lahko sta pa tudi čustvo. In ne zdi se mi, da bi seks med menstruacijo odražal pomanjkanje spoštovanja.
Moski lahko podzavestno čuti odpor do seksa ed menstruacijo, pa ga ne bo priznal. Kdo pa ne čuti odpora do krvi? Moski te mora imeti zelo rad, pa tudi spoštovanje ti mora izkazati, da se ti v taksnih trenutkih posveti ne le s crkljanjem, temvec tudi intimno. Sicer pa, če te crklja, nisi nikoli čutila poželenja? Jaz se ženske v sebi, ki si želi seksa tudi med menstruacijo ne želim zatrteti.
Za informacijo, vnetij in bolezni in kaj pa jaz vem še česa še nisem imela. Drugače pa se mi zdi, da menstruacija ni bolezen, temvec je popolnoma naraven proces. In kot takega naj bi ga tudi spejemali. Tako moški, kot ženska. Kakorkoli že pa je tudi dokazano, da spolna aktivnost med menstruacijo lajša menstrualne bolečine. In… ženska je bolj dovzetna za drežljaje. Je pa res, da se moraš dovolj sprostiti. Predvsem v glavi. Mimogrede, a seks med nosečnostjo je potemtakem tudi prepovedan ali kaj?
Pa še nekaj… Seks med menstruacijo je drugačen. Verjetno mi v podrobnosti ni treba. Sem že začela s to tezo.
Drugace pa, verjeto bi pop…, če me ne bi pustil na miru, npr. pri vnetju mehurja… Takrat pa je res le crkljanje. Roka na trebušču ima takrat popolnoma drug pomen.
Sicer pa, vsak(a) ima svoje mnenje.
Ne, Janja, nisem rekla, da nekdo seksa v “umazanih” trenutkih.
Rekla sem, da je v življenju toliko umazanih stvari, ki nas spremljajo (npr. kljuke na javnih WC) in se tega sploh ne zavedamo, delamo pa ne vem kakšen halo iz higiene pri spolnih odnosih med menstruacijo.
Kot sem rekla, če paše, paše, če ne, pa tudi prav. Pravim samo, da pri normalni osebni higieni para, ni prav velika možnost za ne vem kakšne hude okužbe.
Janja-Z besedami ” seksa v umazanih trenutkih” si povedala vse o sebi!
Ej kje ti zivis punca, smilis se mi kaj takega pa se ne, enostavno ne morem verjet da je to lahko napisala ena normalna zenska, da ima menstruacijo za nekaj umazanega jao jao ja je umazano, ce si packa in ne znas poskrbet zase,ampak pol vedi, da si za to kriva sama in ne povelicuj menstruacije v umazan trenutek! Sploh ves kaj je umazanija??
No, na tem forumu sem nova in že naletim na tako “hudo” temo. Godie.
Men se zdi, da tukaj ni vprašanje, kdaj te moški bolj spoštuje: če te med menstruacijo pusti pri miru ali te bolj spoštuje, če se s tabo v teh dneh ljubi. Gre za spoštovanje tvojih želja! Če jasno ful nočeš seksat med m., potem gre za njegovo totalno nespoštovanje (in še kaj), če sili vate. Tako kot, če nimaš menstruacije.
Pač lahko tudi spoštujemo njegovo željo, če noče seksat s tabo, ko imaš m.. Vendar nekatere (z mano vred) tukaj čudi to, kako se moškemu lahko seks z žensko, ki jo ljubi, med menstruacijo gabi – torej se mu gabi del nje?!??
Imam pa jaz tudi izkušnjo, da so moji hormoni tako naravnani, da mi v tistih dneh celo bolj paše. Pa tuki sploh ne gre za vzdržljivost ali nevzdržljivost! Midva se pač samo ne ozirava na to, kateri dan je in “u, šit, dons mam pa menzo, zdej pa ne bova. Pa nadaljnjih 6 dni tud ne!!!”
Je pa res, da nekatere med m. bolj boli, nekatere samo bolje čutimo in je zato še boljše.
Pa tudi to je res, priznajmo: s spolnim odnosom lahko v nožnico vnesemo kakšne bakterije, bacile, … ko gre za menstruacijo, hitro lahko pride do grdih vnetij, ker gre le za nekakšno odprto rano! To je dejstvo. Tako kot s tamponi!
Ampak … – vemo tudi, da cigareti škodijo, pa nekateri vseeno kadijo?????
Forum je zaprt za komentiranje.