spolni napad v službi
POzdravljeni!
Potrebujem pomoč s strani odvetnika.
Delodjalec me je poklical v skladišče in se tam začel stiskati ob mene in me nato poljubil na vrat.Rekla sem mu da naj neha,pa je rekel če bom povedala možu,pa sem rekla da ja.To objemanje in božanje po telesu se je ponovilo še dvakrat kar sem naglas rekla da naj neha.Ali je to spolni napad na delovnem mestu in kaj lahko storim?
Danes pa me je obtožil da sem vzela denar iz blagajne in da manjka 12 in 6 eur,kar pa ne morem dokazati da nisem,saj vpogleda v računalnik nimam saj ga je zaklenil z geslom.Ob koncu izmene naj bi pustila noter 100 Eur v kovancih ostalo pobrala ven to pa naj bi delala ob strankah in menjala denar.Ko sem mu rekla da to ne gre,saj se z sodelavko deliva blagajno in ne morem vzeti ven in prešteti v miru,pa saj tega tudi ne želi,saj ne želi da vemo koliko denarja se je zaslužilo po izmeni.
Ko je sestra poklicala njegovo partnerko kad se dogaja pa je rekla da tega ni storil,da on ni tak,pa da bodo kamere vse pokazale.A kaj ko kamer ni,če pa so ni napisa na vratih da se snema.Vse to pa se je dogajalo v skladišču.
Kaj lahko storim?
Spoštovani!
Po vašem pisanju sodeč gre za mobbing na delovnem mestu. V vašem primeru bi bilo najbolje podati ovadbo na Okrožno državno tožilstvo. Glede obtožbe za krajo denarja pa vam konkretnega odgovora ne moremo podati, saj ne vemo s kakšnimi dokazi razpolagate vi in s kakšnimi razpolaga vaš delodajalec. Iz opisa situacije sodeč gre za večji problem kot je vidno na prvi pogled, saj vas vaš delodajalec želi diskreditirati in na vas izvaja pritiske, ker niste ustregli njegovim željam. Predvidevamo, da bo s takšnim početjem tudi nadaljeval zato vam svetujemo, da si poskusite najti drugo zaposlitev.
Lepo pozdravljeni!
Rada bi dala odpoved pa ne vem kako najbolje izpeljati.cez en teden gren na operacijo ali lahko dam pisno odpoved zadnji dan in mi cas bolniske tece 30 dnevni odpovedni rok?
V rac.je zaklenil dostop do zneska kiliko je denarja po izmeni in potem nimam kontrole ali stima ko vzaem denar ven in notri pustim 100 eur.
Spoštovani,
med bolniškim staležem odpovedni rok normalno teče, kar pomeni, da se morate sami odločiti, kaj je za vas ugodneje. Glede na opisano problematiko vam svetujemo, da reagirate čimprej.
Lepo pozdravljeni!
Pogodbo imam od 1.5. do 1.11.2012.Če dam odpoved 1.9 2012 in grem od tega dne na bolniško iz naslova spolnega nadlegovanja na delovnem mestu, mi med bolniško teče 30 dnevni odpovedni rok?
Do sedaj še nisem prejela odločbe od odmerjenem letnem dopustu.Koliko dni dopusta mi pripada glede na zgornje podatke?Skupne delovne dobe imam do 1.5.2012 1 leto in 7 mesecev in en otrok 5 let.Delo je v izmenah 7 dni v tednu.
Koliko regresa mi pripada in kdaj ga morajo izplačati?
Hvala.
Spoštovani,
med bolniškim staležem normalno teče odpovedni rok. Pripada vam sorazmerni del dopusta ter tudi regresa za letni dopust (celoten znesek se razdeli na 12 delov in zmnoži 1/12 s številom mesecev, ko ste zaposleni po pogodbi). Regres bi morali izplačati do 30.06.2012, razen v primeru insolventnosti – v tem primeru se rok za izplačilo podaljša.
Lep pozdrav!
Spoštovani,
pripada vam sorazmerni del regresa za čas trajanja zaposlitve. Obveznost izplačila regresa je za tekoče leto do 30.06., v kolikor pa je delodajalec v likvidnostnih težavah, pa do konca leta.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.