Spojna polja in word!
piše mi: za naziv ime priimek uporabite spojna polja
za končnico spoštovana/i vstavite wordova polja (wordovo polje;če…potem… drugače)
Dodana je obroba strani (oblikovanje senčenje obroba strani)
Spodaj pa je dokument ki ga naj prepišem in uredim tako kot zgoraj piše.
(močno upam da moje profesorica tega ne prebere.:-)
torej napisat moram – Spoštovana ( tu moram nekaj pri končnici narest pa nimam pojma kaj, potem nazim ime in priimek (tudi nevem kaj naj spojim)
Ja, to bo to kar sem ti napisala.
Najprej v excellu naredi tabelo: Naziv (tu spodaj v vsako podpolje napišeš Spošrovana ali Spoštovani – glede na spol). Potem polje Ime, polje priimek in spodaj v stolpcu napišeš podatke.
Takole nekako:
Naziv Ime Priimek
Spoštovana Jasna Novak
Spoštovani Janez Premec
Teh stolpcev imaš lahko več – odvisno kaj boš spajala.
Potem to shraniš.
Greš v word, v katerem že imaš pripravljen en dkument, ki se bo pač začel s Spoštovana Jasna Novak …
Greš na orodja, Letters and mailings, in izbereš mail merge wizard (jaz ima ang word, upam, da se boš znasla). Klikneš in na desni se ti bo odprla pomoč, ki te bo vodila … najprej potrdiš, da je obstoječi dokument tisti, ki ga boš spajala. Daš naprej in izbereš ciljni dokument – moraš ga browzati in poiščeš tisti shranjen excellov dkoument. Pritiskaš samo še ok in naprej, dokler ti ne zapre tistega okenca. Potem se postaviš tja, kamor hočeš, da ti spaja … Poglej v orodno vrstico View in izberi gumb mail merge (če ga še nimas v orodni vrstici. Vidiš opcijo Vstavi spojno polje, ampak ta ni prava … pred njo je ena ikonca Insert merge Field. Ko ga odpreš, boš videla, da so tam zapisane besede iz prve vrstice excelovega fajla. Enostavno jih poklikaš, urediš in že lahko spajaš!
Ales klar? 😉
Ja, z excellom je lažje, prav zato, kot si ti napisala Modri dirkač.
Tebi “študentka” pa ni zakaj … z veseljem. Na začetku sem tudi jaz imela eno sponzorko s tega foruma, ki me je vpeljala v svet spajanja in sem ji tudi hvaležna za takratšnjo pomoč.
Pa upam, da bo profesorica zadovoljna s tvojo umetnino 😉
Forum je zaprt za komentiranje.