splošna razgledanost slovencev
Generalno gledano smo Slovenci precej razgledani v primerjavi z nekaterimi drugimi narodi, vendar nismo “komolčarji”. Včasih pa je bolje manj vedeti ampak si znati kaj izboriti. Zato potrebujemo prebrisanost bolj kot razgledanost. Kar se tiče diplom, magisterijev…pa ne bi izgubljala besed. Včasih te kdo res preseneti, ko reče, da ima diplomo. :)))
Splošna razgledanost ti prav nič ne nuca, dovolj je, da si odličen na svojem področju. Tako, kot je napisal avtor nad mano. Da pa očaraš žensko, pa ti ni potrebno imet nevem kok znanja, pa vam to lahko dokažem na 1000 in 1 način.
Koliko splošna ragledanost komu kaj pomeni je precej različno, meni kar precej in me zelo motijo situacije, ko imam okrog sebe folk, ki se ne zna o drugem pogovarjati kakor o vremenu, frizuri, obleki, otrocih, možeh, ženah. Zame je splošna razgledanost ključen atribut, da me bo nekdo pritegnil, obratno mi ne bo zanimiv oz mi bo deloval dolgočasen, zoprn, prazen ali celo primitiven – nerazgledanost je totalen turn off.
No, pa daj.[/quote]
Ja saj nisem mislil tebe, s tako kot si ti se jaz še ukvarjal ne bi. Ves čas bi popravljala moje slovnične napake, pa me spraševala, kako sem izdelal slovenščino na maturi. Mislil sem na splošno, večina žensk niso tok zahtevne, kot se na prvi pogled zdi, na forumu kar govorijo je eno, v reali kako se obnašajo je pa druga zgodba…
No, pa daj.[/quote]
Ja saj nisem mislil tebe, s tako kot si ti se jaz še ukvarjal ne bi. Ves čas bi popravljala moje slovnične napake, pa me spraševala, kako sem izdelal slovenščino na maturi. Mislil sem na splošno, večina žensk niso tok zahtevne, kot se na prvi pogled zdi, na forumu kar govorijo je eno, v reali kako se obnašajo je pa druga zgodba…[/quote]
pikec: ti sposobnosti “misliti” nimaš.
ti trobezljaš, kar ti je “mati” vcepila v puhljost pod lasmi.
Slovenci smo zelo “razgledani” (v % več slovencev znanašteti vse ZDA države kot američanov ve za SLO ☺ )
jeba je, ker ima vsakdo od nas koga v žlahti, ki je tam, kjer bi morali krčiti stroške (JU) … ali pa kakšno malo korist od kogarkoli, ki bi ga morali poslati v večna lovišča.
Skratka: v SVN ima mafija državo ☺
kdor ne sodeluje pri zasluških je pa nesposobenin neuporaben.
Kako pa bi ti merila razgledanost še drugače kot primerjalno, če govorimo za nacijo, kar Slovenci menda smo? ;)[/quote]
Bi se primerjala še s kom drugim, ne samo s prvim sosedom. :)[/quote]
Glej, romanski narod je na zahodu, na severu je germanski narod, na vzhodu ogrski, na jugu južnoslovanski. Vsebovane so tudi 4 različne regije: sredozemska, alpska, balkanska in panonska. ki imajo tudi neke družbeno-kulturne skupne značilnosti. Ne vem, s kom bi se ti primerjala, morda s Tibetanci? 🙂
Kaj pa pomeni splosna razgledanost? Nekako se mi zdi, da ima vsak svojo percepcijo. Vsak se bolj spozna na neko podrocje in ni cloveka, ki bi se na vse. Imam kolega, ki pravi, da bi vsak moral vedet formulo za hitrost, ker to se ucis ze v OS ( ni fizik/ matematik).. Drug kolega prav, da bi vsak moral znat vsaj nastet drzave v ameriki ( ni geograf). Ampak tedva kolega nimata lih veliko pojma o knjizevnosti, ker ju tov ne zanima.
Forum je zaprt za komentiranje.