Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice sploh se ne splača it več na hrvaško na morje

sploh se ne splača it več na hrvaško na morje

sem napisala že ene parkrat da smo začeli z primerjavo aranžmaje v hotelih na hr in tuniziji ker sploh nismo dobili apartmaja za 8 oseb!!!!in da je to bistvo. vi pa iščete neke dlake v jajcih.

Pardon, še premalo sem rekla. 200 evrov bi bilo razlike, če bi bili v tujini 7 dni. Tako pa se razlika še poveča. Ponudba je relaxova, če bi šli direkt prek kampa, bi bilo še dražje.

gremo drugam – lahko poveš malo več? (destinacija)

… ali pa na jadrnico :)))
Na Kornate, recimo.[/quote]

LOL

No, če želiš nekaj samote, potem se moraš z barčio v poletni ezoni na daleč izogniti Kornatom- večje navtične gužve, kot je na Kornatih ne najdeš nikjer na Jadranu.
FUJ in FEJ!

Le kako potem nama na Hrvaškem uspe najti tako plažo, da imava cel zalivček sama zase? In to v višku sezone?

Mi damo na idiličnem, neobljudenem hrvaškem otočku 50 EUR na apartma (pol hiše, velika terasa, pokrita s “streho” iz grozdja), za 5 oseb, 20 m do plaže, na kateri smo skoraj sami.

Glej, prvi zadetek na http://www.pogodak.hr mi je vrgel ven apartma za do 10 ljudi, v Zadru, 4 sobe ++ 2 kopalnici, za 70-85€ na dan.

Nasledni zadetek je na Pagu http://www.mediteranpag.com/si/hrvaska/otok-pag/apartmaji/apartmaji-kurilic-pag-apartma-s24-h132-a102-pl1.htm, v višku sezone za 108€, do obale 20m.
Novi Vinodolski http://www.seecroatia.com/slo/apartma-andjelka-baricevic.html, tretji zadetek, apartma za 8 ljudi, 80-100€.

Skratka, malo pogledaš po netu in najdeš ohoho ugodne ponudbe.
V skrajnem primeru pa vzameš več apartmajev v isti hiši, kar bi verjetno naredila jaz, če bi šla na dopust s kakimi kolegi in njihovimi družinami.

na katerem otoku pa?

Sem malo pogledala na pogodak.hr, in mi je vrglo ven apartmaje od 70-120€, apartma za 8 ljudi, pač odvisno od mesta, termina in oddaljenosti od morja (Sem sicer prejle napisala in prilepila par linkov, pa očitno ni šlo skozi).

Verjetno pa bi jaz, če bi šla na dopust s prijatelji in njihovimi družinami, želela imeti svoj apartma. Da sicer smo v isti hiši, a v svojem apartmaju.

Pa še – če greste z letalom, si računala parkiranje na Brniku? ALi pa taxi do tam?

http://www.bolha.com/oglas3526142/otok-iz-apartmani-mali-iz

Več se mi ni dalo iskati, če bi iskala zase 100% najdem še ceneje. Seveda pa ne preko agencije. Samo odločiti se moraš, kaj sploh hočeš. Ali hotel, apartma, celo hišo, pa kdaj in kje. A ti jaz poiščem, jaz prav uživam v tem iskanju, samo mi imamo že nekaj let vse vnaprej splanirano.

težav z potjo do brnika nebi imeli. niti z parkiranjem ali čim podobnim. tega nem nebi bilo treba, plačevati namreč. no, saj ni važno zakaj:-D

prvič slišim za to stran, bom pogledala, ampak kar malo dvomim da samo 120/dan. no, bom pogledala.

hm, po bolhi smo kar surfali, ampak tele ponudbe pa res nismo našli:-S dobra si iza bela, ni kaj…

http://www.najoglasi.si/index.php?a=2&b=3326

A prvič si slišala za bolho? Ma, ti se boš do Tunizije zgubila. V google vtipkaj apartmani in glej, glej, mogoče pa kaj najdeš, no potem pa vtipkaš še privatni smeštaj in spet gledaš in iščeš. Seveda je to za Hrvaško, če pa hočeš destinacije bolj inn, pa išči kje drugje. Zdaj, če gledaš samo na ceno, da bo čim ceneje in boš v Tuniziji ležala samo na ležalniku in pred bazenom, je po moje ista stvar, če ležiš v Poreču, sam boljš je slišat, da smo bili v Tuniziji. No, moje mnenje.

nisem slišala prvič za bolho, ampak za stran, ki jo je navedel eden od drugih komentatorjev. ne bomo se izgubili, hvala za skrb.

nikoli nisem hodila na dopust zato ker bi se mi splačal – čudno a do sedaj sem dopust vedno morala plačati…

Na hrvaško hodim zato ker nimam dopusta celo leto in med vikendi se pač ne zapeljem do grčije…

Za svoj dopust pa res ne bi zbrala tunizije… in betonske chip jungle…
bolj tako za na hitro… a ljudje smo si pač različni:)

Vem, da se tu ravno ne zbirajo oglasi, pa vendar …

Imamo stanovanje na Krku, prva vrsta ob morju, za šest oseb, notri je od klime do pečice, pralnega in pomivalnega stroja … če koga zanima; v juliju sta se še dva prosta 10-dnevna terina po 60 evrov dnevno za 6 oseb.
041 737 098

vsi vsako leto nekaj mutite in izbirate neka poceni sranja in nato poslušam veliko ljudi, ki jamrajo kako je bilo na vseh teh poceni dopustov groza, razne grčije, španije, otoki…

jaz celo leto ornk garam in želim imeti svoj dopst 100% okej in ja, zato grem na hR, ker vem kaj me tam čaka. če bi imela pa veliko denarja bi šla pa v dubaj, sejšele in slično.

Mislim, da lahko dobiš apartma cenejše kot dobiš tunizijo. Tukaj ni debate. Je pa vprašanje, kaj dobiš v Tuniziji za tvoj denar.

Hrvaška nikoli ne veš, kakšno bo vreme, Tunizija skoraj ne pozna dežja. Če greš v apartma ali v hotel pol penzion, moram še vedno vsaj en obrok kupiti, če grem z otroki. V Tuniziji grem vedno all inclusiv. Kar pomeni, ne samo, da imam not hrano in pijačo, ampak tudi sladoled. Stane me le, če grem na izlet.

Tunizijske plaže niso tako nagužvane kot hrvaške – po mojih izkušnjah! Lahko, da je nekdo kje naletel, na sistem – en zraven drugega – ampak mi tega še nsmo doživel.

In vse to odtehta malce višjo ceno. In pri nas ni bistveno višja, 1800€, 6 oseb, Tunizija, en teden, all inc. AMPAK! So rezerviral januarja, ko je bila ultra first minute varianta. Zdaj je isti hotel 650€/osebo.

Ali imam samo jaz predsodke, ker me Tunizija kot poletni dopust-morje- ne zanima? Predsodki: pesek, pesek, pesek na plaži (brrrr), glavno dogajanje hoteli (kot da grem v toplice). Plažo si jaz želim drugačno, po možnosti takšno kot jo imaš na hrvaškem, kjer izbiraš med peščenim, skalnatim zalivom ali zalivom s kamenčki. To in čisto morje. Brez bazenov, hotelov ipd.
Seveda bi rada šla tudi v Tunizijo (ko bom videla veliko bolj privlačnejših krajev in mest), ampak ne na morske počitnice.

resnično ste smešni nekateri …. vsak naj gre tja kamor mu paše. Če nekdo prisega na dopust v apartmaju in da mu je glavni cilj 10 dnevno poležavanje pod borovci res nima kaj iskat v Tuniziji, tam pač ni borovcev :-))

Meni je Tunizija ok če dopust kombiniraš s potjo v puščavo in tistih par pustolovskih varjant, ki jih na HR pač ne moreš doživeti …

Grčija je dražja in da bi šla v all inc v grčijo mi je dejansko škoda denarja … tja se gre v mini družinski hotelček, da doživiš ambient, rentaš avto in raziskuješ noro lepe plaže (kakršnih v HR seveda ni) in kar je še zanimivosti tam v notranjosti po vasicah in jasno … da ješ njihovo božansko hrano v malih oštarijah bogu za hrbtom …

je pa še cel kup noro lepih destinacij uporabnih tudi za poletni dopust … odvisno od tega kaj komu paše …

no, mi nikdar ne hodimo na eno mesto za več dni, ampak se premikamo, raziskujemo in iščemo avanturice …

mislim pa da je ena gor dejansko zadela poanto, zakaj tolk slovencev hodi na HR … ker je vse ostalo … tujina :-))

Hrvaška je definitivno dražja, vendar za moj okus je morje tam to, kar jaz razumem pod pojmom “morje”. Vsako leto gremu tudi ali v Tunizijo, Egipt, Malto, Turčijo, Kanarske… in vse te “instant” variante so zelo ugodne. Ampak tisti pravi poletni dopust z (pregrešno drago) belo ribo, črički, dobrim vinom… je zame na Hrvaškem (priznam in ugotavljam pa, da v Grčiji še nismo bili-bomo jeseni poizkusili). Pride pa nas gotovo 2x dražje kot prej naštete variante. A na Hrvaškem si je najbolje privoščiti počasne večerje v restavracijah, konobah…, ki jih zunaj skoraj ne najdeš-ampak taka uživancija stane 100 Evrov po osebi-če ješ belo ribo…”normalen” apartma je gotovo 100 Evrov na noč, a jaz hotelov ne maram… tako da se da zapravit… Ampak to je zame to!

Na Hrvaškem si je najbolje privoščit belo ribo…, počasne večerje…za crknit od smeha.:)))))))))))

Da jih zunaj ne najdeš? Zdej ne vem, a se norca iz sebe delaš al iz Hr vatov?

Ženska, očitno nimaš pojma o hrani, zato je priporočjivo, da takšnih stvakov ne izjavljaš v družbah oziroma nasploh pred ljudmi, da se ti ne bodo za hrbtom hahljali:))))))))

Na Hrvaškem si je najbolje privoščit belo ribo…, počasne večerje…za crknit od smeha.:)))))))))))

Da jih zunaj ne najdeš? Zdej ne vem, a se norca iz sebe delaš al iz Hr vatov?

Ženska, očitno nimaš pojma o hrani, zato je priporočjivo, da takšnih stvakov ne izjavljaš v družbah oziroma nasploh pred ljudmi, da se ti ne bodo za hrbtom hahljali:))))))))[/quote]

Glej, meni na Hrvaškem postrežejo tudi prstace, ki jih nikjer drugje ne bom dobila.
DObim jedi, ki jih ni na jedilniku tiste konobe, tudi jedi, ki jih ni na jedilniku nobene konobe :))
A ne, ne povem, katera je tista:)) Pa ni samo ena:))

Zame je tudi to dopust, da po dobri večerji posedim z lastniki in kako rečem.

V Grčiji si instant turist, enake izkušnje imam iz Italije, približno podobno Hrvaški je bilo le v Normandiji, v Tuniziji pa priznam, še nisem bila.
Poleg tega pa ne maram hotelskih kompleksov, kjer sem vezana na čas obrokov.

Tako da se kar strinjam z morjeeee.

Ne, v Grčiji nisi instant turist. Medve s kolegico sva bili v enem družinskem mini hotelčku, kjer so naju lastniki skoraj posvojili. Skupaj smo gledali evrovizijo, ker je bil ravno maj, točili so nama pijačo zastonj. Če si kje instant turist, si ravno na Hrvaškem – po mojih izkušnjah. Mrki obrzi, samo nujna postrežba – takšna je Hrvaška.
Za kaj več moraš pa že prekleto dobro poznati njihov jezik in po možnosti še kakšnega domačina. V Grčiji je toplina v ceno že v všteta. 🙂 Mogoče pa res ne v megalomaznih hotelih in na višku sezone.

To, kar piše npr. Barca (neinstant kulinarika, druženje z domačini,…). Tega Hr-Istra najbrž ne bo “dala”, pa tudi Dubravnik ne. Sicer imam tudi jaz izkušnje s prijaznimi domačini, predvsem v malih privatnih kampih na jugu, ko ti zjutraj gospod nabere sveže fige, gospa kakšno popoldne uči delat “domače” ročno oblikovane testenine in se jih zvečer poje. Ja, to je fajn in komaj čakam 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close