sploh me ne “šmirkla”!
Ja…Samo se sprašujem, koliko je takšnih pravih žensk ali moških, ki bi lahko že vnaprej predvideli kaj se bo zgodilo ?
Ker bi potem moral biti samospoznan, da bi vedel/a kako bo v določeni situaciji reagiral. Še težje pa je vedeti, kako bo partner čez čas v neki situaciji reagiral in kako bo to vplivalo na nas.
Saj že samo dejstvo, da je nekdo naš partner, je pogojeno s pričakovanji.
O njem imamo neko predstavo, ki jo imamo radi in seveda pričakujemo, da bo ta predstava čimbolj živa in realna.
Navsezadnje pa res razočaramo sami sebe, saj je partner odsev nas samih in se v prvi meri gre za odnos do nas samih.
Jaz pričakujem samo to, da me bo imel rad. Ok šlo bi tudi, če me bo znal prepričat, da me ima rad, samo to bo težko 🙂 🙂
Če(ko) bo enkrat napravil nekja takega, da bo očitno, da me nima rad, bom razočarana.
Ne vem, čeje ravno kaka težka filozofija za tem.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Tako kot vsi…..
Največkrat se ne gre le za eno dejanje. Ampak za neke navade, ki nas motijo in sčasoma se to v nas nakopiči in začne prevladati občutek, da nas nima (več) rad(a).
Marsikaj je zato odvisno, kako doživljamo partnerja in njegova dejanja. Kako jih sodimo. Ni rečeno, da ima partner slab namen, pa smo lahko razočarani.
Robi, meni psihologija ni čisto tuja… ne bom zdaj trdila, da se na to boljše spoznam kot npr. Matjažko in podobni strokovnjaki, pa tudi zelo potrpežljiva sem, to je malo moja študijska deformacija…
Ampak ne glede na vse pametovanje tukaj sem prepričana, da od partnerja nekaj lahko pričkuješ in isto, tudi ti se moraš zavedati, da mu nekja moraš dati, drugače se nima smisla it partnerstva.
No imam pa na srečo privilegij teoretično bluzit o tem… saj bom nehala, bom šla raje v gostilno oz. na kako dobrodelno akcijo 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Seveda lahko. Saj niti ni možen nek odnos, brez pričakovanj.
Na začetku nekega odnosa lahko imata partnerja občutek, da pričakujeta zelo malo, saj zaljubljenost oba sili k temu, da zadovoljujeta medsebojne interese.
Ko pa se odnos poglablja in začneta skupaj živeti, pa prihajajo do izraza še druge lastnosti in hkrati se pojavi želja, še naprej občutiti ljubezen. Zato se zvišajo pričakovanja, ker želimo ohraniti prijetne občutke.
Tu potem pride do izraza tisti ego, ko rečemo, da si lastimo ljubezen in zaradi česar lahko trpimo, če partner ne izpolni pričakovanj.
Če se oba zavedata svojih pričakovanj in delata na tem, da ohranjata odnos, bo odnos trajal.
Kot praviš, da vsak nekaj prispeva in nudi tisto, kar drugega zadovoljuje.
Vsa lepota se pa potem konča, ko zaradi prevelike navezanosti na neke navade ne zmore nobeden izmed njiju tistega spremeniti, da ne bi prihajalo do konflikta.
Na primer…Moški noče pomivati posode, ženska pa ne more mimo tega, da jo to ne bi motilo, da je zaradi tega nezadovoljna.
Tudi samsko življenje ima svoje prednosti.:)
Uživaj.
Pričakovanja seveda so, do njih pa pride, ko partnerja vedno bolj spoznavaš. Takrat že točno veš, kaj lahko od njega pričakuješ in kaj ne, zato tudi razočaranj naj takrat ne bi bilo več ali pa zelo malo. Če pa se dva ne poznata dobro, zaradi neiskrenih, premalo razumljivih, površnih pogovorov, pa seveda te povezave ni. Takrat pa so tudi pričakovanja previsoka ali nerealna glede na to, kaj nam nekdo lahko nudi. To pa nenehno v odnos nosi razočaranja.
To je klasičen roštilj. To ponavadi ženske naredijo tipom in se jim zmeša, ker ni logično. Zdaj je to tip naredil tebi in poskušaš z logiko prit zadevi do dna.
Ne gre. Kadar tip naredi nekaj nelogičnega se ga boj, ker imaš samo dve možnosti:
1. Tip je tako pameten, da ve, kako zmest žensko.
2. Tip je taka budala, da nima za 5 dek zenfa in reagira po babje brez zavedanja.
Oboje je nevarno, samo prva varianta je bolj, ker bo vedno korak pred tabo. Druga varianta pa je za v smeti: kaj boš z buteljnom?
Če nisi prepričana, katera varianta velja v gornjem primeru si poglej, kako star je tip in kakšen avto vozi. Če je star 40 ali več in če ima drag avto, potem je večja verjetnost, da je tip 1. Če je mladič ali revež, potem varianta 2.
Forum je zaprt za komentiranje.