Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spletno nakupovanje v Šparu in Merkatorju – izkušnje?

Spletno nakupovanje v Šparu in Merkatorju – izkušnje?

Nimam še nobenih izkušenj z nakupovanjem hrane preko spleta. Zanima me, v kolkem času približno roba pride, predvsem pa, v kakšnem stanju so recimo banane, limone, avokado … jogurti (da ne počijo), kaj, kar se lahko polije … kako je to spakirano? Se tak nakup splača? Je kaj treba plačati za dostavo? Ko sem šla na njihovo spletno stran – se mi je izpisalo po dnevih in urah, ampak vedno piše zraven 3,5 – je toliko dostava? Jaz sem mislila, da je to brezplačno.

Prosim za kako izkušnjo.

Dostava je brezplacna, robo dobim drug dan, ker tako oznacim oz. cez dva dni ce tako oznacim, vse kar narocim je ok, nic pomeckano, uniceno itd.  Dam jim pohvalo za zdaj, nimam pripomb.

Aja spakirano je v karton skatlah, dobis posebi zelenjavo v drugi skatli.

Dostava je nekaj, ja. Jaz vedno kupujem tako z osebnim prevzemom – poberem zraven trgovine na poti domov. To je pa brezplačno.

Nikoli ni bilo nič narobe in zelenjavo oz sadje dobiš ponavadi lepše kot v trgovini – ker naročeno vzamejo iz skladišča, še preden se roba odpelje v trgovino. Tudi kakšen jogurt ali mleko še nikoli ni bilo počeno.

V Šparu ti vse to zložijo v papirne vrečke, ki jih brezplačno dobiš zraven, v Mercatorju pa ponavadi v kartonsko škatlo.

Kupujem v Mercatorju – vse pohvale!

Vse je lepo zloženo v kartonsko škatlo, sortirano po sklopih. Sadje in zelenjava lepa, nikoli nič poškodovano, roba iz hladilnika v posebni vrečki v hladilniku kombija do izročitve. Vedno dodajo vrečko presenecenja (malenkosti), dostava je res profesionalna!!

Dostava ni brezplačna, če ne nabereš dovolj visoke vrednosti.

Jaz je ne, ker preko dostave nabavljam samo težke stvari, npr. šteke mleka, krompir, razne packe Radenske, sokov – pač tisto, kar je težko.  Nekih svežih izdelkov načeloma ne kupujem, razen če slučajno ne naklikam česa takega, kar mi “pade v oči”.  Včasih naročim v Mercatorju (dobim v kartonastih škatlah), včasih v Sparu (papirnate vrečke, škatla), tudi v Tušu sem že naročala.

Do zdaj sem dobila vse izdelke OK, pri vseh trgovcih lepo naložijo po teži, tako da se ni za bati, da bi robo dostavili zmečkano ali celo razsuto, polito, s počenimi lončki…  Edino 1x sem dobila banane, ki jih sicer v trgovini ne bi kupila toliko – so pa bile “v akciji” in precej cenejše (bile so zelo zrele), pa sem jih dala v skrinjo in jih porabila za smutije.

Meso sem kupila 1x pri  Sparu, pa je Spar dal v paket nekatere škatle z mesom z rokom trajanja samo nekaj dni, zato sem ga potem dala v skrinjo, česar po navadi ne počnem, imam raje sveže meso. Mesa zato ne kupujem preko spletne trgovine.  Sem poskusila in pri spletnih naročilih ostajam na robi, ki je težka za prelagat.

Dostava pa stane samo nekaj €, mislim da se še vedno bolj splača da naročiš tisto, za kar veš, da ima dolg rok trajanja in je težko za prelagat, medtem ko zelenjavo, sadje, meso in podobne zadeve raje kupim potem, ko jih v reali vidim…..

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6534, 15.12.2021 ob 21:20

Kupujem v Mercatorju – vse pohvale!

Vse je lepo zloženo v kartonsko škatlo, sortirano po sklopih. Sadje in zelenjava lepa, nikoli nič poškodovano, roba iz hladilnika v posebni vrečki v hladilniku kombija do izročitve. Vedno dodajo vrečko presenecenja (malenkosti), dostava je res profesionalna!!

Ja to pa res, vedno dobiš neko presenečenje pri Mercatorju, kakšne piškotke, grisine, sladkarije….

Jaz kupujem že več let, najprej preko Mercatorja, ker ostali še niso imeli, nato preko Tuša in zdaj izključno samo Špar.

Pri Mercatorju velikokrat ni bilo naročenega. Niso se držali ure.

Pri Tušu sem dobila zmečkane coca cole, vse polito. Nisem več naročala.

Pri Šparu pa naročam od njihovega začetka in imam same pohvale. Vedno pridejo v urah, ki jih obkljukam, vse je lepo zloženo, vse brezhibno, vedno neko darilo, velikokrat kupon s popustom. Dostavljalci so prijazni in spoštljivi.

Dostava je bila povsod brezplačna, ker naročim čez tisti znesek, ki ga določijo za brezplačno dostavo.

Kaj bo naslednji korak za vas mastne lenuhe? Direkt priklop na Sparove mastne cevke?

nakupujem samo na Hitri nakup – Tuš. Vse pohvale jim. Deklice so pridne in ti pripravijo vse tako kot mora bit. Če pa kaj nimajo, te pa pokličejo na mobitel in te vprašajo, če lahko izberejo kaj drugega. Dostava tudi vse tako kot se šika. Pa še zgodi se, da ti kdaj priložijo kakšno darilo v vrečko. Jaz sem zeloo zadovoljen.

Tudi jaz zadnje čase nakupujem pri Sparu. Z eno besedo: odlično!

Dostava točna v časovnem oknu, ki ga označim ob naročilu. Vse je lepo zloženo v papirnate vrečke, ki jih večino še takoj vrnem dostavljavcu (so tudi vračljive, tako da se ekološko obnašamo :-)), sadje in zelenjava sveža, hlajene izdelke imajo v kombiju spravljene posebej v hladilni komori, ravno tako imajo zamrznjene izdelke v zamrzovalniku. Še nikoli nisem bila nezadovoljna, še posebej, ker mi potem ni treba v soboto dopoldan v tisto gnečo v trgovine. Je pa res pri klikanju treba zelo pazit – že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem naročila preveč kakega izdelka (očitno prehitro klikam oz. na koncu ne preverim količine). Sem npr. naročila 8 paketkov Poli cocktail hrenovk – OK, bodo počakale, saj je dolg rok, ampak pri 12 paketkih jagod sem pa malo zacvikala. Pa smo vse pojedli, nismo nič marmelade kuhali 🙂

Tako da… kar pogumno. Poskusi nekajkrat in boš videla. Jaz grem v trgovino samo še po oblačila in obutev in kakšna darila ali če ne vem, kaj bi kupila in moram malo gledat. Za živila pa samo še v tamali Mercator po kruh in sadje, vse ostalo pa po spletu.

Če naročiš veliko, ti vse težke stvari spakirajo v eno škatlo in je velika možnost, da se spodaj odpre in zleti ven. To naredijo kljub prošnji, naj ne dajo vseh težkih stvari v isto škatlo. In potem imaš več težav, da tisto spraviš v stanovanje, kot bi, če bi šel sam v trgovino in lepo zložil vse. Mercator.

Za Špar nimam pojma.

Se potem dostava v Šparu plača ali ne? Koliko moraš nakupiti, da je zastonj? Se popust 10% da koristiti ali 25%  na en izdelek? Kako je s tem?

Nihče ne koristi tega?

Kuponov v spletni trgovini ne moreš koristiti.

V času poškodbe sem se prvič v lajfu (in tudi zadnjič) pokoristila nakup preko spleta v intersparovi spletni trgovini. Prinesli so mi do vrat, večino  je prihajal en ta isti, vedno prijazen. Dostava nad 60 brezplačna, drugače je bila mislim da 3 ali 4 evre.. spakirano v papirnate vreče.. nikoli se ni nič razbilo, upoštevano je bilo navodilo, da naj mi ne vzamejo stvari pred iztekom roka (ker takih nikdar ne vzamem!).. skratka bila sem zadovoljna. res pa so to bili še časi pred zlorabljeno korono.. lepi čudoviti časi kljub poškodbi hehehe…

Teh kuponov tam ne moreš koristit, ima spletna trgovina, vsaj takrat je bilo tako, neke svoje ugodnosti vsake tok časa, nad določeno vsoto je bilo 10%, si dobil ob nakupu pa potem koristil ob naslednjem, vtipkal not ta kupon..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close