Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Spletni portali za samske in spoznavanje

Spletni portali za samske in spoznavanje

Starost je pa že malo pomembna. Človek v 20-tih ima svoj socialni krog med večinoma samskimi ljudmi, ki se še iščejo ali pa so nekih kratkotrajnih zvezah (so tudi izjeme). Nekdo v 30-tih ali več, pa lahko ima svoj scoialni krog med poročenimi in takimi, ki že imajo svoje družine. Tam si kaj veliko obetat ravno ne more. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Js že kot najstnik nisem imel socialnega kroga, zato sem punce spoznaval na nekonvencionalne načine (oglasi). Ali to pomeni da če bom pri 30+ še vedno samski, si ne morem več obetati da bom našel partnerico?

Starost je pa že malo pomembna. Človek v 20-tih ima svoj socialni krog med večinoma samskimi ljudmi, ki se še iščejo ali pa so nekih kratkotrajnih zvezah (so tudi izjeme). Nekdo v 30-tih ali več, pa lahko ima svoj scoialni krog med poročenimi in takimi, ki že imajo svoje družine. Tam si kaj veliko obetat ravno ne more. :)[/quote]

Vsak lahko socialni krog primerno prilagaja… če je dovolj fleksibilen….

Spet pišeš kot da 30 letnik ne more met socialnega kroga med 25 letniki!!!!

Je pa problem ker marsikdo ni sposoben socialno pridobit takega kroga….

Jaz mam socialne kroge vse od 20 – 35….. ni nobenega problema…. imam znance, prijatelje ki so v zvezah in polno znank, znancev in prijateljev ki so samski, med 20 in 35!!!!

Če si oseba pri recimo 35 ni sposobna poiskat prijateljev ki so 5+ let mlajši od nje potem to kaže na premalo željo po takem krogu ljudi ali premalo socialne sposobnosti!!!

Čahko si obetaš…. samo glede na to da nisi sposoben pridobit nekega socialnega kroga kaj več kot ljudi ki jim rečeš zdravo na cesti, to pove dosti o tvojih sposobnostih navezovanja stikov in komuniciranja….

Še najbolše za tebe da dobiš partnerko je da

a) si zelo luštn in boš ob pomankanju komunikacijskih spretnosti izgledal cute/goofy
b) se usmeriš v asocialno pridobivanje keša… potem ženske same pridejo, samo sposoben morš to pokazat (da maš keš)

c) Se te ”usmili” ena ki ji tik-taka biološka urica tam pri 30-38 in hoče froce 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Js že kot najstnik nisem imel socialnega kroga, zato sem punce spoznaval na nekonvencionalne načine (oglasi). Ali to pomeni da če bom pri 30+ še vedno samski, si ne morem več obetati da bom našel partnerico?[/quote]

To pomeni samo to, da si asocialen in da drugače ne znaš funkcionirat pri osvajanju ženske kot da imaš že vnaprej občutek, da si si jo “zazihral”, da ti na nek način že pripada, še preden se kaj zgodi.
In za takšne kot si ti so internetni oglasi idealni. Temu primerna so potem tudi soočanja z realnostjo oziroma s sebi podobnimi ljudmi.
Razloga, da pri 30+ ne bi mogel dobit punce, ni. Še vedno jo boš lahko dobil na isti način kot do sedaj – z oglasi. Lahko pa to z leti oziroma s tvojo starostjo postane veliko psihično breme, če ti celotno socialno mrežo predstavlja samo partner. Tukaj je vedno izbira vse ali nič. In nič je lahko za nekatere ljudi zelo boleč. Soočanje s samostjo in samoto postane nekaterim, ko so v letih, ko so obremenjeni s tem, da si morajo poiskat partnerja, ustvarit družino itd. zelo težko.
Dejstvo je, da je vsak človek socialno bitje. Tudi asocialni posamezniki imajo željo in potrebo po bližini druge osebe. Zato ti lahko funkcioniraš brez frendov, si pa želiš partnerke. Nič ni narobe, če je človek bolj zapečkarske sorte in se drži bolj svojega partnerja ali partnerke, ni pa ok če začne s tem dušit nek odnos ali ga na silo ohranja, ker izven tega ostaja samo NIČ.

Razglej se še malo okoli sebe in spoznavaj tudi druge ljudi. Ni pommebno ali to vpliva na to, ali lahko nekdo dobi punco ali ne. To je na splošno dobro za njegovo psiho in psihično stabilnost.

Drugače paje Marko izpostavil klasični problem sodobne družbe, ki je tuid pripeljal do tega, da se ljudje iščejo in spoznavajo prek spleta, oglasov. Če so v sovjih dvajsetih imeli vleiko poznanstev, se veliko družili, konec koncev tudi menjavali družbo, potem se to pozneje, ko pristanejo v nekih monotonih službah, ki jim vzamejo večino časa, zelo spremeni. Hitro postane socialni krog sklenjen in hitro se v njem lahko znajdejo samo poročeni. Tako človek, ki se znajde v takšnem začaranme krogu poparčkanih ljudi kot tudi tisti, katerega začarani krog je on sam (ker se z drugimi ne druži!), morata prekinit to in stopit nekam drugam. Ali se bo to zgodilo v resničnem življenju ali na internetu, pa je stvar izbire. Ampak tudi če je to internet, menim, da nikoli ne bi smelo biti samo to. Ljudi je nujno treba spoznavat tudi v realnem okolju, videt kako “realne” osebe živijo, reagijo. Realne=naključne, ne tiste, ki imajo oglas, da nekoga iščejo.
Seveda bodo vsi rekli, ja saj na internetu samo stik navežeš, potem se pa v živo dobiš, v živo spoznavaš osebo. Ampak to ni isto. V živo spoznaš osebo, kateri na čelu piše, da je tam zato, ker se je na internetu oglaševala. Temu primerno se tudi potem v realnosti vede. Na nek način so to vse “zaigrane” interakcije med ljudmi in ljudje, ki samo več ali manj dobro igrajo svoje vloge.
Prav zaradi te “zlagane” pristnosti, ki jo srečamo tudi pri tistih, ki načrtno in obsedeno “pecajo” nasproti spol v resničnem življenju, pride do največ razočaranj v medsebojnih odnosih.

Matkic – moram te pohvaliti ( končno enkrat ) – ful ti dela logika, ampak vseeno pa večino “dejstev” govoriš tja v tri dni – na pamet .

Fakt je, da se ti vse to zdi, da mora bit ali bi moralo bit tako , ne govoriš pa toliko iz lastni izkušenj – žal se delaš starega 40 let, v resnici si pa okoli 25 … sicer pa imaš marsikdaj kakšno stvar kar prav .

Ajd, uživaj pri svoji starosti – saj praviš, da “razturaš” …

Verjetno jo boš spoznal preko oglasa in po moje nisi nujno obsojen na večno samskost. Vprašanje pa, kdaj in še drugo vprašanje, če se ti takšna ženska ne bo pustila spoznati samo zato, ker se bo počutila enako osamljeno, kot ti. Vprašanje je, koliko bosta potem sploh zadovoljna drug z drugim.

Večji problem po moje je, da, kot je Bikini napisala, pri tebi očitno obstaja samo ali imeti partnerko, ali pa nič. Pišeš, da nimaš socialnega kroga, torej sklepam, da tudi nekih prijateljev ravno nimaš. To je slabo. Kaj pa če te potem punca pusti? Potem boš spet na začetku, spet boš pisal oglase in tako znova in znova.

Menim, da je koristno, da posameznik spoznava čimveč ljudi, ki niso ravno načrtni iskalci. Na tak način se človek nauči in navadi socialnih veščin in se socialno integrira.

Verjetno jo boš spoznal preko oglasa in po moje nisi nujno obsojen na večno samskost. Vprašanje pa, kdaj in še drugo vprašanje, če se ti takšna ženska ne bo pustila spoznati samo zato, ker se bo počutila enako osamljeno, kot ti. Vprašanje je, koliko bosta potem sploh zadovoljna drug z drugim.

Večji problem po moje je, da, kot je Bikini napisala, pri tebi očitno obstaja samo ali imeti partnerko, ali pa nič. Pišeš, da nimaš socialnega kroga, torej sklepam, da tudi nekih prijateljev ravno nimaš. To je slabo. Kaj pa če te potem punca pusti? Potem boš spet na začetku, spet boš pisal oglase in tako znova in znova.

Menim, da je koristno, da posameznik spoznava čimveč ljudi, ki niso ravno načrtni iskalci. Na tak način se človek nauči in navadi socialnih veščin in se socialno integrira.[/quote]

Tale zadnji stavek si vsi preberite in zapomnite.
Tisti, ki ga itak upoštevate, ga smete preskočit, drugi pa ne !

Nekaj podobnega se mi je potem tudi zgodilo. Kakšen teden kasneje se mi je javilo dekle, ki je po mojem občutku bilo na istem. Problem se je pojavil ko sem izvedel, da je ona z drugega konca države, kljub temu da sem jasno napisal, od kod naj bodo one. Js sem se takoj vprašal, kako se bova v tem primeru sploh videvala, zato mi je takrat vse skupaj tudi malce dol padlo. Dan ali dva zatem so prišli še drugi pomisleki in blokade, pa sem po nekem času z njo prekinil stike. Tako kot opisuješ, sem se tudi dejansko počutil. Sem imel občutek da sva se našla dve osamljeni osebi, ki nekoga iščeta za druženje, mogoče tudi kaj več. Saj ona ni bila napačna, toda že po nekaj dneh sem se začel spraševati, ali sem se zanjo sploh potrudil, ali sem v tem primeru sploh bil moški, lovec, osvajalec. Sploh ker mi je leto poprej sošolka iz SŠ rekla, da če bom hotel najti punco, bom moral sam stopiti do nje. Tukaj si pa nisem bil na jasnem, kdo je h komu pristopil oz. ali bi v tem primeru sploh lahko govorili o tem. Nekako nisem občutil tiste vrednosti, ko veš da si vložil trud za dosego želenega. Ko sem druge poslušal govoriti o tem, kako so se spoznali (v diskoteki, na zabavah, na delu, na tečaju tujih jezikov, preko prijateljev itd.), sem se zamislil zakaj meni ne uspe na tak, vsakdanji način. Pred tem sploh nisem imel stikov z dekleti, vsaj ne v smislu prijateljevanja, druženja, debatiranja še o čem drugem kot o tem, kaj moramo znati na kolokviju in kje nas čakajo fotokopirani zapiski. Potem pa takorekoč v hipu navezal stik brez kakšnega velikega truda. Mogoče bi mi uspelo iti preko tega, če ne bi živela vsak na drugem koncu države in bi s tem bilo neprimerno lažje videvanje, druženje.

To je drug problem, ki mi ga (še) ni uspelo rešiti.

Js že kot najstnik nisem imel socialnega kroga, zato sem punce spoznaval na nekonvencionalne načine (oglasi). Ali to pomeni da če bom pri 30+ še vedno samski, si ne morem več obetati da bom našel partnerico?[/quote]
Obetaš si lahko vedno, iz mojega vidika. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ne govorim jaz v tri dni… no včasih tudi ampak ne tokrat…

Poglej…. praktično gledano ni razlike ali si 25 letnik naredi socialne kroge med 20 letniki, 25 letniki in 3x letniki, ali če si 30 ali 35 letnik naredi socialne kroge pri 2x in 3x ter 4x letnikih…. za oboje moraš biti sposoben komunikacije, odprte glave, dobre volje ….

delam se starega 40 ??? Uf nikoli si niti ne ŽELIM bit star 40, čeprav nekoč verjetno bom (če ne umrem prej)…..

Za mene je tak, če si nisi v real lajfu sposoben poiskat partnerja (pa naj bo resni ali fuk frend) za to ni izgovora…. no morda bi se kak na svetu našo z relevantnim ”izgovorom” zakaj po internetu….

Najslabši možni izgovor je ČAS… češ ko kdo reče, jaz iščem po internetu ker nimam časa drugače konvencionalno… ampak če nimaš časa tak najt kak boš pol mel čas preživljat z to osebo…..brezveze da iščeš…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Spletno spoznavanje se mi lahko javiš, sem ženska verjetno tvojih let, mogoče bi kakšno rekle po ZS.

Jaz bila na dveh portalih za iskanje partnerstev. Na obeh obupala, ampak na enega se potem prijavila nazaj. Po skupaj 10 mesecih vztrajnega zmenkarjenja (treba hoditi na zmenke, druge ni – ampak samo s takimi, ki ti ustrezajo, pa po kakšnihkoli kriterijih že, lahko da je samo dober očutek ali pa tudi samo firbec), našla t.i. ta pravega. Oba s partnerjem meniva, da je internet samo prostor oziroma možnost za navezovanje stika (starejši pač ne hodimo več v bare), potem pa itak nadaljuješ s spoznavanjem v živo oziroma s klasičnim zmenkarjenjem. Kar pogumno, spletnospoznavanje!

Bravo Enfar terible, odličen odgovor.
Točno to je bistvo vsega; najprej je treba vedeti kaj bi radi in se zavedati kaj smo za to pripravljeni storiti.
Polni nekih kompleksov, ki si jih odlično naštel, bomo težko našli kar bi radi, če še sami ne vema kaj bi radi.
Ja s tem ne bom šla ker bi rad seksal, z onim tudi ne ker noče seksat..in ostane računalnik in se žalit čez vse, kakšen je ta svet. Sami smo krivi za svojo ne-srečo.

Kateri kompleksi?

Kateri kompleksi?[/quote]
Jonik danes blodi v vsaki temi za katero misli, da jo razume.
Do sedaj se je le uspešno blamiral!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Badoo, Twoo, Najdi ljubezen.si…

Ti portali so kar neki. Skoraj sami moški tam gor.
Potem pa mislijo ženske kaj so, ker se dedci slinijo okrog njih. Brezveze.

Na teh portalih poveš poročenim ženskam par sladkih besed in v zahvalo dobiš denarce.

Veš, zdaj si dregnila v sršenje gnezdo. Tu so večina samci ki iščejo sex za kratek čas, nihče pa ti ne bo dal doma. Bodi pozorna na izjave in ponudbe, kar poglej malo odzive. Jaz iščem žensko, dobro nežno dušo srednjih let in ne sex, to je v poznih letih desert. Lahko pošlješ sms na mobi 031 422 654, sem zrel in vem kaj sploh še potrebujem in si želim. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close