Spletna stran
Kakšno oceno bi dali spletni strani od 1-5 na naslovu:
Ko pridem na stran
sploh ne vem zakaj se gre, kar neka prijava – o čem, zakaj, kje kako – pojma nimam..
Če vpišem neobstoječo uporabniško ime in geslo
me vrže na to stran, na kateri je taka obupna rdeča barva, da mi kar oči ven vrže..
ni slo znakov na tej strani
Sploh pa ne vem zakaj na gumbu piše Vstavi – halooo
Polje za Geslo daj kot password, ne pa da nekdo za mojim hrbtom vidi kakšno je moje geslo
Email naslov lahko vpišem kar želim, brez znaka @
Namesto da mi napišeš registracija je uspešna – me kar avtomatso prijavi v sistem. Ne pa da moram potem še sam klikati na link za prijavo.
gumbi so ubijalski, kar nekaj skačejo gor in dol, da mi oči ven meče
Pri opciji Dodaj oglas ni slo pisav.
Če ne želim dodati slike – mi napiše File is required – daj posloveni
Pri pregledu podatkov Imaš zopet neko rumeno barvo, na kateri je opis polja in podatek, vsaj podatek daj v okvir, da se loči od opisa,
npr.:
Leto gradnje
1960
po moje daj podatek 1960 v okvir, da se ga loči
Pa še
Ime slike: Slika
kaj to pomeni, mislim Ime slike je brez veze
ajd malce se še potrudi, pa malce lepote dodaj in bo kar ok.
lp
ps. še vedno je ocena 2
huh, a da bi ocenjevali 🙂
Takole recimo, če je to tvoja prva spletna stran na kateri bi bilo malo o tebi on o tvojem najboljšem prijatelju, družini ipd, potem je ok, ker jo boš še popravil in izboljšal 🙂
Če ne, potem pa samo na hitro tolele:
1. V prijavi malo prekontroliraj, kaj ti narod vpisuje notri. Prijaviš se lahko tudi z blenkom v Ui in geslu. Napiše celo da je prijava uspešna če pustiš vse prazno, potem te pa sicer ne spusti notri. Npr. označi, katera polja so obvezna, nato kontroliraj vnešena polja (email ima določeno obliko ne karkoli, pošta npr tudi…)
2. Pogrešamo čžšje, so se kam zgubili ali smo že v Evropi? 🙂
3. Barve so malo hude, človek ne bo prav dolgo gledal na tako stran.
4. Lahko zbrišem katerikoli oglas, verjetno bi bilo pametno, da bi lahko brisal le svoje !!!
5. Če že delaš z frejmi, potem preveri, da ti narod ne hodi direktno na strani. Npr komot prideš do slike ali na stran , kar ti podre koncept strani. Prideš lahko celo do gumba , kar naj načeloma ne bi smel.
6. Podobno kot v prijavi tudi pri vnosu oglasa lahko vpišeš marsikatero neumnost ali pustiš kar vse prazno, razen slike.
Tolko na hitro, želiš na bolj podrobno? :))
Komentar nazaj:
Ko pridem na stran http://ferisrv5.unimb.si/~rp4514/StranProjekt/Prijava.asp
sploh ne vem zakaj se gre, kar neka prijava – o čem, zakaj, kje kako – pojma nimam..
IMAŠ PRAV-NE VEŠ O ČEM SE GRE.BISTVO TEGA JE,DA JE TA STRAN SAMO ZA AGENTA,KI DODAJA OGLASE IN ON TOČNO VE ZA KAJ SE GRE.PODATKI BODO POTEM PREDSTAVLJENI NA POSEBEJ JAVNI STRANI BREZ UPORABNIŠKEGA IMENA IN GESLA.
Če vpišem neobstoječo uporabniško ime in geslo http://ferisrv5.uni-mb.si/~rp4514/StranProjekt/NeuspesnaPrijava.asp
me vrže na to stran, na kateri je taka obupna rdeča barva, da mi kar oči ven vrže..
NAJ KAR BO TAKA RDEČA BARVA-TAKRAT SAJ SKAPIRAJO DA JE NEKAJ NAROBE
http://ferisrv5.uni-mb.si/~rp4514/StranProjekt/Registracija.asp
ni slo znakov na tej strani
Sploh pa ne vem zakaj na gumbu piše Vstavi – halooo
ZAKAJ PA NE BI NA GUMBU PISALO VSTAVI???ZA VSTAVI PODATKE…
http://ferisrv5.uni-mb.si/~rp4514/StranProjekt/UspesnaRegistracija.asp
Namesto da mi napišeš registracija je uspešna – me kar avtomatso prijavi v sistem. Ne pa da moram potem še sam klikati na link za prijavo
KAJ PA ČE SE NE ŽELIŠ PRIJAVITI TAKOJ?KAR KLIKAJTE NA GUMB ZA PRIJAVO-LENOBE NE PODPIRAM.
http://ferisrv5.uni-mb.si/~rp4514/StranProjekt/FrameProjekt.asp
gumbi so ubijalski, kar nekaj skačejo gor in dol, da mi oči ven meče
ZA GUMBE MI ŠE NOBEDEN NI PODAL KRITIKE.KAR NAJ BODO BOLJ ROBUSTNI.
Pri opciji Dodaj oglas ni slo pisav.
TI DAM PRAV.STRAN SEM ZDAJ NAREDIL FUNKCIONALNO,V DETAJLE SE BOM ŠE SPUSTIL
Če ne želim dodati slike – mi napiše File is required – daj posloveni
PRAV TAKO IMAŠ PRAV-V BODOČE BO TUDI TO POPRAVLJENO
Pri pregledu podatkov Imaš zopet neko rumeno barvo, na kateri je opis polja in podatek, vsaj podatek daj v okvir, da se loči od opisa,
npr.:
Leto gradnje
1960
ZA DESIGN BOMO ŠE POSKRBELI
po moje daj podatek 1960 v okvir, da se ga loči
Pa še
Ime slike: Slika
kaj to pomeni, mislim Ime slike je brez veze
ZAKAJ BI BLO BREZ VEZE?SLIKO JE TREBA POIMENOVATI.PODATKI PA SO TESTIRNE NARAVE IN NISO IZ RESNIČNEGA SVETA
ajd malce se še potrudi, pa malce lepote dodaj in bo kar ok.
JAZ BI SI DAL OCENO 3,5
Frenk, če že sprašuješ za stran, ki je kao testna, potem pričakuj kritike. Vse so dobronamerne in ti bojo pomagale tvojo stran izboljšat, ne pa jih apriorij zdaj zavračat.
Če je stran namenjena točno določenim ljudem, potem vsakemu dodeli ui in geslo, kasneje pa naj dotični sam spremeni geslo in svoje podatke.
V nasprotnem primeru se bo kmalu našel nekdo, ki se bo sam prijavil in ti vnašal neumnosti na stran.
Aja pa še tole, do stvari v /Slike in /Objekti lahko prideš brez prijave???
Poglej, Frenk, svet interneta, čeprav sta dva, ne pomeni, da lahko počneš kar hočeš. Tudi tu pač obstajajo določene zakonitosti, čeprav nekateri na vse kriplje zagovarjajo svoo svobodo, češ, počnem lahko kar hočem. Ampak: ne razumem v čem je ravno internet tista fora, kjer je tako luštno početi kar hočeš. Mislim – saj se tudi doma lahko zapreš v oblazinjeno sobo in počneš, kar ti paše, kdo ti brani??? Na omrežju je enako: kmalu boš nekje v osamljeni sobici zganjal “svobodno” voljo… pa tudi prav, samo ne vem čemu potem poizvedba za mnenjem.
Ok, ti kar UPORABLJAJ VELIKE ČRKE ZA DOPISOVANJE, kar pove, da si nevzgojen in tuliš na ves glas, kot majhno dete.
Pa tudi ločila postavljaj povprek,skupaj,brezpresledkov,da bodo vsi videli,da si nepismen in te bodo obšli v velikem loku.Agentje in ostali.
Tudi puščaj še tistega, ki ga bo neka trma gnala naprej v negotovosti. Naj bo malce v dvomihče je prišel prav ali ne. Ljudje ljubijo negotovost.
Prav tako ljubijo da jim poveš da so osli. Čim bolj živo rdeče, po možnosti a naj še utripa kaj v stilu: “Kreten, narobe si kliknil!!” Slikovitost, ni kaj.
In uporabniku povedati, kdo je tule šef. Nobene lenobe ne trpim, to je vsakomur jasno. Da sem nepismen sem že dokazal. Če piše vstavi, pač piše vstavi.
Za gumbe še noben ni podal kritike – kaj ne: sva že dva. Trije stili gumbov na eni strani (utripajoči, navaden hiperlink Registracija, in “Prijava”) tumač.
Forum je zaprt za komentiranje.