Spletna stran… Klemenxx help
a) Operacijski sistem… pojma nimam… povej opcije… pa ti bom mogoče znala povedat
b) aha, jasno mi je, da svojo spletno stran narediš… ja… ampak kateri pa so koraki po kateri jo delaš??
c) ja bilo objavljeno malo niže, ko je Gordy spraševala… ampak meni je še manj jasno kot je jasno njej, tako da potrebujem res korakce čist v nulo… pa saj verjamem, da je enostavno… ko enkrat znaš 🙂
Če imaš Word XP al pa 2000 lahko spletno stran narediš tam.
Klikneš Nov Officeov dokument pa daš Spletna stran. Tam imaš
potem tudi čarovnika, ki te bo kolikortoliko vodil skozi izdelavo.
Ko maš vse to narejeno in shranjeno (glavno stran moraš shranit
pod “index”), ti zraven shrani še eno mapo (npr. index_datoteke),
katere ne smeš pozabit na net dat.
Na net daš pa tako:
– v Internet Explorerju vtipkaš (v vrstico z naslovom) ftp://freeweb.siol.net
pa ti vrže okno, kamor moraš vpisat svoje geslo pa uporabniško ime.
– ko imaš pregled nad svojim prostorom, lahko kopiraš stvari (spletne strani in njihove mape)
v mapo “www”
– če sem še kaj izpustil naj me pa kdo opomne.:)
lp pa srečno:)
Hej, ne morem si kaj, da ne bi komentiral…
Kako osebi, ki si ob vseh mogočih razlagah ne zna narediti predstave, pojasniti kako narediti določeno stvar?
Menim, da je prvi korak do izdelave spletne strani knjiga/brošura/tečaj/whatever, kjer bo pisalo kaj spletna stran sploh je, kaj definira pojem ‘odjemalec-strežnik’, šele na koncu pa bi moralo biti poglavje o oblikovanju dokumenta.
Pevka22, ne dojemi tega pisanja kot žaljivko, toda izdelava spletne strani ni samo ‘nekaj tipkanja v Wordu’, ampak vključuje tudi pravila kako narediti povezave med dokumenti, da bo spletna stran, sestavljena iz večih podstrani, izgledala kot celota, pa do tega kako zadevo prenesti na strežnik in poskrbeti, da bo tam delovala.
Skratka, preveč je podrobnosti, ki bi jih lahko nekdo na hitro opisal v enem samem postu.
lp,
Robi
Jaz se čisto strinjam z Robertom; na Najdi.si vtipkaj “osnove HTML”
pa si za začetek kej preberi. Pol si pa v mislih ustvari en svoj predogled stvari:
-koliko podstrani bo stran vsebovala (in njihova imena)
-moraš pol na strani hiperpovezve ustvarit ki bojo na te podstrani vodile
-to se sicer sliši enostavno, vendar je z boljšimi stranmi v HTML jeziku zelooo
veliko dela!
lp pa srečno:)
Še predno vprašaš: slike se ne vidi zato, ker jo imaš shranjeno pod IMGA0874.jpg namesto IMGA0874.JPG
ali pa popravi link do nje na …..http://www2.arnes.si/~nsaje/IMGA0874.jpg
Forum je zaprt za komentiranje.