Najdi forum

spletna banka

Ker imam nlb-ja in njegove sigme poln kufer se odločam za zamenjavo banke. Izbiram med SKB-jem in Abanko. Zanimajo me vaše izkušnje z uporabo njunih spletnih poti SKB neta oz. ABANETA. Mogoče je kdo med vami uspel testirati obe. Skratka zanima me sledeče:

1. varnost
2.zanesljivost povezav (ali so pogoste prekinitve poslovanja?)
3. preglednost/prijaznost menijev
4. možnosti uporabe ( katera nudi več storitev?)

Za odgovore se vam zahvaljujem. Mislim, da boste pomagali še komu.

lp,Miha

PS gre za osebni račun

SKB NET – od vsega začetka (kar pomeni, že od povojev).

Varnost je 100%, ker potrebuješ za vsako prijavo drugo geslo, ki ti ga določi “kalkulatorček”, brez katerega sploh nimaš možnosti za pridobitev gesla za dostop. Dostop do svojega računa imaš s tem “kalkulatorčkom” iz vsakega računalnika, ki je povezan na internet. Lahko tudi iz prenosnika, ko počivaš na jahti sredi Sredozemlja! :))

Težav še nikoli. Niti v poskusnem obdobju (pred kakšnimi 5 – 6 leti).

Priporočam – odločitev je tvoja!

Nataša

Od takrat sem bila v banki morda trikrat. Vse urejam preko SKB NET-a.

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

Zivjo,

Tudi jaz sem pred podobno odlocitvijo. Zanima me tudi, ce obadva sistema delata tudi pod linux-om?

lp,
grega.

Enako kot Nataša, uporabnik SKB NET od njegovih povojev dalje, brez pripomb.

Uporabnik SKB-neta od začetka. Nobenih težav, vse urejnam od doma, v banko jih grem samo občasno pozdravit, da vedo, da sem še vedno njihov:)).
S prehodom na transakcijske račune so nekoliko spremenili izgled, na začetku mi ni bil všeč, sedaj pa sem se ga navadil.
V bistvu ti ponuja vse kar rabiš.
Osnovni pregled stanja na računih, nakazila, plačila položnic, datum plačila napišeš sam in ga da na čakalno listo in plača tisti datum, ki si ga določil. Tako npr. 10. v mesecu opraviš plačila preko skb-nat in nasaviš datum plačila 18. in tega dne bodo položnice plačane, če boš seveda imel dovolj denarja na računu.
Za EC in Viso lahko pregleduješ seznam opravljenih nakupov, seveda ni povsem točen, vendar lahko sproti spremljaš stanje.
Vezava denarja, naročilo čekovnih blanketov-to ni zastonj, če ti jih pošljejo po pošti, vloga za povečan limit na TRR, vlog aza povečan limit na karticah ipd.
Na banko greš samo kadar moraš položit gotovino.

Za dostop imaš računalniček za generiranje vstopnih gesel in ko ti crkne baterija greš na banko in ti jo zastonj zamenjajo.

S sistemom od a banke ne morem primerjat, ker ga ne poznam.

Zahvaljujem se vam za vaše izkušnje. Danes sem odprl račun pri skb-ju.

lp.miha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close