Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek splav in demenca

splav in demenca

pozdravljeni!

pred kratkim sem na testih pri ginekologu izvedela, da ima moj “naraščaj” najverjetneje downow sindrom. seveda mongoloida v hiši ne moremo imeti, zato bi ga rada splavila.

zanima pa me, če je res, da ti splav lahko sproži motnje spomina in posledično demenco že do sredine 20ih let.. tega res nočem, zato bi se rada prepričala.

če drugače ne bo šlo, ga bom odstranila s črno magijo ali kakšnimi domačimi zeliščnimi zvarki.

LP

Skok v globino je včasih pomagal, torej povzpneš se na stopnice in skočiš dol, vajo večkrat ponoviš in uspeh zagotovljen, če pa res ne bo pomagalo se povzpni na neko malo višjo zgradbo in skoči dol, bo sigurno zaleglo

Nezaželeni otroci so borci. Ne boš ga odpravila na neke čiračara načine

Ampak nezaželeni otroci so tudi darilo. Če ga rodiš, bo ravno ta otrok tisti, ki ti bo najbolj vdan, ki ga boš imela najrajši in boš zanj govorila: Kako sem sploh lahko pomislila, da bi šla tega cukerčka splavit…

Te diagnoze so velikokrat napačne. Moji prijateljici so svetovali splav zaradi velike verjetnosti, da bo otrok prizadet. Rodila je pa popolnoma zdravo punčko, ki je danes tik pred diplomo.

Eni drugi so naredili splav v pozni nosečnosti, zaradi kao downovega sindroma, ubili otroka v maternici in je morala roditi mrtvega otroka, za katerega se je izkazalo, da je bil zdrav.

Jaz sem drugega otroka rodila, čeprav je bila nosečnost zelo nezaželena, sem bila v težki situaciji. Ampak rodil se je čudovit otrok, ki mi je hkrati tudi najboljši družabnik, prijatelj, skupaj počneva hobije, poslušava isto glasbo, se pogovarjava ure in ure itd. Sedaj, ko je v puberteti, gre seveda bolj po svoje, ga ne zadržujem, a je do mene spoštljiv in prav nič najstniško odklonilen.

Prijateljica pa ima otroka, edinca, z downovim sindromom. Tudi to ni konec sveta. Otrok ima blažjo obliko in hodi v normalno šolo. Počasneje napreduje, a se zelo, zelo trudi. Je tudi izredno ljubeč in prijazen otrok. Če primerjaš njega s kakim sosedovim gavnarjem, ki se kljub inteligenci noče nič učit, nič ubogati, nič za sabo pospravit, v puberteti se zafiksa in gre živet na ulico, je jasno, kakšnega otroka raje izbereš.

Odločila se boš sama. Jaz sem ti samo povedala več drugih vidikov takšne pomembne odločitve. Ti sedaj vse vidiš črno, ampak je pošteno do tebe in tvojega otroka tudi, da pogledaš malo iz druge plati, preden se odločiš.

Zakaj si zmisljujes zgodbice?

Bolezen in splav sta resni stvari, nista za hec in nabiranje klikov!

Kdo pa še danes verjame tem zgodbicam?

Iz tvojega zapisa še desetletni otrok lahko ugotovi, da se delaš norca. Ampak ti se delaš norca iz zelo pomembnih stvari.

Umiri se, da te ne bo nekega dne nekaj zelo hudo prizadelo in te udarilo.

Ni za si predstavljat, kaj predstavljajo noseče ženske, ki vedo, da bodo rodile prizadetega otroka!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close