Spirometrija
Pozdravljeni,
Pred kratkim sem imel prvič zdravniški pregled pri katerem sem moral opraviti spirometrijo. Z med. sestro sva poskusila mnogokrat ampak mi nikakor ni uspelo. Največ kar sem lahko pihal so bile 3 sekunde potem se je pihanje ustavilo in ni šlo naprej. Sestra pravi da sem prvi primer, ki mu to ni uspelo ampak jaz res ne vem kako naj mi to uspe. Obstajajo za to kakšne vaje? Kakšen trik, da mi to uspe? Je imel še kdo podobne težave in kako jih je rešil?
Živjo, tudi jaz sem bila pred kratkim na takem pregledu, vendar te postaje ni več bilo, pet let nazaj pa so preverjali tudi to. Vidim, da je različno, da pri nekateri medicini dela to še izvajajo, drugod pa ne. Tudi jaz sem imela težave pri tem preverjanju in sem komaj napihala do meje oz. ravno malo pod mejo, do kjer bi morala. Sem pa imela veliko poskusov, ampak jaz res nisem mogla napihati, kljub temu, da mislim, da sem pihala na pravi način. Kapaciteto pljuč se da izboljšati z aerobnimi vajami, npr. tekom, da to vneseš v svoj način življenja. Glede tehnike pihanja, pa ne vem, če obstaja kakšen način, da to izboljšaš.
Forum je zaprt za komentiranje.