Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika špinačna pita lepo prosim pomoč – nujno

špinačna pita lepo prosim pomoč – nujno

Saj vem, da se je sigurno o tem že pisalo, a prosim da mi pomagate.
Vem da je skuta, špinača in vlečeno testo, a bi vas vseeno prosila za nasvet glede postopka in začimb.

Hvala vam in lep dan

Jaz delam po receptu spanako pitta (vir: nekje na internetu), pa malo ga modificiram pri pripravi.

Nadev: na 5 zlicah olivnega olja malo podusim 1 sesekljano cebulo, dodam veliko oprane in odcejene spinace (sama uporabljam blitvo) – tam nekje med pol in celo kilo, kolikor je pac tisti dan naberem. Pokrijem in zmanjsam ogenj, tako da pade skupaj. Nato jo malo ohladim, stresem na desko in sesekljam, dodam precej strtega cesna, 1/2 kg puste skute, priblizno 1/4 kg fete in 2-3 jajca, malo popra in malo origana. Poskusim, po potrebi dosolim (navadno ni treba, ker je feta precej slana).

500 g zmrznjenega listnatega testa natajam tako, da se da razvaljat: z eno plosco prekrijem dno pekaca, stresem gor nadev, prekrijem z drugo in jo na gosto nabodem z nozem, da lahko uhaja para. Pecem priblizno 45 minut na 190 stopinj.

V originalnem receptu je vleceno testo, ki ga najprej nalozis v 5 plasteh v pekac in vmes mazes z mascobo, z enakim testom pa tudi pokrijes. Meni se zdi listnato bolj enostavno, posebne razlike v okusu pa ni.

Kolicina zadosca za 6 velikih porcij, hladna je pa tudi zelo dobra. Smo jo ze vzeli v tupperwarki za popotnico in se je zelo obnesla.

pozdravcek,

proxima

Sliši se dobro……..bomo dali na plan, ko dobimo veliko špinače….

Hvala prav zares!

Draga Proxima, najlepša hvala za recept. Včeraj smo ga preizkusili in je odličen!

No, to je pa lepo slisat.

Tudi sama komaj cakam, da bo blitva dovolj velika – kaj dosti ji zdaj ne manjka vec.

poozdravcek,

proxima

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close