Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika špičasta paprika

špičasta paprika

Pozdravljeni,

zanima me kje vse lahko porabiš tole rdečo špičasto papriko,…baje je dobra za pečenje, zanima me kako narediti iz nje še kaj drugega, na primer ajvar? Ima kdo izkušnje?
Hvala za odgovor.

Papriko operi in zloži na pekač predhodno obložen s peki papirjem.
peci nekaj minut v močno ogreti pečici.
ko je pečena jo vzemi ven, daj v skledo in pokrij, da se kožica zmehča.
Olupi, pokapljaj z olivnim oljem, sesekljanim česnom in petršiljem ter ponudi kot prilogo.
Lahko pa jo tudi zamrzneš in sicer spet pekač obložen s peki papirjem in gor lepo vsak file posebej. Ko zamrzne jo lahko posamično ali skupaj daš v zamrzovalne vrečke in jo ob uporabi vzame kolikor hočeš.
p.s. sama tako zamrzujem večino stvari, da imam pri roki kolikor potrebujem, pa tudi plasti med peki papirjem se ne sprimejo.

Koliko je to nekaj minut?

pečico lahko odpiraš tako da ugotoviš kdaj je pravi čas. Ko se vrhnja kožica rahlo zapeče kot na žaru. Če imaš pa žar-ploščo jo lahko uporabiš.

Za ajvar sem enkrat že pisala recept. Poglej stara sporočila pod ajvar. Če ne najdeš ali ti ne bo kaj jasno, pa povej!LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close