Spet varanje – kako povedati prijateljici?
No, ni ravno najboljša prijateljica, je pa oseba, ki jo spoštujem. V istem času sva bili noseči, ona je rodila le malo za mano. Že prej sva se poznali (njen in moj mož sta prijatelja), med nosečnostjo sva se še bolj zbližali – skupni interesi. Potem smo se mi preselili in se vidiva le cirka 1x mesečno. Vse OK in prav, če ne bi jaz zvedela, da jo mož vara. Že prej predno sta se poročila je bil precej poskočen, ko pa je zanosila, sem mislila, se je umiril. Očitno pa ni tako. Vsak vikend, pa včasih tudi med tednom, hodi ven in vrti okoli prsta punce ki mu nasedajo (med drugim ima tale možakar tudi precej debelo denarnico). Najhuje je, ker se kratkočasi s puncami, ki so znanke in prijateljice njegove žene.
Vem, da to ni moja stvar, ampak se po drugi strani čutim dolžno, da ji povem. Mož pravi, da verjetno tudi ona ve, le, da si zatiska oči. On je mnenja, da se ne bi vtikala, po drugi strani pa mu je tudi hudo. No, ona je zdaj spet noseča, pustila je službo,… Skratka. Ne vem kako reagirati. Če bi bila sama v taki situaciji, bi si želela, da bi mi prijateljica povedala. Kako pa naj odreagiram jaz? Pogovor z njenim možem je nemogoč, ker se le smeji, skomigne z rameni in pravi, da ni res. Se vplesti ali pustiti pri miru? Sploh pa – imam pravico se vtikati in po možnosti narediti razdor v družini? Ali je bolje, da prijateljica nič ne ve, po načelu kar ne veš – ne boli? Kakšen nasvet?
Lep dan.
Ne vtikaj se, živi svoje življenje pa bo.
Itak da mora že sama vedeti, ampak se noče pač soočit s tem. Mogoče ma tudi ona kakega. Pač zvestoba je samo še pojem v enciklopedijah. Mogoče bi si tud ti morala privoščiti malo svežine, kaj novega, da ne boš mela tok časa se z drugimi ukvarjati.
Lep pozdrav.
Poglej, mislim, da ona ni ravno neka tvoja ful prijateljica. Zdaj pri meni je tako, neki dobri prijateljici, bi to omenila. Znanki pa vsekakor ne. Tudi jaz imam eno “kolegico”, ki smo nekako navezali stike z njo in njenim možem, ko sva midve nekako istočasno rodili. Ta njen mož osvaja mojo prijateljico, ki sta se v bistvu spoznala preko mene. Sicer nič nimata, samo zato, ker se ona noče spustiti v romanco z njim. Ampak meni niti na kraj pameti ne pade, da bi se v te stvari vmešavala. Saj pravim, če bi šlo pa to za neko mojo dobro prijateljico, bi pa ravnala najbrž drugače. To so tako delikatne stvari.
Tudi sama sem že bila v podobni situaciji in nisem vedela kaj bi bilo bolj prau; povedati ali ne?
No malce sem prijateljico povprašala kaj bi naredila če bi izvedela, da jo mož vara..pa je rekla da bi verjetno ignorirala zadevo. Meni se je zdelo takšno mišljenje sicer čudno ampak očitno si nekateri raje zatiskajo oči
pred resnico čeprav jo poznajo.
No v končni fazi se je pokazalo da je ta njen mož po različnih ljubicih le našel eno, ki ga je popolnoma zmešala in zdaj si ustvarja družino z njo.
Mislim, da če možje skačejo čez plot že niso zadovoljni doma in bojo slej ko prej sami razkrili resnico.
Nikakor pa ji ne povej naravnost, ker boš v končni fazi ti tista, ki
boš “umazana”. Pusti naj razčistita sama.
Je pa žalostno to, da so v igri tudi mali otrici oz., da je celo še noseča.
Če mi moja zelo dobra prijateljica ne bi povedala, da me mož vara, bi se počutila izdano še od strani prijateljice. Zato pa so prijateljice, da ti odprejo oči, ko bi jih sama raje še zatiskala v svojo škodo.
Če pa bi mi to povedala bežna znanka, bi najbrž mislila, da se zmišljuje, če ta ne bi imela zares dobrih dokazov.
Še najbolj pa bi me prizadela anonimna pisma. Res ne počnite tega!! Zaseje ubijajoč dvom v dušo.
jaz bi ji na tvojem mestu povedala prvo sekundo,ko bi se zavedela,kaj počne tvoji prijateljici.
Če ne boš povedala,jo boš izdala in nisi prava prijateljica.Prijatelji so zato,da si med seboj pomagajo.Ali boš pustila,da še bolj trpi takrat,ko bo zvedela,da jo vara že nevemkoliko let? in če slučajno zve,da si ti vedela,pa ji nisi hotela povedat? zagotovo ne bi hotela več imeti opravka s teboj,niti z njim.
Ne morem verjeti, da bi takšno stvar raje zamolčali, ker saj itak in ne vem kaj. Mislim, da ji moraš povedati, vendar naredi to z občutkom. Kaj bo potem ona naredila s tem, je njen problem. Zavedati pa se moraš tudi tveganja, da bo huda nate in te ne bo več hotela videti – ampak mislim, da gre v takšnih primerih le za tiščanje glave v pesek in da se takšne osebe še predobro zavedajo, kako je v resnici.
svetujem ti, ne vtikaj se, razen ce bi bila to tvoja najboljsa prijateljica, pa se takrat je za razmislit.
Vsak “normalen” clovek opazi ko ga partner zacne varati, ko se z njim nekaj dogaja, seveda tega ne opazijo le uni, ko ze nekaj casa zivijo en mimo drugega, potem se pa tudi ni treba zacuditi in jokati zakaj se vara.
Pa ne mi zdaj kle razlagat da to ni res,bodimo iskreni in priznajmo si, da je najvec varanja prav zato, ker se po poroki zapustimo, ker zanemarjamo sebe, druzino, ker spolnost ni vec taka, to so razlogi in se in se bi lahko nastevali in namesto da bi nenehno oba gradila na okej zakonu, delamo obratno in seveda te bo potem zamikalo nekaj kar je lepo, te dela srecnega, nasmejanega.
Nism zenska, ki bi podpirala varanje, a na zivce mi gre, ko varanje vsi tko pluvamo, meni je jasno, ce nekdo doma ne dobi tistega kar zeli, bo sel drugam, zato je treba delat na temu doma res obojestransko,ce to ne delas, pol ne jamri nekega dne ko izves da je sel, sla. Seveda pa ni vedno tako, lahko doma vse klapa, pa to nekdo pocne pac kar tako…tako varanje pa se mi gnusi in ubogi tisti, ki to dozivlja.
Pusti ju, ona sigurno ve kaksnega moza ima, saj ni slepa, ce je to pocel ze prej in to pocne nenehno, halooo, ce pa je res tko slepa, pol ji tudi tvoje besede ne bodo pomagale, prej skodovale.
Delikatna zadeva. Morda bi pa samo povedala njenemu možu, da veš, kaj se dogaja, da se s tem ne strinjaš ter da ji ne boš lagala, če te kaj vpraša. Samo potem pa spet lahko ti postaneš tista “ta grda”, ker ne boš mogla zanikat, da nisi vedela, če te njen mož potunka, da bi si sam rešil glavo. Previdno torej!
Vsem hvala za odgovore. Z možem sva se odločila, da se ne bova vmešavala. Bomo pa srečanja zreducirali na res minimum, ker se je v takem stanju dobivati nelagodno.
Tebi, ARES, bi rada rekla le to, da bi bil lahko vesel, če bi imel kakšnega prijatelja, ki bi ga skrbelo zate. Vsaj mislim. Da ona njega tudi vara, ne drži, saj je pač 24/7 doma. Pri njemu doma. Ob tašči. Ne gre nikamor, razen eventuelno k zdravniku. Pa še to gre velikokrat tašča zraven. V nabavo hodi tašča. Če gre kam ven, gre vedno z možem. Praktično nima možnosti za varanje. In v to se tudi sama ne bom spustila, kjub tvojemu nasvetu. Sem pač zadovoljna s tistim kar imam. Ma, kaj se ti sploh pustim provocirati.
Skratka, hvala vsem še enkrat.
Jst sem hči ločenih staršev. Moj oče je po letih tekanja za krilih našel eno, ki ga je zvezala za vedno. Žal mi je, da ni moji ljubi mami šprej kdo odkrito povedal, kaka svinja je (sej ga mam drugače rada, tega mu pa ne odpustim, ker je moja mama ena od najbolj plemenitih oseb, kar jih poznam).
Jst bi kar ven povedala, kakega trota ima, pa naj ga čim prej brcne v mednožje!!!!
Predlagam anonimno pismo…ženi.
Ampak do takrat, ko ga boš pošiljala moraš pa z njenim možem vzpostaviti tak odnos (ali ga ne vzpostaviti), da ne bo preveč očitno od kje je pismo prišlo.
Vprašanje je, če želi žena sploh to vedeti. Morda malo počakaj, da gre tale nosečnost mimo… Da ne bo preveč stresno zanjo. Dejstvo je, da njen dragi tega ne more početi v nedogled. Skrajno ne fer odnos…
Jaz bi svoji prijateljici sigurno povedala, seveda če bi tudi sama 100 % vedela, da je to res. Če bi bila sama v takem položaju ne bi svoji prijateljici nikdar oprostila, če mi ne bi povedala. Pa nikar ne trdite, da ne znajo eni ljudje varanja zelo dobro skrivati tudi – več let trajajoče zveze. Poznam primer, ko je moški doma do žene in otrok zelo dober – dobil bi lahko oceno 10, pa vseeno brezobzirno vara.
Mene bolj zanima karakter takšnih moških in žensk, ki vedo da ima nekdo resno zvezo, družino – možje navadno izjavljajo ,das imajo svoje žene radi… – kako jih ne moti ko se po seksu in božanju možje oblečejo in gredo domov.
Zanimiva debata, pa vsi imate prav, a vsak po svoje. Pred letom dni bi sama napisala čisto enako vprašanje. Ženska finančno odvisna od njega, dva otroka, hiša, veliko denarja….mož pa pozoren in krasen. Pa me je najedalo kar nekaj časa, s tem, da je bila dobra prijateljica, povedati ali ne.
Imela sem že eno iskušnjo izpred desetih let, ko sva s prijateljico eni povedali da jo mož vara, s tem da je bil potem še nekaj let zaprt, pa nama ni verjela oziroma je od tistega dne prekinila vse odnose z nama- bodi pripravljena, da če poveš boš “ta usrana”.
Moški, ki vara zna to ponavadi krasno zaviti in lepo predstaviti doma kako iz vsega tega ni nič.
No kot sem rekla dolgo časa sem premišljevala, velikokrat imela na koncu jezika, pa sem se na koncu odločila, da ženska pač ve v sebi, če jo nekdo vara in če ne upa preveriti stvari in pogledati resnici v oči, naj ima to doma. Jaz ne živim in ne spim z njim. Res je moja prijateljica, res bi ji morala povedati, da se ji ne smeji celo mesto, a vse kar bi s tem naredila bi zapravila prijateljstvo, to pa nočem. Verjetno je bolje počakati, ko pa stvari pridejop na dan ji pa stati ob strani in ji dati moč, da gre naprej.
Sem pa ugotovila, da ji denar tudi veliko pomeni in da bi verjetno kljub temu, da ona pravi, da če bi ga dobila, bi se ločila- vse popapcala dol zaradi tega, da lahko na mesec zapravi ene deset normalnih plač, pa da sedi v dobrem avtu…
Ah še nekaj, ženska jih ima okoli 40 in jih tudi približno ne kaže, je vedno urejena in modno oblečena, da ne govorim o njeni skrbi za dom in družino- vse ok.
No povedala sem svoje izkušnje, a svetujem ti, da si tiho im počakaš, od začetka bo šlo težko potem boš pa videla, da je bolje molčati.
Forum je zaprt za komentiranje.