Spet ta regres:)
Pozdrav,
od 1.1.2010 zaposlena pri novem delodajalcu (pred tem redno zaposlena ves čas za ndč.Podpišem pogodbo o zaposlitvi za ndč.Zaradi nepravilnega izplačila plače (minimalc in potni stroški – je nako moja plača do aprila 2010) zahtevam ureditev in dobim čez noč novo pogodbo,katero pred mano spremenijo v dč do 31.12.2010 s plačo kot mora biti.
27.5. mi dajo odpoved vendar ne v pisni obliki,češ da sem prevelik strošek firme in da sem lahko pri njih še max do 31.8.2010.
Danes povprašam po regresu in mi povejom,da mi ga ne bodo izplačali.
Dopusta imam odmerjenega 22 dni poravila 14 v tem letu,ker sem hodila na razgovore za službo v tem času 🙂 Dejansko na dopustu bila 1 teden v 6 mesecih.
Torej ali mi regres pripada? Poleg vsega seveda kar sem napisala so seveda godni za inšpekcijo in odvetnika 🙂 …??
LP
Seveda vam priprada regres.
V primeru odpovedi imate na voljo tudi 2 (plačani) uri na teden, ki jo lahko izkoristite za iskanje službe.Glede na to, da vam je bilo delovno razmerje odpovedano, lahko zahtevate tudi odškodnino za neizkoriščeni del dopusta.
Ostalih cvet vašega delodajalca ne bom komentirala, pa saj jih že sami poznate, kot pravite.
Uf, me razp… takšne zadeve. Sama sem bila žrtev mobinga in prekleto dobro vem, kaj so eni sposobni. Trenutno imam pravno svetovanje pretežno z delovnega področja,mi dobro gre, kar pa lahko vam svetujem in povem, je to, da če je razlog, da ste prevelik strošek firme, da vam bo pogodba odpovedana, je to vsekakor neutemeljen razlog in podlaga za tožbo zaradi nezakonite odpovedi pogodbe. To je povedano tako bolj na pamet, ker ne ponam vseh stvari in ne ozadja. Potrebno je pogledat pogodbo, na kakšni podlagi je bila sklenjena za določen čas, ste dobili kakšno opozorilo pred redno odpovedjo ali kaj podobnega? Ne pustite se, ker so predobri časi za izkoriščanje s strani delodajalcev, delavci pa vedno bolj apatični, oz. se premalo naslanjajo na pisana pravila.
Lep pozdrav,
Sandra- Justicia
Forum je zaprt za komentiranje.