spet Skype in Voipbuster
Moja “kalvarija” s Skypom se še ni končala … da osvežim … ko kličem s skypom na stacionarno ali mobilno številko, se me ne sliši .. oz. glas je počasen, popačen, v glavnem ne da se pogovarjati niti pod razno …
Skypov zadnji odgovor je bil, da je gprs povezava očitno too limited da bi izvajali that kind of calls … čeprav lahko plunem nase in rečem da nimam pojma o teh zadevah, bi rekla, da ne me basat, ker če je to res, potem tričetrt evrope ne more klicat, ne sam jst.
A je kej resnice v tem? Al se mal norca delajo z mene? Ker če je to res, se mi zdi edin fer, da bi to nekam Skype napisal, ne pa da služjo po 10 evrov od vsakega takega bedaka kt sm jst.
A slučajno kdo ima gprs od Simobila,pa da je že kdaj v svojem živlenju poklical kogarkoli na kak telefon? Ker zdej me res zanima al sam men ne dela al kako?
Kaj pa tisti, ki imate Voipbuster? Tajfun, ti si nekaj govoril, da ga uporabljaš … si mogoče kdaj izvedu vratolomni klic z gprs na mobilca, stacionarca? Ne bi rada spet dala kupčk keša zato, da bom pol z glasom prepočasne mikimiške nadlegovala folk, navsezadnje pa tudi to ne bo delal in bom konc koncev ob 5 jurjov zato, da ugotovim, da je tole vseskup en klinc!
Rajš tele dvajurjainpol častim vsakmu en pir v kamnu, kokr jih dam enmu voipbusterju … skyjpovci se mi pa zdi da so na naš račun itak skos naliti nekje na Bahamih!
Ma sm jezna za pop…..
Marusa
Očitno si zaslužm en lastn plunc v faco …
Nej me poprav kdo, tut pluvat dovolim, ampak mislim, da sem se nekej pametnega naučila dans …
Če ma GPRS prenos podatkov 117 kb na sek, UMTS pa 2mb na sek, a je možno, da je gprs resnično popolnoma neuporaben za klopot na telefon … ker z umts pa neki neznani osebki po evropi le kličejo na telefonske aparate in pravjo, da so mel z gprs tudi iste težave …
Kr zabrskat se grem nekam …
Sem pa pršparala 2,5M sitov, tko da ob prilki častim!
Komentarji zaželeni!
Marusa
Seveda uporabljam VoipBuster, že odkar je bila tudi Slovenija na free listi za klice v navadno omrežje. Trenutno je sicer minuta pogovora 1 cent, kar je še vedno ugodneje kot prek Telekoma.
Dejansko pa opažam, da me ljudje slabše slišijo, če sin vleče kakšne filme z neta.
Pri tvojih načinih dostopa je to prav gotovo še bolj opazno. Za klice v druga omrežja pa je VoipBuster dražji od Telekoma. Torej, maruša, počakaj na boljše čase ali na optiko 🙂
lp Tajfun
Hehe, najbrž res ne 🙂 Prav pa je, da veš, da VoiPBuster lahko kadarkoli spremeni cenik, ali briše določeno državo s free liste. Čez nekaj časa se država spet lahko pojavi na seznamu. Tako je bilo npr. tudi s Slovenijo, ki kakih 14 dni ni bila free, potem pa na srečo kar več mesecev.
Obstaja še nekaj programov, ki so na las podobni (verjetno je v ozadju isto podjetje), kjer pa je seznam brezplačnih destinacij drugačen, kot tudi tarife za klice v posamezne države. Žal pa se kredita 10 € ne da prenašat med njimi. Če imaš smolo, pač kredit porabiš za klice kam drugam, tako da denar nikakor ni stran vržen.
Kadar pa te programe uporabiš za klice v tujini, pa 10 € ni niti omembe vredno, saj je prihranek res velik.
Kot prvo GPRS ni simetrična stvar, torej nas bo teplo, če ne bomo pazili na promet od nas. Kot drugo pa ni nujno, da se uporabljajo isti algoritmi za klice med računilniki ter računalnikom in telefonom.
Itak je pa napačno razumevanje e-pošte (“nič ni narobe, če si DVD plošče pošiljamo kar preko e-priponk”) ter P2P problem krivo za marsikateri tak problem. Smo bili že priče grožnjam novinarjev z marsičem, ker SEVEDA niso pomislili na to, da je problem pri njih doma in da je P2P pogosto na meji zakonitosti ter povečanega vpliva na druge internetne aplikacije.
Forum je zaprt za komentiranje.