Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev spet porodnički dopust

spet porodnički dopust

Živjo!

Pripravljam se na porodniški dopust in da ne letam na CSD bi že prej izpolnila obrazce z neta in jih poslala na CSD. Katere moram izpolnit? Lepo prosim za pomoč. Ali vse te naštete? Ali še kakega? HVALA

vloga za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta (Obrazec S-1/1)
vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila (Obrazec S-2/1)
potrdilo o predvidenem datumu poroda (Priloga št. S-1)
potrdilo delodajalca (Priloga št. S-2)
podatki o plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki (Priloga št. S-6)

Nisem se precej poglobila v seznam, vendar Potrdilo o predvidenem datumu poroda (S-1) dobiš pri ginekologu in en izvod neseš na CSD. Na osnovi tega potrdila do 60 dni prej izpolnjuješ ostale stvari.

Drugače pa je še obrazec za paket za novorojenčka in za očetovski dopust.

Lp, ela S

Ocetovski dopust uveljavljas sele, ko se otrok rodi, saj zelijo na obrazcu imeti vpisan datum rojstva in dneve, ko bo oce koristil dopust, tega v naprej ne mores vedet. Ocetovski potem velja naslednji dan po vlozitvi vloge.

Drugace imas pa vse podatke kaj in kako na strani SCD Siska http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskoVarstvo.asp

Zadeve potem oddas osebno ali pa priporoceno po posti.

Tudi za očeta lahko že pripraviš papirje (S-1/2, S-2/1, S-6, S-2 in s-8). Jaz sem jih imela pripravljene takrat kot svoje. Pravzaprav jih nisem mislila oddati, vendar sem imela že spisane. Na CSD so opazili, da jih imam in rekli, naj jih kar pustim pri njih, da bodo določene podatke že spisali po porodu. Prav tako sem oddala tudi vlogo za dopust za nego in varstvo otroka (S-1/3), čeprav ga načeloma oddaš šele po rojstvu. Je pa res, da se uradnice na CSD razlikujejo med seboj…
Oddat moraš tudi obrazec S-5 (izjava, da boš sama koristila dopust za nego in varstvo otroka; oče se s tem strinja).
Pa na paket za novorojenčka ne pozabi oz. denarno nadomestilo, kot te je že ElaS opozorila!
Pa srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close