Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika spet pitulice

spet pitulice

Z veseljem prebiram vaše debate in tudi pitulice sem že naredila in so suuuper uspele. Delala sem klasiko, samo s skuto. Zdaj me pa zanima, katera variacija na temo je naj naj (slanina, gobe , por, …kaj drugegga…)
Thanks za nasvete in čimprej na pomoč, da bodo zelenjavno skutne pitulice že jutri dišale pri nas.

aja

Meni so bile najbolj všeč tiste z dodano rukolo (iz srečanja). Verjetno zaradi tega, ker rukolo obožujem 😉

LP, Staša

Sprobane z rukolo, praženo čebulo, slanino, rožmarinom, olivami. Težko rečem, katere so najboljše. Nobene niso preživele in jedci hočejo šeee!

Hej,Stasa,tiste z rukolo,ki smo jih naredile na srecanju, so imele tudi majhne poprazene bucke in melancane.Rukolo smo na predlog se dodale.Tudi samo z rukolo bi bilo dobro. Moski svet pa ima zelo rad malo popecene pancete. Jaz komaj cakam pomlad,da bom naredila z divjimi in gojenimi sparglji na panceti. V zamrzovalniku imam samo se za dvakrat.
Je katera naredila ze z gobicami?Jaz ne pridem do ta pravih, jurckov in storokv;sampinjoni se mi zdijo premedli. Lep pozdrav Babi

..babi…povej, kako bi bilo , če bi pitulice zamrznila…??

Hej! Jaz sem jih ze,tako kot struklje in podobne stvari.Odtajajo se hitro;
potem jih zavijem v alufolijo in dam v predogreto pecico,ce jih imam vec ali v toaster ,ce samo dve, tri(tisti,ki mu zgornjo plosco lahko dvignes,da se ne dotika).Se lepo napihnejo in pogrejejo.Ce das brez ovitka,se malo izsusi. Poleti sem jih jih nekaj imela samo s skuto.Pogrete sem prerezala pocez in v vsako vtaknila na zaru popecene jajcevce in malo paradiznikove omake in baziliko,pa je bil za lacne tak sendvic.Rekli so,kaj hamburger!

Narejene in se nepecene pa imam vcasih v hladilniku cez noc.Potem samo specem.
Enkrat bom zamrznila tudi nepecene.Mislim,da bo v redu.
Z mikrovalovko nimam izkusenj,ker je nimam. Lp Babi

Sem že razmišljala, da bi jih zamrznila “v celem”… se pravi, cel zvitek. Mislim, da bi šle potem napol odmrznjene lepo rezat na kolobarje in polagat na pekač. Glede na to, da pogosto zamrzujem skutne štruklje, po mojem tudi s pitulicami ne bi smelo biti nič narobe. Ampak do zdaj smo jih vse pojedli, do zamrzovanja še nisem prišla.

Hej,tole pa je ideja,Jozica! Lepo,da si nas spomnila. Pozdravcek Babi

tocno to sem danes naredila. na pol sem zamrznila celo “klobaso”. potem se je lepo rezala,nic “puscala” in sploh!! prava ideja.!! tudi zelo lepo so se spekle. lp petra

Moja mama jih je naredila s pečeno papriko, ki jo je spekla septembra in dala v skrinjo. Fenomenalno!!!! Pa pitulice so dobile še zelo lepo rdečo barvo, tako da so tudi izgledale zapeljivo.
Bile so tako dobre, da jih je jedel celo moj mož, ki sploh ne mara paprike.

Helena

Helena

danes sem jih naredila – pa sem zraven poleg pituljic ponudila mojim še solato in pazite – pečen svinjski zrezek na žaru, ker je moj zaprisežen “mesni” tip. Pa so bile tako dobre, da je rekel, da zrezek sploh ne bi bil potreben!!! Kupila sem tud jadranske lignje, tako da bodo jutri na buzari – ko je mož otročke vprašal, kaj so njemu prinesli s trga, so rekli – boš videl jutri – presenečenje. Verjamem, da bo res, kajti jaz nimam žilce, da bi čistla morske sadeže, pa ste me s temi jadranskimi tako premamle, da se bom jih spravla pucat.
Pozdravček vsem Mateja

Hej vsem po vrsti!

Danes sem Saskinemu mozu povedala,kaksen uspeh ima njen recept.
To je lep spomin na drago prijateljico in v vseh teh postih jo vidim.Hvala.
Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close