Spet pingvin rezine
Hojla!
jaz sem v svojem receptu napisala, da daj pekač v zamrzovalnik za 1 uro, preden namažeš čokolado na smetano! Meni je tako lepo uspelo, da boljše ne bi moglo…..aja, pa čokolade ne smeš mazat direkt iz štedilnika na smetano – jaz posodo s stopljeno čokolado malo odmaknem iz plošče in hitro mešam in piham, da se malo shladi (teh rezin že dolgo nisem delala, ampak če se prav spomnim, sem čokolado raztopila v nekaj žlicah alpske smetane+kakšna žlica masla…..).
Ko vzameš pekač iz zamrzovalnika, z žlico vleči “črte” stopljene čokolade po smetani, tako da dobiš “mrežo”, potem samo enostavno narahlo po površini razmažeš. Čez v kupčkih z žlico nadevaš še preostalo polovico smetane, in jo razmešež; pokriješ še z drugo polovico biskvita, in obliješ po želji s čokolado. Meni uspe, in če boš delala tako, bi tudi tebi moralo 🙂
LP, zala
Delala sem po takratnem Zalinem namigu, samo da nimam zamrzovalnika tako velikega, da bi lahko dala cel pekač noter, tako sem ta del kar izpustila.
Nekoliko ohlajeno čokolado, samo da se je še vedno dala zlivati, sem z žlico v tankih nitkah “predla” na smetano. Res sem se počutila kot en pajek:-))) Najprej bolj redko mrežo, nato vedno gostejšo. Spomnim se, da sem vmes nekajkrat dala čokolado nazaj malo pogret, da je lepše tekla. Nič nisem z žlico zamazovala vmesnih prostorčkov, nisem hotela pokvariti. Bolj ali manj je bilo tako vse prekrito, ostalo je zakrila druga plast smetane. Ko si jedel rezine, si imel občutek, da je cela plast, vsekakor pa so ostale vidne in jasno ločene plasti smetane od vmesne plasti čokolade. Potrpežljivo, naj ti uspe!!!
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.