spet PEČENE PAPRIKE
Od vas, vrlih mojstrov bi zelo rada recept za vložene pečene paprike. Do sedaj sem jih vedno zamrzovala, pa so mi Etine ali Mercatorjeve zelo dobre, pa ne upam poizkusiti čisto brez napotkov.
Še to: Vedno jih pečem v pečici na peki papirmalo pustim pokrite in jih nato očistim. Pri tem zelooooo zamudnem delu sem se včeraj spraševala, čemu semen ne odstranim že pred peko???? Bilo veliko lažje! je kdo poiskusil razliko? Ali izgubijo kaj okusa? Sama kožica gre zelo lepo dol, s sememni pa imam vedno težave.
Kaj mi svetujete??
Lep dan vsem skupaj želim!
Hej,Jera! Oglasam se iz tujine,pa se postene kuharice nimam pri sebi.
Pecene paprike rada zamrznem,vcasih jih pa tudi vlozim v olje z malo kisa.
Ne vem,kaksne so Etine,ali samo v olju ali tudi malo okisane.
Mogoce ti bo moj recept kaj pomagal.
Pecene peprike s cesnom
Mesnate paprike dam na resetko pod gril na 220 stopinj,da se lepo zapecejo z vseh strani.Jih samo olupim in pustim cele s pecljem in semenjem.
Vinski kis in olivno olje zmesam-ne bi vedela natancno kolicino.(Ko mi zmanjka tekocine,naredim novo.)Dam vec olja kot kisa,pa se sol,malo popra in strt in nasekljan cesen.Lahko naredis vse v multipraktiku.Paprike pomakam in malo pustim v tej paci.V manjse kozarce jih na tesno zlozim.Zgoraj naj ostane za 2 prsta praznega prostora .V kozarec prilijem do vrha spet zgornjo mesanico ter kozarce zaprem s celofanom.Nic ne
pasteriziram,ker se dobro in dolgo drze.So zelo okusne.
Doma imam pa recept za Vranjske paprike,tudi popecene in olupljene.
Pri tem nacinu pa mora priti do vretja in sele po nekaj dneh zapremo.
Ne morem svetovati na pamet.Cez en teden lahko napisem.So tudi zelo okusne.
Zaradi problema,da ti ciscenje semen vzame precej casa!
Jaz kar potegnem za pecelj,pa gre zelo enostavno.Mogoce jih premalo popeces ali pa pustis premalo casa pod najlonom,da se omehcajo.
Ko vlagas,lahko das narezane brez semen.Ne bi ti pa svetovala,da jih ocistis pred pecenjem,ker tudi semena dajo svoj okus.Vsaj jaz mislim tako.
Jaz prakticiram tako.Vedno dam na resetko iz pecice,spodaj pekac s peki papirjem(da mi ni treba pomivati zapecenega soka,ki se vedno malo nabere),vzamem ven,pokrijem do ohladitve s plasicno cisto vrecko,da se usoparijo.
Jutri bom to delala za hcerkino zalogo za zimo,ce ne bodo prej popapali.
Ce sem ti kako pomagala,bom vesela.Lep pozdrav Babi
Ravno včeraj sem spravila v zamrzovalnik 20 kg pečene paprike.
Papriko dam kar na pekače, brez olja in maščob, pečem tako dolgo,
da je ponekod že kar črna, nato jo nalagam v visoko skledo, pokrijem
in pustim čez noč. Šele naslednji dan se lotim čiščenja. Ker je paprika lepo uležana, se prav lepo čisti. Prvo jo olupim, nato pretrgam na pol in očistim
še semena. Dajem jo v majhne vrečke in zamrznem. Ko jo rabim, jo odrznem, narežem dosti česna, olja in kisa.
V bistvu je enak okus, kot pa da papriko vlagaš v kozarce. Vedno je možnost, da se v kozarcu pokvari.
Pa prijetno delo , Alena
Forum je zaprt za komentiranje.