Spet Nikon D5000
Ker iščem ustrezen komplet a o objektivih res pojma še nimam. Rada bi kar se da univerzalnega tudi za slike v gibanju, šport. To tudi zaradi financ pa tudi da čim manj nosim :)) dosti zadev je že za dojenčka :)).
Našla sem tole in kolebam ker res ne vem a posamezna nabava objektivov je kar draga. Pa niti ne vem kaj resnično mi bo koristilo od teh ”darilc ” zraven, razen čim večji GB :). Npr. HDMI kabel…tolikšen razpon je v cenah ne vem pa kateri potrebujem da bi našla ceno in preračunala. Resnični sem začetnik tako, da tudi kdaj uporabit in kaj je B+ UW filter še ne vem. Grem raziskovat naprej na Y.
A ta 18-55 VR, ki je skoraj povsod zraven je nekaj univerzalnega ali? Če sem prav razumela do sedaj kar sem prebrala je 18-105 poceni pa tudi uporabna za to kar potrebujem.No tole sem pa našla in upam, da se bo komu od poznavalcev dalo mi odgovorit.
++ Nikon D5000 + Nikon objektiv 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX + FOTO NAHRBTNIK + Nikon 8GB SDHC kartica + LENSPEN čistilni čopič++ 700 eur
++Nikon D5000 + 18-55mm + 55-200mm VR + torbica Kata DC-445 + čistilo za objektive LensPen++ 830 eur (tale že kar presega moj buget)
++Nikon D5000 + 18-55VR Nikkor + Nikon SB-400 bliskavica + DARILO Nikon fotonahrtbnik in 8GB kartica 700 eur
++Nikon D5000 + 18-55VR Nikkor + 4 GB kartica Sandisk SDHC Ultra II + HDMI KABEL + B+W UV filter + brezplačna dostava ++ 600 eur
Lp in veeelika hvala
Vzemi četrto varianto. Če si trenutno še laik ti vsa ostala “navlaka” ne pomaga veliko. V osnovi dobiš dober DSLR z osnovnim objektivom, ki resnici na ljubo odlično opravi svojo dolžnost. Samo preveri če je zares VR ( da ima stabilizacijo ), ker so bili v nekaterih kompletih brez. Kartica 4gb je čisto spodobna za začetek, UV filter je ravno tako dobrodošel ( oznaka B+W je ime proizvajalca – Biermann in Weber ). Kasneje lahko dokupiš objektiv ( Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR 🙂 ) po potrebi. Edino kar še potrebuješ je torba ali nahrbtnik, tu se ti splača malo bolj potruditi pri iskanju saj so razlike v cenah lahko precejšnje.
Zanimiv link za nakup dodatkov kot so fleši, dalinski sprožilci… http://www.dealextreme.com/