Spet ne vem
Pristaši Cliov ti bodo hvalili Clia, pristaši Peugeota pa 206…
Najbolje je, da se vsedeš v vsak model, narediš par krogov in občutiš kateri se bolje vozi (popolnoma subjektivno), kateri ma več “priročnih” predalčkov… bla, bla,… Preveri še nalaganje vozička, odpiranje vrat – dostopnost na zadnjo klop in podobno…
kar se pa pokvarljivost tice je pa tako da kakor naletis na avto.
Sam vozim Alfo ki naj bi bila kar pokvarljiva. 1. alfa ki sem jo imel je bila vec na servisu kot na cesti. 2. alfa (ki jo imam pa bistveno dlje in vec kilometrov), pa servisa se ni videla.
Tako da pokvarljivost – kaj vem no, stvar srece
Glede na tvoje zahteve bi ti najbolj ustrezala (če ti je seveda všeč) TOYOTA YARIS.
Če se ne motim je to naj varnejši avto v svojem razredu, zadnja klop je pomična, tako da verjetno z vozičkom ne bi smelo biti težav (za sigurno se prepričaj v salonu), da TOYOTE slovijo po zanesljivosti pa itak že vsi vrabci čivkajo. Servis na 15.000 km in to je vse.
LP, Škorpjon
Ojla pr nama doma mela oba CLio in P206 kar se tiče prtljažnika ima P206 bolj prostornega. Je pa problem z vozički tako da kej maga še spraviš not, če pa hočeš tavelik voziček spravt notr pa ne gre ostane ti edin podiranje sedežev. Tako da pr nas zamenal Cliota za Picassota zarad tega. Varnost je pa tko, odvisen kolk boš dala zanjo (mislim kol airbagov pa kkašno opremo) sta pa oba avta mejhna tko da je varnost lahko problematična.
Sama sem imela 206 in bila zelo zadovoljna,majhna poraba,super vidljivost,predvsem mi je všeč za parkiranje aja pa tud servis je poceni od15.ooo do 20.000.Sedaj pa vozim 307 je pa še bolš.Veliko sreče pri izbiri kajti takrat sem bila tudi jaz v dilemi ravno med tema dvema avtoma in moram reč da mi ni žal da sem se odločila za 206.Pa še lepše oblike je(vsaj zame)