Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Spet mene nekaj zanima!

Spet mene nekaj zanima!

Še vedno nimamo avtomobila!
Nekaj ste mi že svetovali. Zdaj imam na “voljo” dva: Golf IV 1,4 16V, letnik 99, (bencin) z avtomatsko klimo in 70tKM za 1,7M in Seat Cordoba Vario 1,4, letnik 2001 z 31tKM (navadna klima), za ceno 1.6M!

Kakšne izkušnje???!! Sej karavan mi bolj prav pride, ampak tud Golf ni kar tako! Samo kao ta Seat je bil testni avto in se je prodal s 1000 km, po pol leta v trgovini!

Zaenkrat nimam pojma!
Megane smo zaenkrat odpisali (vsaj tiste s kilometri čez 100t)!

PS: je kar težko kupit avto, če nimaš glih namena dat zanj 2M in več, pa vse tudi ne pride v poštev!

LP

cordoba je kar malo podhranjena. sam imam l.99 1.6 75KM (klima), pa je ravno dovolj. večjih problemov ni. je pa v notri manjša od golfa (krajša medosna), a je prtljažnik večji. Oboje je dobra izbira, kilometrov nobeden nima veliko.

Verjemi šejk, da je tudi golf malo podhranjen z kubaturo. 1,4 za tak avto je občutno premalo. Ko stisneš malo bolj na gas se mašine obnaša kot da bo izdihnila vsak čas, pa nasploh ne gre nikamor.

Pavle, a ti to iz lastnih izkušenj?

Si mislim, da ni ravno veliko. Sploh pa omahujem (predvsem zaradi cene). Avto je navsezadnje 99 letnik!
Ma nimam pojma. Mi je všeč Cordoba (lahko tudi ne-karavan), samo mora biti vsaj 2000 letnik (tudi pri ceni mi je malo bolj všeč), ker sem pač človek, ki ne more živet s krediti (ne se mi smejat, ampak ga še v življenju nisem imela) in naj zaenkrat tako tudi ostane!

Sami problemi ;-))))))

Čao!!

Blagor tebi, treza, brez kreditov………..

Živjo Treza !

Ja, res takšne izkušnje imam, pa tudi veliko kolegov, ki vozimo isti avto(službeni) tu v podjetju. Mislim da resnično za tak avto pod 1.6 sploh ni govora. Seveda je pa to stvar odločitve posameznika.

Dober nakup ti želim.

LP

Poizkusi oba kandidata »naložit« recimo 4-5 oseb, vžgi še klimo pa na pot. Če je tebi dovolj, potem je pač dovolj.
Sicer pa poglej malo po ponudbi korejskih avtomobilov. Veliko avtomobila – za razmeroma malo denarja, na splošno pa so zanesljivi – recimo tole

Avto je vsaj tako velik kot GOLF, novejši letnik, na voljo so tudi dizelski motorji, če želiš uporaben prtljažnik poišči 5 vratno različico.
Ali pa tole

So nekaj dražji, prostora pa je več oz je uporabnejši, avto je novejši ….
Glede kredita pa čestitke – tudi sam bi se raje vozil v kakšnem starejšem in cenejšem modelu, dokler ne bi prišel na “zeleno vejo”, kot pa plačeval obresti.

LP, Škorpjon

Zdaj vidim da naslovi »ne delajo« (vsaj meni). Pojdi na
In iskalniku postavi naslednje pogoje
– HYUNDAI ELANTRA oz
– HYUNDAI MATRIX
– in ceno (1,75 – 2 oz kolikor nameravaš odšteti)
Na enak način (vendar npr z drugo znamko) si izbereš še veliko drugih “kandidatov”.

LP, Škopjon

Iz mojih izkušenj preskoči VW in si raje omisli kaj drugega, v vsakem primeru pa ti želim dobro vožnjo

Pozdrav!

Ja, sem vam zelo hvaležna za vse vaše izkušnje. Več glav pač več ve!
Zaenkrat smo itak črtali VW.
Mislim, da bomo trenutno pri nas vozili Megana 1,6, letnik 98 (pač malo denarja, pa še klimo ima). Ko bom pri denarji (beri: čez eno ali dve leti, ko bom na zeleni veji) pa je v načrtu Octavia kombi, najverjetneje kak disel. Bomo videli!
Sicer pa, dokler mi mož avta ne pripelje domov, si lahko še 100x premislimo!

Čao!

New Report

Close