Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Spet iranska viza

Spet iranska viza

Bral sem starejša sporočila glede vize. Vendar pa me zanima, če ima kdo mogoče bolj sveže informacije, ki so ugodnejše kot tiste, ki jih imam jaz.
Nam najbližja ambasada Irana je v Zagrebu, kjer pa pravijo, da si je Slovenija izbrala dunajsko ambasado, zato v Zagrebu ni možno zaprositi za vizo. Lahko pa se zaprosi na Dunaju in se prevzame potem v Zagrebu. Na Dunaju pa pravijo, da je treba na vizo čakati 20 dni, torej ni več tako, kot piše na forumu, da jo Slovenci lahko dobimo v istem dnevu.
Ali ima kdo kakšne drugačne izkušnje?

Lani so meni tudi rekli po telefonu da ni nikakršnih šans, da bi jaz dobil vizo za Iran prej kot v 3 tednih. Potem sem se pa ne-jeverno podal na Dunaj (10 dni pred odhodom!!), s sprintano potrditvijo karte Dunaj-Teheran, ki jo še nisem plačal (rok plačila je bil en teden prej). Ko sem prišel tja so seveda oni takoj začeli da to pa ne gre… nihče ne more dobit vize prej … in pa zakaj sem vzel karto pri Aeroflot-i in ne pri IranAir… bla bla bla…. na koncu me je pa vprašal od kod sem … po mojem odgovoru “from Slovenia” je začelo malo razmišljat… vzel mojo potrditev leta v roke…. in rekel da mora it vprašat nadrejenega… ko se je čez 5 minut vrnu je rekel da naj samo počakam do opoldne! Tako sem dobil vizo v 2 urah! Se je splačalo osebno oglasit pri njih!
A

ne vem kako je pri Irancih, ampak pri vlaganju prošenj za vizo se ponavadi splača vse informacije poslat v naprej – torej fotokopijo potnega lista, izpolnjen obrazec, potrjen let, kar koli pac zahtevajo in se potem samo zment za termin, kdaj se pride vizo iskat. Ce je trebna plačat v naprej lahko posljes denar tudi preko DHLa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close