spet energetika draži!
do kam?!, 01.12.2021 ob 13:17
Energetika spet draži!!!
Zdaj 25%!
Spomladi 34%, jeseni 17%, zdaj 25% – v pol leta!
Kje je zdaj država in kje je zdaj Super Twito da zaščiti narod pred temi podražitvami?!
Sem Ljubljančanka, nimam neke plače, cca 1200€ mesečno in živim bolj v revščini kot ne. Zadnje leto sem sama in so se stroški res neverjetno podražili. Še dobro, da imam podedovano stanovanje cca. 60kvm, ker drugače nimam pojma kako bi šlo.
Moja plača se je v 10 letih zvišala za 100€, torejj ene 8%. Sam to leto je pomojem šlo vse gor za 20-30%
tako ti povem, 01.12.2021 ob 14:05
Sem Ljubljančanka, nimam neke plače, cca 1200€ mesečno in živim bolj v revščini kot ne. Zadnje leto sem sama in so se stroški res neverjetno podražili. Še dobro, da imam podedovano stanovanje cca. 60kvm, ker drugače nimam pojma kako bi šlo.
Moja plača se je v 10 letih zvišala za 100€, torejj ene 8%. Sam to leto je pomojem šlo vse gor za 20-30%
Naštej pet artiklov, ki so se v enem letu podražili za 20-30%, jaz jih ne najdem.
Drugače se bomo pa žal pogovarjali čez eno leto:-(
Desperadodajka, 01.12.2021 ob 14:54
Moderne ženske smo sposobne, samozadostne in finančno neodvisne. Podražitve nas ne skrbijo.
Naši dohodki so na srečo krepko nadpovprečni in tudi še kakšno podražitev bomo finančno z lahkoto preživeli, kar pa ni razlog, da me ne bi skrbelo!
Danes že kar nekaj ljudi ne zmore, jutri jih ne bo zmoglo še nekaj več, pojutrišnjem TI ne boš zmogla, naslednji teden vas še več ne bo zmoglo in potem počasi pridem na vrsto tudi jaz!
Saj zate mi je vseeno, ampak za te pred tabo in nas za tabo mi pa ni vseeno.
Desperadodajka, 01.12.2021 ob 15:03
Bencin je šel gor za 33%.
Nalašč ne menjam nicka, da boš vedelo za kaj gre. Bencin se je v enem letu podražil za več kot 33%.
Naštej še štiri artikle, potem pa presodi, če so se cene res dvignile v po(v)prečju za četrtino. Sicer pa tebe podražitve ne skrbijo, če sem prav prebral:)
Potvojem se lahko piše tudi s presledkom, 01.12.2021 ob 15:00
Naštej pet artiklov, ki so se v enem letu podražili za 20-30%, jaz jih ne najdem.
Drugače se bomo pa žal pogovarjali čez eno leto:-(
Saj se res ne zdi veliko, ampak prej je bila stvar 0.99, zdaj 1.19, prej 2.69 in zdaj 2.99, prej 3.19 in zdaj 3.49…
Ko pa vse sestejes, se na koncu fajn pozna!
Predvsem sta se fajn podrazila sadje in zelenjava, potem pa se meso, kvaliteta za visjo ceno je pa bistveno nizja!
Bencin, ki je tudi nuja, se je prav tako konkretno podrazil!
Elektrika.
Ogrevanje.
To so vse stvari, ki jih nujno potrebujes!
To, da so sli ciki gor in da za 50€ ne dobis spodobnega cevlja ali hlac, je druga stvar, bos fural ene cevlje, ene hlace in nehal kadit, hrano, elektriko in ogrevanje pa nujno rabis!
šlo je ja, 01.12.2021 ob 15:33
Barcaffe je šel gor več kot 20%, večina sladkega programa – čokolad, piškotov, bonbonier, roladic, peciva tudi, da o kruhu ne govorimo -hlebec 1 kg kruha 4 eur, tu je zelenjava, kislo zelje, repa, sadje…. Vse našteto je šlo gor za 20% ali celo več.
Bageta je bila v sparu pred enim letom 39 centov, danes je natanko toliko. Zelenjava, kislo zelje, repa je popolnoma enaka cena kot lani, banane so cenejše, mandarine tudi, namesto sladkega programa spij raje kozarček cvička, je cenejši kot lani, pa bolj sladek od slaščic.
Forum je zaprt za komentiranje.